Imran Masood palaa kongressiin SP:n, BSP:n ja puolueen nimityksen jälkeen ”ghar wapsi”

Imran Masood

Yli puolitoista vuotta sen jälkeen, kun hän erosi puolueesta, entinen kongressin kansallinen pääsihteeri Imran Masood palasi puolueen joukkoon lauantaina, ja puolue kutsui sitä ”ghar wapsiksi”.

Masood, jolla on vaikutusvaltaa Saharanpurissa ja sen ympäristössä Länsi-Uttar Pradeshissa, siirtyi Samajwadi-puolueeseen (SP) tammikuussa 2022 ennen osavaltiovaaleja ja liittyi sitten Bahujan Samaj -puolueeseen (BSP) viime lokakuussa. Hänet erotettiin Mayawatin johtamasta puolueesta tämän vuoden elokuussa ”puolueen vastaisen toiminnan ja kurittomuuden vuoksi”.

Masood sanoi, että hän pyytäisi anteeksi kongressin pääsihteeri Priyanka Gandhi Vadralta tämän pettämistä. Hän vakuutti myös kertoneensa kannattajilleen, ettei hän nyt poistu kongressista ”hautaan asti”.

Hän lisäsi, että Rahul Gandhin Bharat Jodo Yatra muutti politiikkaa, ja maastojuoksun jälkeen kongressi voitti Himachal Pradeshin ja Karnatakan, ja nyt oli tarkoitus voittaa neljässä osavaltiossa.

Masood kiitti kongressin päällikkö Mallikarjun Khargea, entistä puoluejohtajaa Rahul Gandhia, Priyanka Gandhia ja AICC:n pääsihteeriä KC Venugopalia virkaanastumisesta.

Tervehtiessään Masoodia puolueeseen, kongressin Rajya Sabhan jäsen Rajeev Shukla sanoi, että tämä oli Masoodin ”ghar wapsi” (kotiinpaluu) ja hän on nyt vannonut, ettei koskaan poistu puolueesta.

Masoodin paluu antaisi puolueelle etulyöntiaseman Saharanpurin alueella aikana, jolloin INTIA:n oppositiopuolueiden ryhmittymä, 28 puolueen ryhmittymä, joka ottaa vastaan ​​BJP:n johtaman NDA:n, pohtii neuvottelujen aloittamista paikkojen jakamisesta. Lok Sabhan vaaleissa. Puolue hyötyy myös, koska sillä ei ole Masoodin arvoista johtajaa Länsi-UP:ssa.

Masood pidätettiin maaliskuun alussa 2014 syytettynä vihapuheesta, kun hän uhkasi ”hakata” Narendra Modin, joka oli BJP:n pääministeriehdokas ”palasiksi”. Hän oli kongressin ehdokas Saharanpurista Lok Sabhan vaaleissa sinä vuonna ja teki huomautuksen vaalikampanjan aikana.

Entisen unionin entisen ministerin Rasheed Masoodin veljenpoika Imran Masood valittiin MLA:ksi Muzaffarabadista (Behatin paikka rajauksen jälkeen) Saharanpurin alueella vuoden 2007 osavaltiovaaleissa. Hän oli myös kilpaillut Lok Sabhan vaaleissa kongressilipulla vuosina 2014 ja 2019 Saharanpurista. Hän hävisi molemmat vaalit BJP:lle ja BSP:lle.

Samankaltaiset artikkelit