SIDBI aikoo kerätä 5 000 miljoonaa rupiaa merkintäoikeusannin kautta ensi tilikaudella

SIDBI

Small Industries Development Bank of India (SIDBI) kertoi tiistaina, että se aikoo kerätä 5 000 miljardia rupiaa ensi vuoden merkintäoikeusannista rahoittaakseen liiketoiminnan kasvua. Pk-yritysrahoituksen jälleenrahoituskokonaisuus on todistamassa voimakasta luotonannon kasvua ja liiketoiminnan kasvattaminen edelleen edellyttäisi pääomaa, hän sanoi.

Pankki aikoo mobilisoida 5 000 miljoonaa rupiaa oikeuksista seuraavan verotuksen yhteydessä, SIDBI:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja S Ramann sanoi Jan Aushadhi Kendrasin luottoohjelman käynnistämisen yhteydessä. Hän sanoi, että hallitus on suurin osakkeenomistaja ja SIDBI on ottanut heihin yhteyttä ja pyytänyt heidän osallistumistaan ​​osakeantiin, hän sanoi.

Intian hallitus omistaa 20,85 prosenttia 31.3.2023. Tämän lisäksi State Bank of India omistaa 15,65 prosenttia, kun taas Life Insurance Corporation of India (LIC) osuus oli 13,33 prosenttia 31. maaliskuuta. 2023. Loput ovat muiden julkisen sektorin pankkien (PSB) ja instituutioiden hallussa. Hän sanoi, että yksikön lainakanta on lähes 5 000 000 rupiaa ja toivoi, että tilikausi päättyisi noin 5,2 000 000 rupiaa.

Tällä hetkellä SIDBI:n lainavastuu on 17 prosenttia maan pk-yrityksille myönnetystä lainasta. Ramann sanoi, että Fund of Funds for Startups (FFS) on sitoutunut 9 500 miljoonaa rupiaa uusien yritysten edistämiseen maassa.

Pääministeri julkisti FFS:n 16. tammikuuta 2016 Startup India -toimintasuunnitelman mukaisesti. Se oli hyväksynyt 10 000 miljoonan rupian suuruisen korpuksen eri SEBI:n rekisteröidyille vaihtoehtoisille sijoitusrahastoille (AIF).

Innovaatiovetoisten yritysten kehityksen ja kasvun tukemiseen otetun FFS:n tavoitteena on helpottaa startup-yritysten rahoitustarpeita osallistumalla SEBI-rekisteröityjen vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen pääomaan. Hän sanoi, että 9 500 miljoonan rupian sitoumus on johtanut siihen, että yli 100 vaihtoehtoista sijoitusrahastoa on kerännyt 56 000 miljoonaa enemmän.

Samankaltaiset artikkelit