Pääpaino on siirtymisessä uuden aikakauden konglomeraatiksi: Analyytikot

Reliance, India

Reliance Industriesin (RIL), Intian suurimman yksityisen sektorin yrityksen, painopiste on jatkuvassa siirtymisessä uuden aikakauden konglomeraatiksi, joka keskittyy digitaalisuuteen, kun se aikoo panostaa tuulivoiman tuotantoon. Seuraavan sukupolven ottaminen hallitukseen ja sen CMD Mukesh Ambanin sitoutuminen pysymään puheenjohtajana seuraavat viisi vuotta loisi analyytikoiden raporttien mukaan vakaan seuraajakartan.

He lisäsivät kuitenkin, että sen televiestintä- ja vähittäismyyntiliiketoimintojen listautumisannin aikatauluista ei ole tehty päivityksiä, mutta he lisäsivät toiveita. ICICI Securitiesin mukaan RIL on laatinut suunnitelman arvonluonnille seuraavan vuosikymmenen aikana painottaen siirtymistään uuden aikakauden digitaaliseen ryhmittymään.

Yritys, joka painottaa digitaalisen jalanjälkensä kasvattamista, nopeuttaa ponnisteluja siirtyäkseen uusiin energia- ja erikoiskemikaaleihin ja jatkaa vähittäismyyntisegmenttinsä luoman maailmanlaajuisen alustan hyödyntämistä, näkee itselleen radikaalisti erilaisen tulevaisuuden seuraavan vuosikymmenen aikana edelliseen verrattuna. 40 vuotta.

Lisäksi Ambanin lasten – Akashin, Ishan ja Anantin – kutsuminen laivaan ja Mukesh Ambanin sitoutuminen pysymään puheenjohtajana ainakin seuraavat viisi vuotta loisi vakaan seuraajakartan, se sanoi.

BoFA Securitiesin mukaan vaikka RIL:n johto antoi päivityksiä strategiasta eri yrityksissä varsinaisessa yhtiökokouksessa, sen televiestintä- ja vähittäisliiketoimintojen listautumisannin aikatauluista ei ollut päivityksiä. Aiemmin tiedotusvälineissä oli useita raportteja arvon vapautumisesta listautumisannin kautta tietyissä yrityksissä.

”Vaikka puheenjohtaja mainitsi Jio Financial Servicesin, liiketoimintastrategiaan liittyviä merkittäviä lisäpäivityksiä ei ollut lähitulevaisuudessa. Mielestämme markkinaosuus, joka odotti päivityksiä lisäarvoa vapauttavista tapahtumista, olisi todennäköisesti pettynyt”, se sanoi.

Reliance Retailin osakkeiden myynti todennäköisesti kasvaa ”aikanaan”, kuten äskettäin Qatar Investment Authoritylle (QIA), koska johto sanoi, että se on saanut kiinnostusta useilta globaaleilta strategisilta ja rahoitussijoittajilta, Kotak Institutional Equitiesiltä. sanoi raportissa, lisäten RIL odottaa vähittäiskaupan olevan sen nopeimmin kasvava liiketoiminta liikevaihdon ja Ebitdan suhteen.

Emkay Researchin mukaan samalla kun yritys valmistautuu kiinteiden langattomien palveluiden JioAirFiberin kaupalliseen lanseeraukseen 19. syyskuuta, sen hinnoittelu suhteessa Airteliin on edelleen avainasemassa. Airtel oli julkistanut AirFiberin aiemmin tässä kuussa. Myös Reliance Jion 5G-suunnitelmat ovat oikeilla jäljillä, ja ne otetaan käyttöön koko maassa joulukuuhun 2023 mennessä.

RIL:n suunnitelmat tehdä yhteistyötä tuulivoimanvalmistuksen globaalien teknologiatoimijoiden kanssa tuulivoiman tuotantoon muuttaisi sen tavoitetta mahdollistaa 100 GW aurinkoenergiakapasiteetti vuoteen 2030 mennessä 100 GW:iin uusiutuvan energian kapasiteettiin. CLSA:n raportin mukaan hiilikuitukapasiteetin perustaminen mahdollistaisi myös tuuliturbiinien luotettavan ja edullisen tuotannon.

IIFL Securitiesin mukaan vähittäiskaupan näkymät ovat olleet hyvät.

”Mitään viitteitä tietoliikenne- ja vähittäisliiketoiminnan jakautumisen aikatauluista, joita odotettiin innokkaasti; Sellaisenaan merkitykselliset välittömät laukaisevat tekijät näyttävät puuttuvan”, se lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit