Suuret PSU-pankit lisäävät sivuttain palkkaamista pvt-sektorilta; tavoitteena on parantaa teknistä suorituskykyä, tuoda erikoistuneita kykyjä mukaan

banking, finance, banking and finance, industry news, indian economy, public sector undertakings, psu

Intian suuret valtion omistamat lainanantajat, kuten State Bank of India (SBI) ja Bank of Baroda (BoB), ovat lisänneet sivuttaisvuokraamista parantaakseen digitaalista infrastruktuuriaan. Vanhemmat pankkiirit kertoivat FE:lle, että he nopeuttavat erikoisosaajien hankkimista yksityiseltä sektorilta.

Bank of Indian toimitusjohtaja Rajneesh Karnatak vahvisti, että julkisen sektorin pankit etsivät tietoisesti kykyjä yksityiseltä sektorilta parantaakseen digitaalisia kykyjään. Karnatakin pankki on juuri palkannut entisen Standard Chartered Bankin virkailijan Yusuf Roopawallan uudeksi teknologiajohtajakseen markkinoihin liittyvään pakettiin.

”Olemme tekemässä rakenteellista ja muutosta”, Karnatak sanoi ja lisäsi, että toinen on IT-matka ja toinen digitaalinen matka.

Jokin aika sitten SBI palkkasi entisen Ujjivan Small Financen MD:n ja toimitusjohtajan Nitin Chughin markkinasidonnaisella paketilla. Myöhemmin pankin uskotaan rekrytoineen kolme uutta virkamiestä Chief General Manager (CGM) -tasolle, kehitykseen perehtyneet henkilöt kertoivat. Nämä johtajat työskentelevät teknologia- ja vaatimustenmukaisuusosastoilla parantaakseen edelleen pankin digitaalisia valmiuksia.

”Työllistämme eri tasoilla ja otamme ihmisiä suoraan markkinoilta. Monet heistä otetaan työsopimuksiin. Erityisesti teknologiaan palkkaamme monia ihmisiä ympyräpään tasolla”, henkilöt kertoivat.

He lisäsivät, että SBI CS:n entinen talousjohtaja Singh Attra ansaitsi lähes 1,5 miljoonan Rs:n vuosipaketin työskennellessään pankissa. Attra oli liittynyt SBI:hen lokakuussa 2020 ja työskennellyt aiemmin muun muassa EY Intian osakkaana ja ICICI Securitiesin johtavana virkamiehenä.

Samaan aikaan Bank of Baroda on myös kerännyt useita ylintä johtajia yksityiseltä sektorilta. Näitä ovat talousjohtaja Ian De Souza, Chief Digital Officer Akhil Handa, Chief Risk Officer S. Anantharaman, Chief Collection Officer Girish Patnaik ja varallisuudenhoidon tytäryhtiön johtaja Virendra Somwanshi.

De Souzalla on yli kahden vuosikymmenen kokemus pankkisektorilta suurista lainanantajista, kuten HDFC Bank, HSBC ja YES Bank, kun taas Handa oli yhteydessä JP Morganiin ja fintechiin aikaisemmissa työtehtävissään. Anantharamanin, Patnaikin ja Somwanshin viimeiset työpaikat olivat HDFC Bankissa, IDFC First Bankissa ja Motilal Oswal Financial Servicesissä.

”Tarkoituksenamme on ottaa ihmisiä pois markkinoilta, jotta he voivat ottaa heti käyttöön erikoiskäytäntöjä. Muuten meidän olisi myös käytävä läpi oppimiskäyrä, jonka yksityinen sektori teki. Sen sijaan, että kävisimme läpi evoluutiomekanismin, sanoimme, miksi emme hakisi jonkun heti ja voimme aloittaa, BoB:n johtava virkamies sanoi.

Samankaltaiset artikkelit