Vihollismaat pyrkivät kylvämään anarkiaa Pakistanissa Imran Khanin PTI-puolueen kautta, väittää pääministeri Shehbaz Sharifin avustaja – World News

Imran Khan

Pakistanin pääministerin Shehbaz Sharifin poliittisten ja julkisten asioiden neuvonantaja herätti kiistaa lauantaina väittämällä, että vangitun Tehreek-e-Insafin (PTI) perustaja Imran Khan suunnitteli lietsoa poliittista kaaosta Adialan vankilan sisältä.

Rana Sanaullah sanoi Geo Newsin ”Naya Pakistan” -ohjelmassa puhuessaan, että tuomioistuin oli kieltänyt Imran Khanin pitämästä poliittisia kokouksia vankilan tiloissa.

Khan (71) ei ole valtuutettu suunnittelemaan kaaosta ollessaan vankilassa, Sanaullah sanoi. Hän viittaa viranomaisten hallussa oleviin määrittelemättömiin todisteisiin, jotka oletettavasti tukevat näitä väitteitä.

Sanaullah selvensi, ettei hänellä ole ääni- tai videotodisteita, mutta vankilan turvallisuudesta vastaavilla on.

Sharifin neuvonantajan huomautukset seurasivat PTI-puolueen johtajien valituksia, jotka väittivät, että heiltä evättiin pääsy Imran Khanin luo Adialan vankilassa useiden tuntien odottamisesta huolimatta.

Sanaullah kritisoi myös Khanin puolueen päätöstä järjestää mielenosoitus Islamabadissa Muharramin pyhän kuukauden aikana ja vihjasi, että sen tarkoituksena oli kylvää poliittista kuohuntaa, kuten Geo News raportoi.

Tehreek-e-Insafin halu järjestää julkinen mielenosoitus Muharramissa on sopimatonta ja voi johtaa poliittiseen kaaokseen, Sanaullah huomautti.

Aiemmin lauantaina Tehreek-e-Insaf-puolue peruutti Islamabadin mielenosoituksensa sen jälkeen, kun liittovaltion pääkaupungin pääkomissaari peruutti No Objection Certificate -todistuksen (NOC) Tarnolin tapahtumasta.

”Vihollismaiden tavoitteena on kylvää anarkiaa Pakistanissa PTI:n avulla”, Sanaullah lisäsi.

Mitä tulee Khanin puolueen väitetysti saamaan ulkomaanapuun, Sharifin neuvonantaja ilmoitti olevansa halukas paljastamaan todisteita, jos liittovaltion hallitus päättäisi julkistaa tällaiset tiedot, raportoi Geo News.

Samankaltaiset artikkelit