RBI pyytää korttien myöntäjiä antamaan käyttäjille mahdollisuuden valita verkko – Banking & Finance News

rbi, credit card, bank credit cards, reserve bank of india, banking

Intian keskuspankki (RBI) on pyytänyt pankkeja tarjoamaan vaatimukset täyttäville asiakkaille mahdollisuuden valita useista verkoista luottokorttien myöntämisen aikana. Direktiivin myötä asiakkaat voivat nyt korttien myöntämishetkellä valita korttiverkostoista, kuten Visa, Mastercard ja muut.

Keskuspankki kehotti myös luottokorttien liikkeeseenlaskijoita olemaan tekemättä korttiverkkojen kanssa järjestelyjä tai sopimuksia, jotka estävät asiakkaita käyttämästä muiden verkkojen palveluita. Pankit olivat tyytyväisiä päätökseen ja sanoivat, että RBI:n siirto tarjoaa asiakkaille enemmän vaihtoehtoja.

– Tarkastelussa havaitaan, että jotkin korttiverkkojen ja korttien myöntäjien väliset järjestelyt eivät edistä asiakkaiden valinnanvaraa, keskuspankki sanoi kiertokirjeessä. ”Kortin myöntäjät eivät saa tehdä korttiverkkojen kanssa järjestelyjä tai sopimuksia, jotka estävät niitä käyttämästä muiden korttiverkkojen palveluja.”

Nykyisille kortinhaltijoille tämä vaihtoehto voidaan tarjota seuraavan uusimisen yhteydessä, se sanoi.

”Tuemme sääntelyviranomaisen pyrkimyksiä parantaa kortinhaltijoiden valinnanvaraa”, Mastercard sanoi lausunnossaan.

Tällä hetkellä asiakkaalle myönnettävästä kortista päättää kortin myöntänyt pankki tai ei-pankki, ja se on sidottu korttien myöntäjillä verkostojen kanssa tekemiin kahdenvälisiin sopimuksiinsa liittyviin järjestelyihin.

”Tämä on linjassa RBI:n vision kanssa tuoda luottokorttien siirrettävyys ja tarjota asiakkaille verkon valinta. Johtavana pankkina tuemme tätä. Tästä lähtien teemme yhteistyötä kaikkien keskeisten verkostojen kanssa – sekä kansainvälisten että RuPay-verkkojen kanssa”, sanoi Ambuj Chandna, Kotak Mahindra Bankin kuluttajaomaisuuden johtaja. Lainanantaja tarjoaa laajan valikoiman kuutta luottokorttia RuPayssa, joita voidaan käyttää UPI-tapahtumiin, hän lisäsi.

Vaatimus tarjota asiakkaille korttiverkkojen valinnanvaraa tulee pakolliseksi kuuden kuukauden kuluttua maaliskuun 6. päivästä, RBI lisäsi.

RBI sanoi, että suuntaa ei sovelleta liikkeeseenlaskijoihin, joiden myöntämien aktiivisten korttien määrä on enintään 10 lakh.

”Kortin myöntäjät, jotka myöntävät luottokortteja omassa valtuutetussa korttiverkostossaan, jäävät kiertokirjeen soveltamisalan ulkopuolelle”, se sanoi.

Pankit myöntävät luottokortteja kumppanuuskorttiverkostoissa, kuten American Express Banking, Diners Club International, MasterCard Asia/Pacific, Visa Worldwide ja National Payments Corporation of India. Keskuspankki on antanut asiasta kiertokirjeluonnoksen ensimmäisen kerran heinäkuussa 2023.

Samankaltaiset artikkelit