Kulta lipsahtaa joukkolainojen tuottojen nousuun, dollari; kauppiaat silmäilevät FOMC-minuutteja lisävihjeitä varten

MCX gold

Edellisellä viikolla jalometalliharkot lisäsivät tappioita Yhdysvaltain joukkolainojen ja dollariindeksin nousun vuoksi. Toisaalta Federal Reserve -päättäjät ovat alentaneet sijoittajien odotuksia korkorintamalla ”haukkamaisilla” kommenteilla, jotka ovat vahvistaneet mahdollisuutta lisäkoronnostuksiin huolimatta viimeaikaisista Yhdysvaltain inflaatioluvuista, jotka osoittavat heikkenevää trendiä. Energiapaketissa raakaöljyn hinta pysyi vakaana seitsemän viikon rallin jälkeen, mutta sen perustekijät ovat edelleen tukevia, sillä useat raportit ennustavat kysynnän kasvunäkymien ja tiukkojen maailmanlaajuisten varastojen kasvavan vuoden 2023 toisella puoliskolla. Viime viikolla perusmetallien hyödykkeet Kuten kupari ja sinkki, laskivat merkittävästi, 3–4 prosenttia, johtuen huolista Kiinan kiinteistösektorista ja Kiinassa vallitsevasta deflaatioriskistä.

Comex spot -kulta saavutti huonoimman viikoittaisen tuloksensa kesäkuun lopun jälkeen, kun hintoja painoivat useat laskutekijät, kuten vahva Yhdysvaltain dollari ja valtion rahaston tuottojen nousu, useiden keskuspankin jäsenten haukkumainen huomautus ja tekninen myynti käynnistyi sen jälkeen, kun hinta mursi tärkeän 1925 dollarin tuen. /oz edellisellä viikolla. Makrotasolla Yhdysvaltain kuluttajainflaatio nousi tasaisesti heinäkuussa, kun taas Yhdysvaltain tuottajahintaindeksi nousi 0,3 % heinäkuussa kesäkuun tarkistetusta tasaisesta lukemasta ja suurimmasta noususta tammikuun jälkeen, mikä lisäsi huolta mahdollisesta inflaatiopaineiden kiihtymisestä. . Sillä välin 8. elokuuta päättyneellä viikolla rahanhoitajat laskivat nousevia kultapanoksiaan 23 755 nettopositiolla 75 582:een, osoittavat viikoittaiset CFTC-tiedot futuureista ja optioista.

Comex Silver sulki noin viiden viikon alimmillaan 22,67 dollarilla, mikä on lähes 4 % tappiota viikoittain. Rahanhoitajat ovat siirtyneet noususta laskuun hopealla, kun lyhyiden positioiden määrä ylitti pitkien positioiden 3 753:lla, kun taas vain pitkät positiot putosivat 13 178 erää 31 888:aan, mikä oli alhaisin 20 viikkoon. Kotimaisella rintamalla MCX Silver September -sopimus putosi alle 70 000:n rajan ensimmäistä kertaa heinäkuun 23. päivän jälkeen ja selviytyi 3,45 %:n tappiolla viikoittain.

Markkinatoimijat seuraavat merkittäviä taloudellisia tapahtumia, kuten Kiinan ja Yhdysvaltojen teollisuustuotantolukuja sekä keskiviikkona julkaistavia FOMC-pöytäkirjoja. Säilytämme tämän viikon jalometallien kohtalaisen laskevan näkemyksemme. Uskomme kullan hinnan jatkavan hidasta liukuaan kohti 1 870 dollarin tasoa, kun epävarmuus jatkuu sen suhteen, nostaako Federal Reserve korkoja vielä kerran tämän syklin aikana.

Comex kullalla on välitön tuki $1895/oz; pudotus alle 1895 dollarin tason avaa alaspäin tavoitteen 1870 dollarin tasolla; ja sen vastus on $1945 tällä viikolla. kun taas MCX Gold October -sopimuksen odotetaan liikkuvan välillä 58 200 Rs 59 600 Rs. Comex Silverin odotetaan käyvän 21,25–23,60 dollaria, kun taas MCX Silverin odotetaan liikkuvan välillä 67 800–71 500 Rs.

Samankaltaiset artikkelit