Unilever ilmoittaa hintapaineista Intiassa inflaation hidastuessa – Talousuutiset

unilever

Maailmanlaajuinen kulutushyödykeyhtiö Unilever sanoo, että Intian markkinat, jotka ovat maailman toiseksi suurimmat, saattavat nähdä ihonhoito- ja kangaspuhdistustuotteiden hinnoittelun deflaatiota hyödykkeiden inflaation hidastuessa. Lontoon pääkonttorissa toimivan yhtiön Intian yksikkö raportoi viime viikolla tasaisen hintavetoisen kasvun syyskuun neljänneksellä, kun se alensi pesula- ja henkilökohtaisen hygienian tuotteiden hintoja tukeakseen myynnin kasvua. Jakson volyymikasvu, 2 %, oli alhaisin kuuteen vuosineljännekseen.

Unileverin eroava talousjohtaja Greame Pitkethly sanoi sijoittajille torstaina, että Intiassa muutamat kategoriat olivat riippuvaisia ​​hyödykkeiden hinnoista.

”Pari luokkaamme Intiassa, kangas- ja ihonpuhdistus, korreloivat perushyödykkeiden hintoihin. Paikallinen kilpailu on tullut markkinoille. Meidän on siksi sopeutettava hinnoittelua säilyttääksemme kilpailukykymme ja volyymiasemamme”, Pitkethly sanoi Unileverin globaalien tulosten julkistamisen jälkeen.

Unilever nimitti torstaina uuden talousjohtajan Fernando Fernandezin ja korvasi divisioonien johtajat uudeksi toimitusjohtajaksi Hein Schumacher lupasi elvyttää yrityksen, jonka kyky voittaa markkinaosuus putosi ennätysalhaiselle tasolle.

Hollantilainen johtaja sanoi, että Unilever keskittyy sijoituksiinsa 30 parhaaseen brändiinsä, jotka edustavat noin kolmea neljäsosaa liikevaihdosta, edistääkseen kasvua ja supistaen samalla portfolionsa muita osia.

Schumacher sulki myös pois mahdolliset suuret yritysostot ja säilytti yhtiön pitkän aikavälin myynnin ohjauksen, kun hän käyttää enemmän markkinointiin kilpailukyvyn palauttamiseksi. Uusi lähestymistapa merkitsee poikkeamista edellisen toimitusjohtajan Alan Jopen strategiasta, jota kritisoitiin epäonnistuneesta yrityksestä ostaa GSK Oyj:n entinen kuluttajaterveysliiketoiminta. Jope korosti myös Unileverin tuotemerkkien sosiaalista tarkoitusta, joka joidenkin sijoittajien mukaan tapahtui kannattavuuden kustannuksella.

Mitä tulee Intiaan, Pitkethly, joka eroaa talousjohtajan tehtävästä 31. joulukuuta, sanoi, että kaupunkialueet säilyivät kestävinä, kun taas maaseutualueet pysyivät edelleen vaimeina. Maaseudun kasvun asteittainen elpyminen oli todennäköistä Intian markkinoilla, hän sanoi, vaikka median intensiteetti oli lisääntynyt pienten toimijoiden ilmaantumisen myötä.

Hindustan Unilverin (HUL:n) viimeisimmän sijoittajaesityksen mukaan alueellisten toimijoiden markkina-arvon kasvu viimeisen kolmen kuukauden aikana oli 1,4 kertaa suurempi kuin suurten teemerkkien osalta, ja pesuaineissa alueelliset tuotemerkit kasvoivat kuusi kertaa nopeammin samalla ajanjaksolla.

Pienten merkkien kasvava paine on saanut HUL:n keskittymään ”Winning in Many Indias” -strategiaansa, joka luokittelee Intian 15 kuluttajaklusteriin. Yhtiö keskittyy myös 19 ydinbrändiinsä pysäyttääkseen markkinaosuuden menetyksen erityisesti portfolionsa massapäässä.

Samankaltaiset artikkelit