RBI-mailat aktiiviseen likviditeetin hallintaan – Banking & Finance News

rbi, reserve bank of india, rbi monetary poliy, rbi policy

Likviditeettiolosuhteet pysyvät todennäköisesti tiukoina tulevina kuukausina, sillä Reserve Bank of India (RBI) ilmoitti torstaina hoitavansa samaa aktiivisesti, koska se näkee korjauksen lähitulevaisuudessa markkinatoimintojensa tukemana.

Markkinatoimijat uskovat, että huippupankki on ottanut tämän kannan, koska se haluaa nähdä ostokoron lähempänä 6,5 prosentin repokorkoa. ”Vaikka likviditeettivaje voi parantua tulevina viikkoina julkisten menojen todennäköisen kasvun myötä, liikkeessä olevan rahan nousu ennen parlamenttivaaleja ja kausiluonteiset tekijät voivat pitää likviditeettitilan tiukkana tulevina kuukausina”, HDFC Bank sanoi. politiikkaraportti.

RBI:n rahapoliittinen komitea päätti torstaina pitää repokoron 6,5 %:ssa, mutta säilyttäen samalla kannanottoa. Tämän jälkeen maksuvalmiuskyky pysyy 6,25 prosentissa ja maksuvalmius 6,75 prosentissa.

Monet ekonomistit olivat odottaneet keskuspankin julkistavan toimenpiteitä likviditeettivajeen korjaamiseksi. Sen sijaan keskuspankki sanoi havainneensa nopeita muutoksia likviditeettiskenaariossa, joten se ottaa käyttöön erilaisia ​​välineitä moduloidakseen sekä kitkallista että kestävää likviditeettiä varmistaakseen, että rahamarkkinakorot kehittyvät hallitusti ja rahoitusvakaus. säilytetään.

RBI on myös tehnyt eron politiikan ja likviditeettitoimenpiteiden välillä. ”Meidän kantamme majoituksen peruuttamisesta tulee nähdä epätäydellisen välityksen ja inflaation hallinnassa yli 4 prosentin tavoitteen ja pyrkimyksiimme palauttaa se pysyvästi tavoitteeseen”, kuvernööri Shaktikanta Das surullinen lausunnossaan lisäsi. Likviditeetin osalta niitä ohjaavat ulkoiset tekijät, jotka todennäköisesti korjaantuvat lähitulevaisuudessa markkinatoimintojemme avulla.

RBL Bankin ekonomisti Achala Jethmalani näkee politiikan ”aktiivisesti inflaatiota hidastavana” samalla kun se pysyy ketteränä likviditeetin hallinnassa.

Poliitikoiden jälkeisessä lehdistötilaisuudessa apulaiskuvernööri Michael Patra toisti RBI:n aikomuksen pitää painotettu keskimääräinen puhelukorko repokoron tuntumassa.

Huhti-elokuussa 2023 ylijäämäisenä pysynyt järjestelmätason likviditeetti kääntyi syyskuusta lähtien alijäämäiseksi neljän ja puolen vuoden tauon jälkeen. Alijäämä supistui 1,4 biljoonaan rupiaan 7. helmikuuta 3,1 biljoonasta rupiasta joulukuun 29. päivänä. RBI kuitenkin huomautti, että kun oikaistu valtion kassasaldoilla, pankkijärjestelmän mahdollinen likviditeetti on edelleen ylijäämäinen.

Keskuspankki pysyy ketteränä ja joustavana likviditeetin hallinnassa kahdensuuntaisten pää- ja hienosäätöoperaatioiden avulla sekä repo- että käänteisrepoissa. Se oli järjestänyt vaihtuvakorkoisia käänteisen repohuutokauppoja helmikuun 2. ja 7. päivän välisenä aikana ylimääräisen likviditeetin vähentämiseksi. Jatkossa se jatkaa markkinatoimintojaan likviditeettitilanteen korjaamiseksi.

RBI on ilmoittanut ketteryydestä käsitellä sekä kitka- että kestävää likviditeettiä sen sijaan, että se häiritsisi rahapolitiikan koordinaatteja, jotka viittaavat likviditeetin erottamiseen asenteesta, sanovat ekonomistit.

”Painopiste inflaation välttämättömyyteen asettua lähemmäs 4 prosenttia pysyy ennallaan, mikä viittaa siihen, että RBI on edelleen varovainen inflaatiossa”, sanoi Upasna Bhardwaj, Kotak Mahindra Bankin pääekonomisti. ”Odotamme edelleen, että RBI hienosäätää likviditeettiehtoja hallitakseen yön yli tuumaa kohti repokorkoa. Asenteen muutos voi seurata 25 vuoden 1QFY:n loppua kohden ja sen jälkeen matalat koronleikkaukset 25 HFY:stä alkaen.”

Samankaltaiset artikkelit