Ratnaveer Precision Engineering IPO avautuu tilaukselle, GMP kasvoi 49 %; pitäisikö sinun liittyä aiheeseen?

IPO

Ratnaveer Precision Engineering IPO avattiin yleisölle maanantaina 4. syyskuuta ja sulkeutuu keskiviikkona 6. syyskuuta. Ankkurisijoittajien tarjouskilpailu päättyi perjantaina, jolloin yhtiö keräsi 49,5 miljoonaa rupiaa. Sen julkisen liikkeeseenlaskun hintaluokka on 93–98 rupiaa osakkeelta, jonka nimellisarvo on 10 rupiaa. Hintaluokan yläpäässä yhtiön promoottorit ja osakkeenomistajat pyrkivät keräämään listautumisannista 165,03 miljoonaa rupiaa. Ennen julkista antia Ratnaveer Precision Engineeringin osakkeiden GMP nousi 48 rupiaan osakkeelta, mikä on 49 % yli tarjotun osakehinnan ylärajan.

Listautumisanti sisältää uuden osakeannin arvoltaan 135,24 rupian arvosta ja Offer-For-Sale (OFS), jonka järjestäjät luovuttavat 30 000 000 osaketta 29,79 rupian arvosta. Yhtiö aikoo käyttää listautumisannista saadut nettovarat pääomapohjansa vahvistamiseen kattaakseen liiketoiminnan ja omaisuuden kasvusta johtuvat tulevaisuuden pääomavaatimukset. Potentiaalisille sijoittajille tarjouskilpailu alkaa vähintään 150 osakkeesta, minkä jälkeen tarjoukset tehdään useissa 150 oman osakkeen erässä.

Ratnaveer Precision Engineering Limited valmistaa ruostumattomasta teräksestä valmistettuja levyjä, aluslevyjä, aurinkokattokoukkuja, putkia ja putkia. Yritys valmistaa ruostumattomasta teräksestä valmistettuja tuotteita autoteollisuuteen, aurinkoenergiaan, tuulienergiaan, voimalaitoksiin, öljyyn ja kaasuun, lääkkeisiin, saniteetti- ja putkistoihin, instrumentointiin, sähkömekaniikkaan, arkkitehtuuriin, rakentamiseen, sähkölaitteille, kuljetuksiin, keittiökoneisiin, savupiippujen vuorauksiin , ja muilla toimialoilla. Ratnaveer Precision Engineeringillä on 4 tuotantoyksikköä, jotka sijaitsevat Gujaratissa.

Pitäisikö sinun hakea PO:ta?

Choice Broking: Tilaa varoen

”Ei ole vertaisyrityksiä, joiden tuoteprofiilit olisivat samanlaisia ​​kuin RPEL. Olemme kuitenkin ottaneet huomioon edellä mainitut yritykset arvonmäärityksen vertailussa. Yhtiön P/E-kerroin korkeammalla hintaluokassa, sen jälkeen kun on oikaistu listautumisen jälkeen täysin laimennettuun maksettuun omaan pääomaan, on 19,0-kertainen (sen 23 vuoden EPS:ään 5,16 rupiaa), mikä näyttää täysin hinnoitetulta suhteessa sen suorituskykyyn .

Yhtiön ylä- ja alalinjat ovat kasvaneet kohtuullista vauhtia, ja se on raportoinut liikevoittomarginaalin yksinumeroisena. Koska markkinat, joilla yritys toimii, ovat pirstoutuneita ja joilla hallitsevat pienet ja keskisuuret järjestäytymättömät toimijat, annamme liikkeelle sen kasvunäkymät kasvavan kilpailun myötä ”Tilaa varovaisesti” -luokituksen.

Stoxbox: Tilaa

”Vuodesta 2022 lähtien Intian ruostumattoman teräksen sektori on maailman toiseksi suurin tuottaja ja kuluttaja, jonka kokonaistuotantokapasiteetti on yli 6,5 miljoonaa tonnia ruostumatonta terästä vuodessa. Tästä huolimatta kotimainen ruostumattoman teräksen kulutus asukasta kohden pysyi alhaisena 2,5 kilossa vuonna 2019 verrattuna maailmanlaajuiseen 6 kiloon, mikä loi houkuttelevia mahdollisuuksia olemassa olevalle sektorille RPEL:n kaltaisille yrityksille. Verrattuna tilikauteen liiketoiminta on osoittanut johdonmukaista liikevaihdon paranemista sekä GP-marginaalien ja EBITDA-marginaalien kasvua 11,8 prosenttiin ja 9,8 prosenttiin vuonna 23 verrattuna 8,8 prosenttiin ja 6,8 prosenttiin vuonna 21. Taloudellisella tasolla ROE ja ROCE nousivat 29,1 prosenttiin ja 12,6 prosenttiin vuonna 23 verrattuna 10,2 prosenttiin ja 10,3 prosenttiin vuonna 21, kun taas velka/oma pääoma laski 2,2:een vuonna 23, kun se vuonna 21 oli 2,7. Kun otetaan huomioon yllä olevat tekijät ja hintakaistan yläpään perusteella, emissio on arvostettu P/E-arvoon 13x perustuen vuoden 2023 tulokseen, joka on mielestämme kohtuullisesti arvostettu verrattuna sen listattuihin vertaisiin. On kuitenkin huomattava, että liiketoiminta toimii erittäin hajanaisella ja kilpailukykyisellä toimialalla, jolla on alhaiset markkinoille pääsyn esteet, mikä tekee sen kyvystä ylläpitää tätä jatkuvaa kasvuvauhtia avainasemassa, jota voidaan seurata. Suosittelemme siksi ”TILAA”-toimintoa, jotta voit saada listausvoiton.

Samankaltaiset artikkelit