Lyhyt, keskipitkän aikavälin rahastot ovat edelleen paras vaihtoehto: Asiantuntijat

funds, investment, long term investment, Monetary Policy Committee, rbi, money

Pitkäkestoiset rahastot eivät ehkä ole paras vaihtoehto sijoittaa tällä hetkellä, sillä velkarahastojen hoitajat sanovat, että lyhyen ja keskipitkän aikavälin rahastot ovat ihanteellisia tässä vaiheessa.

Keskuspankin rahapoliittinen komitea (MPC) piti viime viikolla repokoron ennallaan ja säilytti ”suunnittelun vetäytymisen”. Haukkamainen sävy ei yllättänyt markkinoita, sillä inflaatio pysyi ensisijaisena huolenaiheena.

Tästä syystä analyytikot uskovat, että koronlaskuja ei oteta pöydälle ainakin heinäkuuhun 2024 asti.

Rahastonhoitajat olivat aiemmin sanoneet, että aika oli kypsä siirtyä korkotuottoihin ja nostaa duraatiota, sillä odotukset olivat korkojen huipussaan. Näkemys ei ole juurikaan muuttunut, ja asiantuntijoiden mukaan korkeat tuotot tekevät velkarahastoista edelleen houkuttelevan tarjouksen.

”Odotamme edelleen, että keskuspankki ’Pivot’ ja alkaa leikkaamaan korkoja vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Samanaikaisesti odotamme RBI:n laskevan korkoja vähintään 50 bps vuonna 2024 huhtikuusta alkaen. Näkemyksen perusteella suosittelemme sijoittajia pidentämään duraatiota. Sijoittajat, joilla on 18 kuukauden horisontti, voivat tarkastella Banking PSU Fundia, Medium Term Fundia ja Dynamic Funds -rahastoja”, sanoo Deepak Agrawal, tietohallintojohtaja (velka), Kotak Mahindra AMC.

Hänen mukaansa korkosalkku, jonka duraatio on 3-5 vuotta, on ihanteellinen sijoittajalle.

Intian 10 vuoden joukkovelkakirjalainojen tuotto liikkuu 7,2 prosentin rajalla.

Value Researchin tiedot osoittavat, että keskipitkän ja pitkän duraatiorahastot, joiden aikaväli on 4–7 vuotta, ovat tuottaneet keskimäärin 4 % viimeisen kolmen vuoden aikana ja 6,3 % viimeisen vuoden aikana. Saman ajanjakson aikana lyhytaikaiset rahastot ovat tuottaneet keskimäärin 4,8 % tai 1-3 vuoden aikavälillä 6,2 %.

”Sijoittamisen kannalta pitkä duraatio ei ole sopiva omaisuusluokka tässä vaiheessa. Taktisesti voi kuitenkin käydä kauppaa duraatiolla, jos markkinoilla tapahtuu myynti”, sanoo Manish Banthia, CIO (Fixed Income), ICICI Prudential Mutual Fund.

Ympäristön korkean inflaation ja nousevien korkojen tuomat vallitsevat korkeammat tuotot ovat lisänneet korkosijoitusten houkuttelevuutta omaisuusluokkana, hän sanoo.

Pitkäaikaisten (yli 5 vuoden) rahastojen määrä on pienempi, mutta niiden keskimääräinen tuotto on 4 % viimeisen kuuden kuukauden aikana. Viime vuoden keskiarvo on yli 8 %, mutta suurin osa rahastoista on ollut olemassa alle vuoden.

”Odotamme suoriteperusteisten varojen kysynnän kasvavan vakaiden makrojen ja kohonneiden korkojen vuoksi. Myös vaihtuvakorkoisten joukkovelkakirjalainojen houkuttelevien erojen kysyntä saattaa edelleen kasvaa. Suosittelemme lyhyemmän duration järjestelmiä ja dynaamisia duraatiojärjestelmiä, koska ne voivat aktiivisesti hallita instrumentteja, joilla on erilaisia ​​luottoluokituksia ja hallita aktiivisesti duraatiota koronvaihteluiden käsittelemiseksi”, Banthia lisäsi.

Dynaamiset korkorahastot ovat niitä, jotka hallitsevat dynaamisesti joukkovelkakirjalainan kestoa. Näissä rahastonhoitaja tekee arvion korkojen ja joukkovelkakirjalainojen tuottojen tulevasta suunnasta ja säätää sen mukaisesti duraatiota.

Koska esimerkiksi korkeamman duraatioiden joukkovelkakirjalainat näkevät koronmuutoksen suurimman vaikutuksen, rahastonhoitaja siirtyy pidemmälle duraatiolle, jos korkojen odotetaan laskevan.

Samankaltaiset artikkelit