FirstCry IPO nähdäkseen Ratan Tatan myyvän kaikki osakkeensa; SoftBank, M&M ja TPG myös purkaa osakkeita – Market News

FirstCry IPO, Brainbees Solutions, SoftBank, M&M, TPG, Ratan Tata, BabyHug, Mahindra & Mahindra, CuteWalk, Pine Kids, Babyoye, top news, latest news,

Brainbees Solutions, verkkokaupan yksisarvisen FirstCryn emoyhtiö, joka jätti torstaina listautumisannin Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnalle (Sebi), tulee näkemään Ratan Tatan myyvän kaikki 77 900 osakkeensa. yritys.

Listautumisannin suuruus ei ole tiedossa, mutta se sisältää uuden osakeannin, jonka arvo on enintään 1 816 miljardia rupiaa. Myyntitarjous (OFS) sisältää jopa 54,4 miljoonan osakkeen purkamisen olemassa olevien sijoittajien, kuten SoftBankin, Mahindra & Mahindran ja pääomarahaston TPG:n toimesta.

Vaikka SoftBank myy 20,3 miljoonaa osaketta – suurin kaikista nykyisistä sijoittajista – Mahindra & Mahindra aikoo myydä niistä 2,8 miljoonaa. TPG myy 3,9 miljoonaa osaketta ja Premji Foundationin sijoitusosasto 8,6 miljoonaa osaketta.

Muita myyviä osakkeenomistajia ovat PI Opportunities Fund, NewQuest Asia, Apricot Investments, Valiant Mauritius Partners, TIMF Holdings, Think India Opportunities Master Fund ja Schroders Capital Private Equity Asia.

SoftBank on suurin osakkeenomistaja ja omistaa 25,6 %:n osuuden eli 124 miljoonaa osaketta, jota seuraa Mahindra & Mahindra, jonka omistusosuus on 10,98 %. On raportoitu, että SoftBank oli myynyt FirstCryn osakkeita 310 miljoonan dollarin arvosta ennen listautumista, ja yhtiön arvo oli 3,5-3,75 miljardia dollaria.

Yksittäisistä myyvistä osakkeenomistajista FirstCryn toimitusjohtaja Supam Maheshwari omistaa yhtiöstä 5,95 % ja Ratan Tata 0,02 % etuoikeutetuista osakkeista.

Tata oli ostanut 77 900 etuoikeutettua osaketta hintaan 84,72 ruplaa osakkeelta, mikä vastaa noin 66 000 rupiaa. Maheshwari puolestaan ​​myy 1,8 miljoonaa osaketta omistamansa 28,9 miljoonasta osakkeesta.

Yhtiö suunnittelee käyttävänsä tuotot uusien nykyaikaisten myymälöiden ja varastojen perustamiseen Intiaan ja Saudi-Arabiaan, olemassa olevien myymälöiden leasingmaksujen maksamiseen, lisäosuuden hankkimiseen GlobalBees Brandsin epäsuorista tytäryhtiöistä, markkinointi- ja teknologiakuluihin sekä epäorgaaniseen kasvuun.

FirstCry voi harkita suunnattua osakeamista tietyille sijoittajille enintään 363 miljoonan rupiaan asti, yhtiö sanoi hakemuksessa. Jos esilistaus on suoritettu, nostettu määrä pienenee uudesta emissiosta, eikä se ylitä 20 % uuden liikkeeseenlaskun kokonaismäärästä.

Yrityksellä on omia tuotemerkkejä, kuten BabyHug, CuteWalk, Pine Kids ja Babyoye. Sen monikanavainen strategia koostuu 80 varastosta ja jälleenmyyjästä 47 kaupungissa Intiassa. Niiden kokonaiskapasiteetti on 3,07 miljoonaa neliöjalkaa ja joka tukee 936 modernia myymälää. Näistä 615 myymälää on franchising-omistuksessa ja 321 yrityksen omistamia ja toimivia.

Se aikoo käyttää 357,2 miljardia rupiaa nettotuloista investointeihin varusteluun, varastokustannuksiin ja vakuuksiin perustaakseen 483 myymälää Intiaan 27. tilikauteen mennessä.

Maheshwarin ja Amitava Sahan vuonna 2010 perustama yritys aloitti alun perin online-vauvojenhoitobrändinä, mutta siirtyi pian monikanavaiseen strategiaan, aivan kuten useimmat suoraan kuluttajille suunnatut pelaajat. Liikevaihdon johdonmukaisesta kasvusta huolimatta FirstCryn tappiot kasauivat edelleen vuosien mittaan. Viimeisen vuosikymmenen aikana yritys onnistui vain hetken kääntymään kannattavaksi 21. tilikaudella, jolloin se tuotti 216 miljoonan rupiaa.

Yhtiön 23. tilikauden taloustiedot osoittavat, että sen tappiot kasvoivat kuusinkertaisesti 486 miljardiin rupiaan vuoden aikana, kun kulut nousivat huimasti huolimatta sen myynnin kaksinkertaisesta noususta. Yhtiön tuotot toiminnasta 23. tilikauden aikana olivat 5 632 miljoonaa rupiaa, mikä on yli kaksinkertainen verrattuna edellisen vuoden 2 401 miljoonaan rupiaan.

Sen vuoden kulut nousivat 146 prosenttia 6 316 miljoonaan rupiaan 2 568 miljoonasta FY22:sta, koska lähes jokainen kustannuserä kasvoi merkittävästi yrityksen osalta vuoden aikana.

Samankaltaiset artikkelit