Office Whispers: Kuinka myrkylliset eläkeläiset voivat pakottaa ahkerat työntekijät joko lopettamaan tai ajamaan heidät vakavaan masennukseen ja ahdistukseen

World Mental Health Day 2023, World Mental Health Day 2023 Theme, World Mental Health Day, Mental Health Day, World Mental Health Day significance,World Mental Health Day posters, World Mental Health Day, World Mental Health Day 2023, World Mental Health 2023 10 October

”Et jätä yritystä; jätät huonot pomot ja myrkyllisen työympäristön.” Olet varmaan kuullut tämän lauseen. Jos katsomme tilastoja, se pitää paikkansa useimmissa tapauksissa, joissa työntekijä päättää irtisanoutua ja siirtyä eteenpäin. Myrkylliset eläkeläiset voivat vaikuttaa ahkerien työntekijöiden kykyyn antaa parhaansa työssä. Myrkyllisyys tulee usein eri tavoin – joskus seniorit alkavat kiusata työntekijöitä ja yrittävät löytää ongelmia työssään, mutta usein on nähty, että nämä seniorit raahaavat alaisensa yksityiselämän töihin.

Tässä osassa ”Office Whispers”, joka on FE Leisuren eksklusiivinen sarja, keskustelemme ongelmista, joita työntekijät kohtaavat työssä. Ensimmäisessä sarjassa puhumme siitä, kuinka myrkylliset eläkeläiset voivat vaikuttaa mielenterveyteen.

”Jayshree, vanhempi, alkoi olla kanssani, kun hän sai tietää, että työskentelen projektin parissa, joka saattaa vaikuttaa hänen tehtäviinsä toimistossa. Hän alkoi tulla luokseni säännöllisesti ja yritti voittaa luottamukseni. Valitettavasti hän pystyi siihen. Hän alkoi hitaasti seurata minua sosiaalisessa mediassa. Koin kaiken olevan normaalia. Tarkoitan, että näin saat ystäviä? Eikö olekin? Hänellä oli tiiminsä jäsen nimeltä Prakaash, josta hän ei pitänyt eniten. Puhun hänestä, koska menin hänen kanssaan henkilökohtaiselle matkalle, koska halusimme tuntea toisemme ja nähdä, voisimmeko muodostaa pitkäaikaisen siteen. Eikö se ole rikos? Eikö? Tapasimme töiden ulkopuolella emmekä edes puhuneet toisillemme toimistossa. Lyhyesti sanottuna Jayshree sai tietää meistä ja loi kohtauksen työssä. Hän meni vanhempieni luo ja jakoi henkilökohtaisen elämäni miespomon kanssa. Se oli nöyryyttävää. Hän keskusteli siitä jokaisen tiiminsä työntekijän kanssa. Se työnsi minut masennukseen ja sai minut ahdistuneeksi yli neljäksi kuukaudeksi”, sanoi Isha Bhardwaj, joka työskentelee maineikkaassa yrityksessä puhuessaan mielenterveystarinastaan.

Bhardwaj jakoi lisää yksityiskohtia henkisestä häirinnästä työpaikalla: ”Ei siinä kaikki, hän ei lopettanut tähän. Hän alkoi kiristää minua ja Prakaashia erikseen. Hän kertoi hänelle, että olin nostamassa POSH-juttua häntä vastaan, vaikka minulla ei ollut aikomustakaan tehdä niin. Hän yllytti minua sanomalla: ”Prakaash on paljastanut henkilökohtaiset salaisuutesi ja myynyt sinut pomojen edessä.” Tämä herätti minut vielä enemmän. Jokainen työpäivä oli vain kidutusta.”

Ymmärtääksemme tällaisia ​​tilanteita ja löytääksemme niihin ratkaisuja otimme yhteyttä mielenterveysasiantuntijoihin ja psykologeihin. Tohtori Jyoti Kapoor, perustaja-johtaja ja vanhempi psykiatri, Manasthali sanoi: ”Seniorit ovat usein ratkaisevassa roolissa juniorien ohjaamisessa ja mentoroinnissa. Ihannetapauksessa tälle suhteelle tulisi olla tunnusomaista tuki, tiedon jakaminen ja positiivinen vaikutus juniorin kasvuun. Joissakin valitettavissa tapauksissa seniorit voivat kuitenkin käyttää vaikutusvaltaansa haitallisilla tavoilla ja ajaa junioreita masennukseen levittämällä vääriä kertomuksia.”

Ikäihmisten myrkyllisellä käytöksellä, mukaan lukien juniorien työntäminen masennukseen väärien kertomusten avulla, voi olla merkittäviä kielteisiä vaikutuksia nuorempien yksilöiden mielenterveyteen ja hyvinvointiin. Tohtori Rohan Kumar, neuvonantaja psykiatri Regency Hospitalista, selittää: ”Väärät kertomukset ja myrkyllinen käyttäytyminen vanhusten keskuudessa voivat johtaa hämmennyksen, ahdistuneisuuden ja itseepäilyn tunteisiin junioreissa. Kun joku auktoriteettiasemassa levittää väärää tietoa tai harjoittaa manipuloivaa käyttäytymistä, se voi murentaa juniorin luottamuksen ja turvallisuuden tunnetta. Ajan myötä tämä voi edistää masennusoireiden kehittymistä. Vanhusten pitämät väärät narratiivit voivat saada juniorit kyseenalaistamaan oman arvonsa ja kykynsä. Kritiikin tai vähättelyn kohteeksi joutuessaan yksilöt voivat sisäistää nämä negatiiviset viestit, mikä johtaa heikentyneeseen itsetuntoon ja itsearvoon. Tämä negatiivinen itsetunto liittyy läheisesti masennukseen.”

