Luottokortin haltijat voivat nyt asettaa laskutusjakson ja maksun eräpäivän

credit card, billing cycle, payment due date, minimum amount, card network

Onko sinulla koskaan ollut vaikeuksia maksaa luottokorttilaskua, jos eräpäivä on noin kuukauden viimeinen päivä? Tämä tapahtuu tyypillisesti, kun rahat ovat pulaa kuukauden viimeisinä päivinä, kun seuraavan kuukauden palkkaa odotetaan. Tällä hetkellä eräpäivä on kiinteä kortin myöntämishetkellä, eikä kortinhaltijalla ole toistaiseksi ollut joustavuutta tai mahdollisuutta määrätä eräpäivää. Nyt kortinhaltijat voivat asettaa maksun eräpäivän.

Kortinhaltijoiden hyödyksi RBI on pyytänyt kortinmyöntäjiä antamaan kortinhaltijoille mahdollisuuden valita mikä tahansa päivämäärä laskutusjakson alkamis- tai päättymispäiväksi vähintään kerran. Luottokorttilaskuilla on tyypillisesti 10-15 päivän takaisinmaksuaika tai maksun eräpäivä laskutusjaksopäivästä lukien. Joten jos laskun luomispäivämääräksi asetetaan kuukauden 1. tai 2. päivä, eräpäivä on kuukauden 10. ja 15. päivän välillä.

Hyvä uutinen on, että tämä mahdollisuus asettaa oma laskutusjakso ja siten eräpäivä on sekä uusien että olemassa olevien kortinhaltijoiden käytettävissä.

”Sekä uudet että nykyiset kortinhaltijat voivat muuttaa laskutusjakson päivämäärää useammin kuin kerran. Kortinhaltijat voivat nyt asettaa laskutusjakson kassavirtaansa sopivalla tavalla ja useat kortinhaltijat voivat myös sovittaa eräpäivänsä hallitakseen talouttaan paremmin. Tämä auttaisi kortinhaltijoita hallitsemaan talouttaan”, sanoo Moin Ladha, Khaitan & Co:n osakas.

Kortinhaltijoiden tulee asettaa laskutusjaksonsa siten, että pankkitilillä on riittävästi käteistä kortin erääntyneen määrän lisäksi kattamaan muut kotitalouskulut kuukauden aikana. Näin tehdessään kortinhaltijat voivat säästää korkokuluissa ja korkokuluissa.

RBI on ottanut käyttöön toisen säännön, jonka mukaan kortinhaltijat voivat valita haluamansa korttiverkoston, joka on pian kortinhaltijoiden käytettävissä.

Intiassa on useita suosittuja ja valtuutettuja korttiverkkoja, kuten Visa, MasterCard, RuPay, Diners Club International ja American Express. Toistaiseksi korttiverkoston valinta ei ollut kortinhaltijoiden käytettävissä.

Jatkossa korttien myöntäjät tarjoavat mahdollisille kortinhaltijoilleen mahdollisuuden valita useista korttiverkoista myöntämishetkellä. Nykyisille kortinhaltijoille tämä vaihtoehto voidaan tarjota seuraavan uusimisen yhteydessä. ”Kortin liikkeeseenlaskijoiden (pankkien/muiden kuin pankkien) on tarjottava vaatimukset täyttäville asiakkailleen mahdollisuus valita useista korttiverkoista myöntämishetkellä”, Ladha sanoo.

Poikkeuksena on kuitenkin American Express -kortti. Kortinmyöntäjät, jotka myöntävät luottokortteja omassa valtuutetussa korttiverkostossaan, on jätetty tämän uuden säännön ulkopuolelle. ”Tämä tarkoittaa, että tämä uusi sääntö ei koske korttien myöntäjiä, kuten American Express, jotka myöntävät kortteja omassa valtuutetussa verkossaan. Näin ollen tällaisten korttien myöntäjien ei tarvitse myöntää minkään muun verkon korttia”, Ladha lisää.

Luottokorttikulutus on eräänlainen velka, laina, jonka luottokortin myöntäjä myöntää kortinhaltijalle. Jos erääntynyttä summaa ei makseta kokonaan takaisin kortin eräpäivänä, maksamattomalta summalta peritään korkoa.

RBI on kehottanut kortinmyöntäjiä ilmoittamaan kortinhaltijoille vain ”vähimmäissumman” maksamisen seurauksista. Selite/varoitus siitä, että ”Vain vähimmäismaksun suorittaminen kuukausittain johtaisi takaisinmaksun venymiseen kuukausiin/vuosiin, jolloin erääntyneelle saldollesi maksetaan korkoa” on esitettävä näkyvästi kaikissa laskutuksissa kortinhaltijoiden varoittamiseksi. sudenkuoppia, kun maksetaan vain vähimmäismäärä. Tärkeimmissä ehdoissa (MITC) tulee myös erityisesti selittää, että ”koroton luottokausi” keskeytetään, jos edellisen kuukauden laskusta on jäljellä.

Samankaltaiset artikkelit