SBI aikoo palkata yli 10 000 insinööriä – Banking & Finance News

sbi

Intian valtionpankki (SBI) palkkaa yli 10 000 insinööriä, mikä muodostaisi noin 85 % uusista työntekijöistä 25. tilikaudella, sanoi puheenjohtaja Dinesh Khara torstaina.

”Noin 11 000–12 000 työntekijää on rekrytointiprosessissa. Nämä ovat yleisiä työntekijöitä, mutta meillä on itse asiassa järjestelmä, jossa osakkuus- ja upseeritasolla noin 85 % on insinöörejä. Annamme heille esityksiä pankkitoiminnan ymmärtämiseen ja sen jälkeen alamme kanavoida heitä erilaisiin yhteistyökumppanin rooleihin ja osa heistä kanavoituu IT-alalla”, Khara sanoi.

Khara lisäsi myös, että pankki etsii myös erityisesti uusien työntekijöiden palkkaamista teknologiaosaamiseen.

Suurin osa uusista työntekijöistä tulee mukaan liikekumppaneiksi ja noin 2 006 hakijaa nimetään koeajalla oleviksi toimihenkilöiksi, pankin johto sanoi ja lisäsi, että pankki on myös valmis palkkaamaan asiantuntijaehdokkaita tietotekniikan (IT) infrastruktuurinsa kehittämiseen. SBI:n työntekijöiden kokonaismäärä oli 2,32 lakh 24:llä tilikaudella, kun se oli maaliskuussa 2023 2,35 lakh.

Samaan aikaan pankilla on suuria suunnitelmia Yono-sovelluksen päivitetylle versiolleen. Khara sanoi, että pankki julkaisee heinäkuuhun mennessä Yono 2.0 -sovelluksen ensimmäisen vaiheen, joka on modulaarisempi ja sisältää hyperpersonointiominaisuuksia. Tällä hetkellä sillä on yli 60,7 miljoonaa käyttäjää Yono-mobiilisovelluksessa.

”Yono 2.0 sisältää merkittäviä investointeja ja tuoteprofiilin päivityksiä. Se vaatii paljon aikaa ja rahaa, mutta teemme sen ja otamme ensimmäisen vaiheen käyttöön heinäkuussa, Khara sanoi.

Pankki teki myös yhteensä 15 877,09 miljoonan Rs:n varauksen 17 prosentin palkankorotuksen täyttämiseksi osana kahdestoista kahdenvälistä sovintoa, jonka Intian pankkiliitto ja pankkiliitot sopivat 24. tilikauden aikana.

Lainanantaja lisää myös 300 uutta konttoria 25:llä tilikaudella, mikä on yli kaksinkertainen verrattuna 140 uuteen konttoriin vuonna 24.

Samankaltaiset artikkelit