Tallettajien rahan suojeleminen pankkiirin pyhä velvollisuus, tärkeämpää kuin rukoileminen temppelissä tai gurdwarassa: Shaktikanta Das

rbi

Tallettajien kovalla työllä ansaittujen rahojen suojeleminen on pankkiirin pyhä velvollisuus ja tärkeämpää kuin uskonnollisessa paikassa käynti, RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das sanoi maanantaina.

Hänen mukaansa tehtävä on tärkeämpi, koska koko pankkijärjestelmä toimii talletuksilla, joita kertyy piensäästäjiltä, ​​keskiluokalta ja eläkeläisiltä.

”Tallettajien rahojen suojaaminen on pankin tärkein vastuu. Se on pyhä velvollisuus. Se on pyhä velvollisuus kuin mennä temppeliin tai masjidiin tai gurdwaraan kumartamaan, se on pyhä tehtävä. Itse asiassa sanoisin, että tämä on paljon enemmän, Das sanoi.

Kommenteissa, jotka pidettiin kaupunkiosuuspankkien (UCB) johtajille pitämässään puheessa, Das muistutti yleisöä siitä, että tämä on ”suurin vastuu”, joka heistä on jokaisella heistä.

Reservipankin vastuulla on myös työskennellä kaikkien pankkien kanssa varmistaakseen, että tallettajien rahat ovat turvassa, ja siksi keskuspankki tekee jatkuvasti säännöksiä ja valvontatoimia.

Voidaan todeta, että etenkin osuuspankkitoiminnassa on ollut useita tapauksia, joissa tallettajien rahat jäävät jumissa yhteisöjen kohtaamien haasteiden vuoksi.

Monissa näistä tapauksista johdon sääntöjenvastaisuudet olivat ongelman perimmäinen syy, kuten Punjab ja Maharashtra Bank, kaupunkipohjainen UCB, joka kärsi haasteista muutama vuosi sitten.

Das sanoi, että RBI on luonut nelitasoisen rakenteen UCB:ille paremman sääntelyn ja valvonnan näkökulmasta yli 1 500:lle alueelle.

Hän muistutti myös, että koko pankkijärjestelmän on oltava vakaa talouden moitteettoman toiminnan kannalta, ja UCB:t ovat tärkeä osa sektoria.

Kuvernööri sanoi myös yleisölle, että RBI:n UCB:n valvonnan vahvistamista ei pitäisi nähdä yrityksenä asettaa esteitä niiden kasvulle.

Samankaltaiset artikkelit