Yleisradiolähetysten luottokustannukset nousevat – Banking & Finance News

Unified Payment Interface (UPI

Intian keskuspankin (RBI) projektirahoitusnormien tiukentaminen lisää pankkien luottokustannuksia ja heikentää niiden peruspääoman suhdetta (CET1). Analyytikoiden mukaan pankkien luottokustannusten lisäys voi nousta 6-21 peruspistettä ja heikentää CET1-suhdetta 7-30 peruspistettä.

”Vaikka tämä on varovaista riskienhallinnan näkökulmasta, sääntelijän viime luottosyklin kokemuksen perusteella uskomme, että tämä voi olla haitallista kasvulle pääomavaltaisilla infrastruktuurisektoreilla taloudessa”, sanoi Sameer Bhise, JM Financialin pankkianalyytikko. Institutional Securities, raportissa. Yleisradiotelevisioiden luottokustannusten odotetaan olevan 12–21 bps, hän sanoi.

Hän sanoi, että se lisää varausvaatimuksen merkittävää lisäystä, ja hän lisäsi, että tämä heikentää lainanantajien tuottoa projektirahoituksessa ja vähentää tällaisten vastuiden halukkuutta, jos nämä normit pannaan täytäntöön nykyisessä muodossa. Julkisen sektorin pankkien osakkeet, jotka ovat alttiimpia infrastruktuurilainoille, putosivat jopa 6 % BSE:n vaikutuksesta RBI:n normiluonnoksiin. Punjab National Bankin osuus putosi 6 %, Canara Bankin 5 %, Bank of Barodan 3,7 % ja Union Bankin 3 %. SBI:n osakkeet laskivat 2,8 % ja Bank of Maharashtra 2 %. Ehdotettujen normien mukaan pankin on varattava 5 % vastuusta rakennusvaiheen aikana, mikä pienenee hankkeen käynnistyessä. Kun hanke saavuttaa ”toimintavaiheen”, varausta voidaan pienentää 2,5 prosenttiin rahoitetusta jäljellä olevasta määrästä ja sitten edelleen 1 prosenttiin, jos tietyt ehdot täyttyvät. Nämä ohjeet koskevat kaikkia liikepankkeja, mukaan lukien pienet rahoituspankit ja NBFC:t.

Korkeamman varauksen CET 1 -suhteen odotetaan olevan 20-30 bps julkisen sektorin pankeille, kun taas yksityisille pankeille vaikutus on todennäköisesti vain vaatimaton 7-13 bps IIFL Securitiesin mukaan. Analyytikot sanovat, että nämä normit ovat sovelletaan takautuvasti ja kattaa lainanantajien olemassa olevat lainat.

”Vaikka sääntelyviranomaisen jokainen tavoite on vahvistaa pankkien tasetta ja tehdä vastasyklisiä puskureita, kun alan tila on paras viime vuosikymmenen aikana, yllättävää on, kuinka ankaria nämä säännöt ovat”, Suresh Ganapathy , Macquarie Capitalin taloustutkimuksen johtaja, sanoi muistiinpanossa. ”Aikana, jolloin hallitus odottaa yksityisten investointien piristyvän – kerro minulle, mitkä pankit lainaavat nyt, kun rakenteilla oleviin hankkeisiin varautuminen nousee 40 peruspisteestä 500 peruspisteeseen. Ja näitä sääntöjä sovelletaan takautuvasti”, hän lisäsi.

”Varaus on suurin rakennusvaiheessa, koska riski nähdään enemmän infrahankkeiden tässä vaiheessa”, julkisen sektorin pankin johtava virkamies kertoi FE:lle.

Samankaltaiset artikkelit