”Globaali intialainen” Ashok Vaswani Kotak Bankin toimitusjohtajaksi – Pankki- ja rahoitusuutiset

Kotak mahindra, Kotak mahindra bank, Kotak mahindra news, Ashok Vaswani kotak mahindra bank, Ashok Vaswani

Kotak Mahindra Bank ilmoitti lauantaina, että Intian keskuspankki (RBI) on hyväksynyt Ashok Vaswanin nimittämisen yksityisen sektorin lainanantajan toimitusjohtajaksi ja toimitusjohtajaksi Uday Kotakin seuraajaksi. Ilmoitus tulee yllätyksenä, kun pohditaan, että tehtävään suosittaisiin sisäistä ehdokasta. Nimitys on kolmivuotinen.

Vaswani on tällä hetkellä yhdysvaltalais-israelilaisen fintech-yrityksen Pagaya Technologiesin toimitusjohtaja ja työskennellyt telttapankkien, kuten Citigroupin ja Barclaysin, kanssa. Hän oli Barclays Bank UK:n toimitusjohtaja ja sittemmin sen globaalin kuluttaja-, yksityis-, yritys- ja maksuliiketoiminnan toimitusjohtaja sekä konsernin johtoryhmän jäsen. Aiemmin hän toimi Citin Asia Pacific Consumer Bankin toimitusjohtajana. Hän oli myös Citigroupin toimintakomitean, Citigroupin johtokomitean ja maailmanlaajuisen kuluttajasuunnitteluryhmän jäsen.

Kirjoittaessaan nimityksestä Kotak, joka ei ole toiminnanjohtaja pankin hallituksessa, kirjoitti X:lle: ”Olen iloinen, että RBI on hyväksynyt suosituksemme, Ashok Vaswani, Kotak Mahindra Bankin seuraavaksi toimitusjohtajaksi. Ashok on maailmanluokan johtaja ja pankkiiri, jolla on digitaalinen ja asiakaslähtöinen. Olen ylpeä siitä, että tuomme ”globaalin intialaisen” kodin rakentamaan tulevaisuuden Kotakia ja Intiaa.”

”Kiitän hallitusta siitä, että se antoi minulle vastuun johtaa Kotak Mahindra Bankin matkaa seuraavaan kasvuvaiheeseen. Olen innoissani ja kunnia viedä eteenpäin Udayn perintöä, joka on rakentanut tämän maailmanluokan instituution”, Vaswani sanoi vastauksena nimitykseensä.

RBI:n ohjeiden mukaan lainanantajan on lähetettävä kolme nimeä paremmuusjärjestyksessä, ja listalla voi olla myös ulkopuolinen ehdokas. Aiemmin kerrottiin, että pankkiveteraanit KVS Manian ja Shanti Ekambaram olivat edelläkävijöitä Kotakin seuraamiseksi.

Pankin väliaikainen toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Dipak Gupta sanoi, että hallitus suositteli Vaswanin nimeä ja RBI on hyväksynyt sen. Nimitystä tehdessään hallitus tarkasteli Vaswanin tuomaa osaamista aikana, jolloin pankkiala on muuttumassa. Sekä Manian että Ekambaram jatkavat pankissa ja ovat myös osa johtokuntaa. ”Vaikka talon sisäistä osaamista on jo eri alueilla, sitä on täydennettävä globaalilla asiantuntemuksella”, Gupta sanoi.

Pankista 26 % omistavan Kotakin oli määrä jäädä eläkkeelle johtotehtävistään joulukuussa, mutta hän erosi ennenaikaisesti henkilökohtaisista syistä.

Vaikka Vaswani on viettänyt merkittävän osan urastaan ​​ulkomailla, nimitys yhteen Intian suurimmista pankeista tulee olemaan ”kotiinpaluu” maailmanlaajuiselle pankkiirille, joka oli lähtenyt Intiasta vain 14 dollarilla taskussaan 21-vuotiaana. Vuonna 2021 sosiaalisen median viestissä Vaswani kirjoitti olevansa kehittymisvuosinaan pyrkivä spin-keilaaja, joka halusi pelata Intian krikettijoukkueessa. Nuorena isänsä menetettyään hänen äitinsä oli halunnut hänestä lääkärin, mutta hän valitsi uran rahoitusalalla. Pätevä kirjanpitäjä ja yrityksen sihteeri, kuten Kotak, hän on myös Mumbain Sydenham College of Commerce and Economicsin alumni.

Kun häneltä haastattelussa kysyttiin, mitä hän toi pöytään johtajana, hän oli sanonut: ”Haluaisin kertoa teille, että minulla oli pelisuunnitelma, yleissuunnitelma ja olen tiennyt tarkalleen, mitä tehdä maasta toiseen. , mutta se ei todellakaan ole totta. Rullasin lyönnillä ja tein valtavan määrän virheitä.

Hän lisäsi, että yksi suurimmista pahoitteluistaan ​​on se, että hän ei oppinut lisää kieliä… mutta kompensoi sitä aidolla kiinnostuksella ihmisiä, heidän käyttäytymistään ja dynamiikkaa kohtaan ja yritti ymmärtää, mikä saa heidät tikittamaan. ”Ei ollut käsikirjaa, josta aloittaa, mutta paljon mahdollisuuksia oppia ja kokeilla”, hän sanoi. Hänen entinen kollegantoverinsa seuraa innokkaasti.

Samankaltaiset artikkelit