Hän lisäsi: ”Myrkylliseen käyttäytymiseen osallistuvat seniorit voivat käyttää emotionaalista manipulointia hallitakseen junioreita. Tämä emotionaalinen ahdistus, kuten syyllisyys, pelko tai nöyryytys, voi vaikuttaa juniorin mielenterveyteen. Pitkäaikainen altistuminen tällaisille taktiikoille voi lisätä masennuksen riskiä tai pahentaa olemassa olevia masennusoireita.”

Hän päättelee: ”Jos myrkylliseen käyttäytymiseen ei puututa tai se jatkuu pitkään, sillä voi olla pitkäkestoisia seurauksia juniorin mielenterveydelle. Krooninen altistuminen negatiivisille kertomuksille ja myrkyllisille vuorovaikutuksille voi johtaa krooniseen stressiin, joka on merkittävä masennuksen ja muiden mielenterveyshäiriöiden aiheuttaja.”

Myrkylliset eläkeläiset voivat käyttää erilaisia ​​keinoja levittääkseen vääriä tarinoita nuoremmista kollegoistaan. Tämä voi sisältää perusteettomia väitteitä heidän kyvyistään, työmoraalistaan ​​tai luonteestaan. Tällaiset huhut ja väärät tiedot voivat olla haitallisia, koska ne tahraavat juniorin mainetta ja itsetuntoa, mikä johtaa riittämättömyyden ja itsevarmuuden tunteeseen.

Luottamuksen heikentäminen:

Kun eläkeläiset jatkuvasti vähättelevät tai heikentävät nuorempia kollegoitaan, se heikentää heidän luottamustaan ​​ja itsetuntoaan. Seniorit, jotka osallistuvat tähän käyttäytymiseen, voivat vähätellä juniorinsa saavutuksia, hylätä heidän ideansa tai kritisoida heidän työtään epäreilusti. Säälimätön negatiivisuus voi vähitellen murentaa juniorin uskoa kykyihinsä ja potentiaaliinsa.

Eristäminen ja poissulkeminen:

Myrkylliset seniorit voivat käyttää vaikutusvaltaansa juniorien eristämiseen, mikä saa heidät tuntemaan itsensä syrjäytyneiksi tärkeistä projekteista, sosiaalisista tapahtumista tai ammatillisista verkostoista. Tämä eristäytyminen voi johtaa yksinäisyyden tunteeseen, vieraantumiseen ja käsitykseen, että he eivät ole ansaittuja, mikä edistää masentavia ajatuksia ja tunteita.

Epärealististen odotusten asettaminen:

Saavutamattomien tavoitteiden ja odotusten asettaminen junioreille on toinen myrkyllisten seniorien käyttämä haitallinen taktiikka. Kun junioreita jatkuvasti painostetaan täyttämään nämä epärealistiset standardit, se voi johtaa äärimmäiseen stressiin ja ahdistukseen. Jatkuva epäonnistumisen pelko voi kehittyä masennukseksi ajan myötä.

Kaasuvalot ja käsittely:

Jotkut myrkylliset seniorit käyttävät manipulatiivisia taktiikoita, kuten kaasuvaloa, saadakseen juniorit epäilemään omia havaintojaan ja todellisuuttaan. Vääristelemällä totuutta ja saamalla juniorin kyseenalaistamaan järkensä, myrkylliset eläkeläiset voivat aiheuttaa merkittävää emotionaalista ahdistusta ja hämmennystä, mikä saattaa ajaa juniorin masentuneeseen tilaan.

Vihamielisen työympäristön luominen:

Myrkyllinen seniorikäyttäytyminen voi luoda vihamielisen työ- tai oppimisympäristön, jossa juniorit tuntevat olonsa uhatuksi tai turvattomaksi. Tämä jatkuva ahdistuneisuus ja pelko voi vaikuttaa vakavasti mielenterveyteen ja johtaa masennukseen ja muihin psyykkisiin ongelmiin.

Itsetuntemus:

Nuorten tulisi tunnistaa myrkyllinen käyttäytyminen ja sen vaikutukset mielenterveyteen. Ongelman ymmärtäminen on ensimmäinen askel sen ratkaisemiseksi

Hae tukea:

Keskustele ongelmasta luotettujen kollegoiden, mentoreiden tai HR:n kanssa. He voivat antaa ohjeita ja mahdollisesti puuttua asiaan, jos asiat menevät rajan yli.

Todiste:

Pidä todisteet kaikista vääristä kertomuksista tai tapahtumista. Niistä voi olla hyötyä, kun ongelmasta keskustellaan ylempien viranomaisten kanssa.

Aseta rajat:

Luo selkeät rajat myrkyllisten eläkeläisten kanssa. Toteuta rajasi ja odotuksesi kohteliaasti, mutta kuitenkin itsevarmasti.

Kehitä resilienssiä:

Keskity emotionaalisen joustavuuden rakentamiseen. Harjoittele stressiä vähentäviä tekniikoita, kuten meditaatiota tai neuvontaa, pitääksesi itsesi rauhallisena ja auttaaksesi selviytymään negatiivisuudesta.

Ammatillinen kasvu:

Älä anna henkilökohtaisen kasvusi kärsiä kaiken tämän takia. Jatka osaamisesi ja osaamisesi kehittämistä saadaksesi itseluottamusta ja osoittaaksesi arvosi itsenäisesti.

Poistumisstrategia:

Jos tilanne muuttuu sietämättömäksi, parannusta ei tapahdu etkä saa apua mistään, harkitse mahdollisuuksien etsimistä muualta.

Muista, että on tärkeää priorisoida mielenterveytesi ja hyvinvointisi. Älä epäröi hakea ammattiapua, jos tilanne johtaa vakavaan masennukseen tai ahdistukseen.

Samankaltaiset artikkelit