Religare Finvest pyytää RBI:tä poistamaan PCA-luettelosta

rbi, bank

Religare Finvest, Religare Enterprisesin ei-pankkirahoitusyhtiön (NBFC) tytäryhtiö, on kääntynyt Intian keskuspankin (RBI) puoleen, jotta se poistettaisiin tiukkojen pikaisten korjaavien toimenpiteiden (PCA) listalta, Religare Enterprisesin pääjohtaja Rashmi Saluja kertoi FE:lle.

”Olemme pyytäneet RBI:tä harkitsemaan kantaamme, jossa olemme selvittäneet maksut kaikkien vakuudellisten lainanantajien kanssa, ja siksi olemme poistaneet RFL:n korjaussuunnitelmasta. Odotamme, että pyyntöömme suhtaudutaan myönteisesti ja että yhtiö voi päästä pois PCA:sta seuraavien parin kuukauden aikana”, Saluja sanoi.

Hän lisäsi, että Religare Finvest on saattanut päätökseen kertaluonteisen sovinnon (OTS) kaikkien 16 lainanantajansa kanssa 8. maaliskuuta suorittamalla täyden ja lopullisen 400 miljoonan rupian maksun ennen järjestön kanssa tehdyn sovintosopimuksen mukaista kolmen kuukauden määräaikaa. lainanantajat päivätty 30. joulukuuta 2022. Sovintoratkaisu vain yhden lainanantajan kanssa on vireillä, hän sanoo, josta neuvottelut ovat käynnissä.

PCA-listalla oleviin lainanantajiin sovelletaan tiukkoja normeja, mukaan lukien konttoriverkoston laajentamista koskevat rajoitukset, korkeammat luottotappiovaraukset, rajoitukset lainaamisessa tietyille aloille, mukaan lukien suuret teollisuudenalat. Religare Finvestin lainakannan koko oli maaliskuun lopussa 2 109 miljoonaa rupiaa, josta pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritysten) osuus lainoista oli 53 prosenttia. Saluja sanoi, että koska NBFC oli RBI:n PCA-luettelossa, se ei voinut laajentaa luotto- ja sijoitussalkkuaan valtion arvopapereiden ulkopuolelle.

Religare Finvestin johto vaihtui sen jälkeen, kun sen entiset promoottorit Shivinder Singh ja hänen veljensä Malvinder Singh olivat syyllistyneet muun laittoman toiminnan ohella rahalliseen varojen väärinkäyttöön.

Kun Saluja kysyi, onko Religare Enterprisesin suunniteltuun 600-700 miljoonan rupian pätevään instituutiosijoitukseen (QIP) tullut päivitystä, Saluja vastasi, että kaikki yrityksen liiketoiminnat ovat tällä hetkellä hyvin pääomitettuja ja kasvavat potentiaaliinsa. Hän ei kuitenkaan kommentoinut erikseen, aikooko yritys toteuttaa suunniteltua pätevää laitossijoittelua.

Dabur-perheen ylimääräisestä 7,5 %:n osuuden ostosta Religare Enterprisesista julkisten markkinoiden kautta, hän aikoo sijoittaa yhtiöön edelleen, hän sanoi, että yhtiö ei kommentoi yksittäisten sijoittajien toimia.

Saluja kertoi, että Religare Group on astunut verkkoaggregaattorien ekosysteemiin vakuutusalalla My Insurance Clubin hankinnan myötä ja että sen suunnitelmat myös muihin finanssipalveluliiketoimintoihin ovat hyvässä vauhdissa.

”Tavoitteenamme on olla 360 asteen finanssipalvelukonserni, joka tarjoaa asiakkaillemme laajan valikoiman palveluita maamme syrjäisimmässä osassa. Se auttaa meitä luomaan synergiaa yleisen kansallisen taloudellisen osallisuuden tavoitteen kanssa”, Saluja sanoi.

Samankaltaiset artikkelit