IDFC First Bank MD:n mukaan CD-suhde laskee alle 100 % maaliskuuhun mennessä – Banking & Finance News

IDFC First Bank, MD, credit-deposit ratio, Reserve Bank of India, RBI, top news, latest news,

Yksityisen sektorin lainanantaja IDFC First Bank alentaa luotto-talletussuhdetta (CD) alle 100 prosenttiin vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä ja jatkaa sen hillitsemistä edelleen 25. tilikaudella, kun se oli 101,4 % vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä, toimitusjohtaja V. Vaidyanathanin mukaan. Hänen näkemyksensä ovat merkittäviä, koska Intian keskuspankki (RBI) on tiettävästi pyytänyt lainanantajia nostamaan CD-suhteensa ”ihanteelliselle” tasolle 70–80%.

Puhuessaan FE:lle Vaidyanathan sanoi: ”Pidämme 121 prosentin likviditeetin kattavuuden ja olemme myös rahoittaneet perinteisiä joukkovelkakirjoja ja muita lainoja 30 000 miljoonan rupian arvosta, joten strategiamme on sitä mukaa ja kun nämä joukkovelkakirjat erääntyvät, eräändymme ne. talletusten kanssa. Joten tämä (CD-suhde) käsitellään automaattisesti. On myös huomioitava, että sulautumishetkellä CD-osuutemme oli 136 %, olemme pudonneet sen 101,4 %:iin ja maaliskuuhun mennessä jäämme alle 100 %:n ja se laskee edelleen 25:llä tilikaudella.

IDFC First Bankin talletukset kasvoivat 43 prosenttia vuodentakaisesta 1,76 biljoonaan rupiaan joulukuun lopussa. Tämä tapahtui huolimatta siitä, että pankkisektorin keskimääräiset talletukset kasvoivat pienin yksinumeroisina. Vaidyanathan sanoi, että pankki pystyi tallentamaan vahvempaa talletuskasvua huolimatta siitä, että säästötilien korot laskivat vain 3 prosenttiin aiemmasta 4 prosentista 100 000 rupiaan asti.

”Olemme rakentaneet kuvan hyvästä instituutiosta, joka kerää luottamusta, rakentanut vahvaa digitaalista osaamista ja asiakasystävällisiä tuoteehdotuksia. Siksi talletus on vahvuutemme, ja jos talletusstrategia on oikea, sen varaan voidaan pankissa rakentaa kaikki”, hän sanoi ja lisäsi, että pankin 9MFY24:n inkrementaalinen CD-suhde oli 80 %. Pankki seuraa markkinoita ja päättää talletuskorkojen tulevasta kehityksestä.

Vaikka halpalento- ja säästötilisuhde (CASA) pysyy noin Q3FY24 46,8 %:n tasolla jatkossakin, kokonaistalletusten kasvu on jatkossakin suurempi kuin luotonannon kasvu, hän lisäsi. Pankki on kasvattanut talletuksia yli 40 %, koska se maksaa myös perinteisiä lainakuluja. Vanhojen lainamaksujen suorittamisen jälkeen myös talletusten mobilisoinnin tarve vähenee ja pankki voi laskea korkoja edelleen.

Q3FY24 tulokset

IDFC First Bank ilmoitti lauantaina, että sen nettotulos joulukuussa päättyneellä vuosineljänneksellä kasvoi 18 prosenttia edellisvuodesta ja oli 716 miljoonaa rupiaa. Vuoden 2010 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna tulos verojen jälkeen oli kuitenkin lähes 5 % pienempi. Vaidyanathan sanoi, että pankki näki tiettyjä festivaalikauteen ja muutamiin teknologiahankkeisiin liittyviä kuluja kolmannella vuosineljänneksellä, ja kokonaiskulut olivat noin 70–80 miljoonaa rupiaa odotettua suuremmat, mikä johti ensisijaisesti voiton supistumiseen edelliseen vuosineljännekseen.

”Rakennamme pankkimallia pitkälle aikavälille, joten yksi tai kaksi vuosineljännestä voi olla hieman ylöspäin tai alaspäin, mutta yleisesti ottaen kannattavuus näyttää hyvältä 25:lle tilikaudelle”, Vaidyanathan lisäsi.

Lisäksi hän sanoi, että pankki on antanut ohjeet FY29 asti sanoen, että ennakot kasvavat 20 prosenttia seuraavien viiden vuoden aikana, kun taas talletukset kasvavat 24 prosenttia. ”Molemmilla rintamilla meillä menee jo paremmin”, hän sanoi. Lisäksi lainanantajan 1,45 %:n järjestämättömien bruttovarojen suhde (GNPA) vähittäis-, maaseutu- ja pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritysten) lainoissa vuoden 24 vuoden kolmannella vuosineljänneksellä on jo alhaisempi kuin GNPA:n yleinen ohjeistus 1,5 % seuraavien viiden vuoden aikana.

”Jos siis pysymme kurssilla emmekä pelaa ristilyöntejä, voitto tulee automaattisesti. Tämä on melko suoraviivainen ohje, hän sanoi.

RBI:n nostamalla vakuudettomien luottojen riskipainoja, yksityinen pankki on nostanut hieman asianomaisten segmenttien lainakorkoja ja tiukentanut luottonormeja.

”Tällä hetkellä ei ole stressiä (vakuudettomassa luotossa) ollenkaan. Itse asiassa se käyttäytyy melko hyvin. Tuleeko tämän segmentin kasvu hidastumaan, otamme huomioon sääntelijän tällä rintamalla ja suhtaudumme varovaisuuteen myönteisesti… odotamme kokonaisjärjestelmän hidastavan hieman tämän segmentin kasvua…”, hän sanoi.

Korkeammat riskipainot ovat myös johtaneet 100 peruspisteen (bps) vaikutukseen pankin vakavaraisuussuhteeseen. Pääomaasema on kuitenkin edelleen vahva 16,73 prosentissa 31.12., joten pankilla ei ole toistaiseksi tarvetta pääoman hankintaan, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit