Bitcoinin hinnat nousivat ennätyslukemiin, yli 72 000 dollaria – Digital Transformation News

In India, Reserve Bank of India remains firm on its stance that cryptocurrency holds no real backing

Bitcoinin hinnat nousivat maanantaina kaikkien aikojen korkeimmalle, yli 72 000 dollariin, kun niin sanotun turvallisimman kryptoomaisuuden kysyntä nousi Lontoon pörssin (LSE) hyväksymisen jälkeen Bitcoin- ja Ethereum-pörssissä noteerattujen seteleiden (ETN) hakemuksen hyväksymiselle. sanoa. Bitcoinin kauppahinta oli 72 060 dollaria klo 18.23 IST.

Bitcoinin hinnat ovat nousseet jyrkästi tammikuusta lähtien sen jälkeen, kun Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitea hyväksyi 10. tammikuuta 11 spot Bitcoin-pörssissä noteerattua rahastoa (ETF), joita tarjoavat omaisuudenhoitajat, mukaan lukien BlackRock, Vanguard, Franklin Templeton, Valkyrie, Fidelity ja Invesco. muut.

”Useat tekijät ovat vastuussa krypto-omaisuuden hintojen noususta – institutionaaliset sijoittajat tunnustavat Bitcoinin arvon, spot-Bitcoin ETF:ien hyväksyntä on tehnyt sijoittamisesta helpompaa ja tulevan Bitcoin Halving -tapahtuman ennakointi ohjaa markkinoiden tunnelmaa”, Sumit Gupta. CoinDCX:n perustaja, kertoi FE:lle. Myös Ethereumin ETF-rahastojen mahdollisuus lisää positiivisia näkymiä, hän sanoi.

CoinDCX:ssä Gupta sanoi, että kaupankäynti on kasvanut merkittävästi, ja volyymi on viisinkertaistunut helmikuun alusta ja saavuttanut noin 25 miljoonaa dollaria. Lisäksi niiden käyttäjien määrä, jotka tallettavat sekä krypto- että Intian rupiaa alustalle, on kasvanut huomattavasti.

WazirX:n varapuheenjohtajan Rajagopal Menonin mukaan Bitcoin ETF:t ovat vaikuttaneet merkittävästi markkinoiden dynamiikkaan, sillä päivittäiset ostot ovat keskimäärin 10 000 Bitcoinia, mikä ylittää huomattavasti päivittäisen 900:n tuotantonopeuden.

Yhdessä kymmenen suurimman Bitcoin-ETF:n hallinnoitavat varat ovat nousseet 50 miljardiin dollariin, hän sanoi. BlackRockin Bitcoin ETF on sarjan kärjessä yli 10 miljardin dollarin omaisuutta keräämällä, kun taas Fidelityn ETF:llä on yli 6 miljardia dollaria.

Bitcoin ETF:t ovat vain ensimmäinen vaihe institutionaalisissa investoinneissa kryptoon, Menon sanoi. Seuraavan institutionaalisen rahan aallon odotetaan tulevan julkisilta eläkerahastoilta, jotka voivat nyt sijoittaa Bitcoiniin säännellysti ETF:ien kautta. Suvereenit sijoitusrahastot, jotka ovat pysyneet suhteellisen hiljaisina kryptorintamalla, voivat nyt saada altistumisen Bitcoinille ilman tarvetta ostaa tai pitää sitä suoraan.

CoinSwitch Venturesin sijoitusjohtaja Parth Chaturvedi sanoo: ”Bitcoinin hinnoilla oli suurin absoluuttinen hinnannousu helmikuun aikana, nousten lähes 20 000 dollaria. Tänä vuonna näemme MICA:n, joka tuo EU:n laajuiset kryptosäännökset. Voimme saada enemmän selvyyttä kryptosäädöksistä Yhdysvaltojen ja Intian vaalien jälkeen. Vaikka lyhyen aikavälin volatiliteettia on olemassa, pidemmällä aikavälillä BTC:tä verrataan nyt ”digitaaliseen kultaan”, koska se on niukka omaisuuserä, jolla on kiinteä toimitusaikataulu, mikä tekee siitä ihanteellisen arvon säilyttäjän.

Gupta sanoo, että Bitcoinin näkymät vaikuttavat lupaavilta, koska se vahvistaa edelleen asemaansa valtavirran sijoitusvaihtoehtona. Tärkeimmät tekijät, kuten institutionaalinen hyväksyntä, historialliset hintaliikkeet Bitcoinin puolittamisen jälkeen huhtikuussa, ovat avaintekijöitä.

Myös muut kryptot, kuten Ethereum, ovat kokemassa merkittävää kasvua ja käyttöönottoa, mikä johtuu niiden hyödyllisyydestä DeFissä ja laajemmassa lohkoketjuekosysteemissä. Sijoittajien on kuitenkin olennaisen tärkeää ottaa huomioon taustalla olevat perustekijät ja ekosysteemin kehitys arvioidessaan näiden omaisuuserien pitkän aikavälin näkymiä.

Menon sanoi, että Bitcoinin ja laajemman kryptovaluuttamarkkinoiden näkymät voidaan tiivistää kahteen skenaarioon: välittömään läpimurtoon, jossa Bitcoin rikkoo nopeasti kaikkien aikojen huippunsa ja kaksinkertaistaa arvonsa muutamassa viikossa, mikä valloittaa suurimman osan markkinoiden painopisteestä. Altcoinit, mukaan lukien Ethereum, eivät ehkä näe merkittäviä voittoja ennen kuin Bitcoinin ralli väliaikaisesti hidastuu, hän sanoi.

Toinen todennäköinen tapaus voisi olla konsolidointi ennen laajempaa mielenosoitusta. Tämän jälkeen Bitcoin kiihtyy ylöspäin ja mahdollisesti kaksinkertaistuu arvossaan. Altcoinit voivat siis myös aloittaa rallinsa hyötyen yleisestä positiivisesta markkinatunnelmasta. Hän sanoo, että molemmissa skenaarioissa Bitcoin on valmis merkittävään kasvuun.

Intiassa Reserve Bank of India pysyy kuitenkin vakaana kannassaan, jonka mukaan kryptovaluutoilla ei ole todellista tukea ja että se uhkaa rahoitusjärjestelmän kestävyyttä.

Samankaltaiset artikkelit