Sebi määrää Rana Kapoorin pankkien, demat-tilien ja MF-folioiden jäädyttämistä – Market News

SEBI, Rana kapoor, CDSL, NSDL, mutual fund folio, SAT, Securities and Exchange Board of India, Yes Bank, money laundering case

Pääomamarkkinoiden sääntelyviranomainen Sebi on määrännyt Yes Bankin entisen toimitusjohtajan ja toimitusjohtajan Rana Kapoorin pankkitilien sekä osake- ja rahastoomistusten jäädyttämistä. Kapoor on ollut vankilassa maaliskuusta 2020 lähtien DHFL:n rahanpesutapauksen johdosta.

Markkinasäätelyviranomainen lähetti heinäkuussa Kapoorille huomautuksen, jossa hän pyysi häntä maksamaan 2,22 miljardia rupiaa yksityisen sektorin lainanantajan AT1-obligaatioiden väärinkäytöstä ja varoitti pidätyksestä ja omaisuuden sekä pankkitilien ulosmittauksesta, jos hän ei suorita maksua 15 päivän kuluessa. Tämä summa sisältää korot ja perintäkulut.

Vaatimusilmoitus tuli sen jälkeen, kun Kapoor ei maksanut Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnan (Sebi) hänelle syyskuussa 2022 määräämää 2 biljoonan sakkoa. Sen jälkeen tämän vuoden syyskuussa sääntelijä sulki pankin ja demat-tilit laiminlyönnin sijoitusrahastofolioilla.

Vapautusmääräys annettiin sen jälkeen, kun Securities Appealate Tribunal (SAT) myönsi 12. syyskuuta antamallaan tuomiolla väliaikaisen lykkäyksen Sebin määräyksestä yksityisen sektorin lainanantajan AT1-obligaatioiden väärinmyynnissä.

Lisäksi valitustuomioistuin määräsi Kapoorin tallettamaan 50 lakhin rupiaa kuuden viikon kuluessa. Määräyksen mukaisesti hän maksoi summan määräajassa. Asia on listattu lopulliseen käsittelyyn 20. marraskuuta.

Kaikille pankeille, kaikille sijoitusrahastoille ja säilytysyhteisöille – CDSL ja NSDL – perjantaina annetussa ilmoituksessa Sebi pyysi heitä ”vapauttamaan pankkitili

Tapaus liittyy pankin AT1-joukkovelkakirjalainojen harhaanmyyntiin pankin viranomaisten toimesta yksityissijoittajille. Väitettiin, että pankki ja tietyt viranomaiset eivät tiedottaneet sijoittajille riskeistä, jotka liittyvät AT1-joukkovelkakirjojen myyntiin jälkimarkkinoilla. AT1-lainojen myynti alkoi vuonna 2016 ja jatkui vuoteen 2019 asti.

Sebi oli todennut määräyksessään, että Kapoor valvoi koko AT1-joukkovelkakirjojen toissijaiseen myyntiin liittyvää toimintaa, otti tiimiltä säännöllisesti päivityksiä ja antoi heille lisäohjeita myynnin lisäämiseksi, mikä loi virkamiehiin painetta nostaa myyntiä. .

Lisäksi sääntelijä sanoi, että Kapoor oli vastuussa olennaisten tosiasioiden vääristämisestä tai tukahduttamisesta, Yes Bankin AT1-obligaatioiden manipuloinnista ja myymisestä harhaan yksittäisille sijoittajille.

Kapoor painosti myös yksityisen varainhoitotiimin virkamiehiä suunnittelemaan ovela suunnitelma AT1-obligaatioiden pudottamiseksi Yes Bankin onnettomille asiakkaille, Sebi oli sanonut tilauksessaan.

Samankaltaiset artikkelit