Nirmala Sitharaman pyytää RBI:tä pitämään kuukausittain tapaamisia startup-, fintech-yritysten kanssa – Banking & Finance News

RBI, startup, nirmala sitharaman, fintech news, startup news

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman pyysi maanantaina Intian keskuspankkia pitämään kuukausittain tapaamisia startup- ja fintech-yritysten kanssa käsitelläkseen heidän huolenaiheitaan, viranomaiset sanoivat.

Ministeri teki ehdotuksen startup- ja fintech-ekosysteemikokonaisuuksien kanssa pidetyssä tapaamisessa, johon osallistui noin 50 yrityksen ylintä johtajaa, mukaan lukien Razorpay, CRED ja pääomasijoitusyhtiö PeakXV.

”Valtiovarainministeri ehdotti, että RBI voisi pitää kokouksen kiinteänä päivänä joka kuukausi virtuaalitilassa startup- ja fintech-yritysten kanssa käsitelläkseen heidän huolenaiheitaan ja ongelmiaan”, yksi virkamiehistä sanoi.

Virkamies sanoi, että startupin perustajat ja fintech-yhteisöt eivät osoittaneet Paytmiin liittyvää ahdistusta tai huolenaiheita kokouksen aikana.

Hallituksen puolelta kokoukseen osallistuivat rahoituspalvelusihteeri Vivek Joshi, DPIIT:n sihteeri Rajesh Kumar Singh ja MeitY:n (Elektroniikka- ja tietotekniikkaministeriö) sihteeri S Krishnan. Paikalla oli myös RBI:n apulaiskuvernööri T Rabi Sankar.

Myös SBI:n puheenjohtaja Dinesh Khara ja NPCI:n virkamiehet olivat paikalla.

Kokous järjestetään aikana, jolloin RBI:n toiminta Paytm Payments Bankia vastaan ​​on nostanut valokeilaan fintech-alan sääntelyn noudattamista.

Lisäksi virkamies sanoi, että startupit herättivät kyberturvallisuuteen liittyviä huolenaiheita. Jotkut startupit ehdottivat, että hallituksen tulisi ryhtyä ennakoiviin toimiin tällaisten petosten torjumiseksi.

Startupit ja fintech-yhteisöt arvostivat GIFT Cityn prosesseja ja tehokkuutta, virkamies lisäsi.

RBI kielsi 31. tammikuuta Paytm Payments Bank Ltd:tä (PPBL) ottamasta vastaan ​​uusia talletuksia tai lisäyksiä asiakkailta helmikuun 29. päivän jälkeen, koska ne eivät noudattaneet sääntöjä. Myöhemmin määräaikaa pidennettiin maaliskuun 15. päivään.

Viime viikolla RBI neuvoi Intian National Payments Corporationia (NPCI) tutkimaan mahdollisuutta siirtää käyttäjät PPBL:stä neljään viiteen muuhun pankkiin. PPBL:llä on 30 miljoonan lompakko ja 3 miljoonan pankkiasiakkaat.

Samankaltaiset artikkelit