Lisää Bitcoin ETF-päätöksiä uhkaa jo SEC:n kieltäytymisen jälkeen

It’s believed that SEC has softened its stance toward crypto ETFs

Bitcoin ETF-ehdokkaat saivat toisen annoksen pettymystä, kun Yhdysvaltain sääntelyviranomaiset päättivät perjantaina tehdä päätöksen tällaisesta tuotteesta. Mutta seuraava kerta, kun he kuulevat heistä, voi olla vain muutaman viikon kuluttua.

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitean on tehtävä päätös Bitwise Bitcoin ETP Trustista 1. syyskuuta mennessä Bloomberg Intelligence -tallin mukaan. Sääntelyviranomaiset voivat hylätä, hyväksyä tai lykätä. BlackRockin, VanEckin, WisdomTreen ja Invescon hakemuksia koskevat päätökset on määrä tehdä vain päivää myöhemmin, ja muut seuraavat tarkasti perässä.

Krypton kannattajat seuraavat päivämääriä, koska odotukset ovat korkealla, että tällä kertaa – toisin kuin aiemmissa yrityksissä – pörssilistattu rahasto, joka sijoittaa suoraan Bitcoiniin, voisi saada sääntelyn vihreän valon. Erityisesti monet ovat pahentaneet sitä tosiasiaa, että BlackRock, omaisuutta hallinnoiva voimalaitos, on heittänyt nimensä kilpailuun – sillä on lähes koskematon ennätys ETF-rahastojen lanseerauksesta. Tie mahdolliseen spot-rahastoon ei kuitenkaan ole ollut helppo eikä nopea.

”Odotamme täysin viivettä myös näissä päätöksissä”, sanoi James Seyffart, Bloomberg Intelligencen analyytikko. ”Ainoa asia, joka voisi muuttaa tätä näkemystä, on se, että saamme päätöksen harmaasävyjen oikeusjutussa SEC:tä vastaan, ja jopa silloinkin on todennäköistä, että viivytämme myös noita määräaikoja.” Harmaasävy haastaa SEC:n oikeuteen, koska se yrittää muuntaa Bitcoin-luottamuksensa ETF:ksi.

Monet kryptoyhteisössä – ja fanit sen ulkopuolella – ovat kaivanneet spot-Bitcoin-ETF:ää vuosia. He väittävät, että se ei ainoastaan ​​tekisi Bitcoiniin sijoittamisesta helpompaa jokapäiväisille sijoittajille, vaan se auttaisi myös tuomaan digitaalisen omaisuuden tilaa lähemmäksi perinteisiä rahoitusmarkkinoita. Toisaalta sääntelyviranomaiset ovat johdonmukaisesti maininneet petoksia ja manipulointia yhtenä syynä olla hyväksymättä tällaista tuotetta. Veljesten Tyler ja Cameron Winklevossin perustama Gemini oli ensimmäinen yritys, joka yritti fyysisesti tuettua Bitcoin ETF:ää vuoden 2013 hakemuksella. SEC hylkäsi sen.

Mutta viimeaikainen innostus on rohkaissut liikkeeseenlaskijoita kokeilemaan Bitcoin ETF:ien lisäksi myös eksoottisempia ajoneuvoja. Useat yritykset ovat toimittaneet paperit Ether-futures- tai Bitcoin-and-Ether-futures-medley-rahastoista. Tällaisilla ETF:illä ei tällä hetkellä käydä kauppaa Yhdysvalloissa, ja SEC oli aiemmin tänä vuonna hylännyt Ether-futures ETF:n yritykset.

Toinen mahdollisesti myönteinen signaali SEC:stä, joka pehmentää sen kantaa krypto-ETF:ihin, saattaa olla Volatility Shares 2x Bitcoin Strategy ETF:n (ticker BITX) käynnistäminen Coinbase Bytes -uutiskirjeen mukaan. Rahasto debytoi kesäkuussa ja on kerännyt yli 20 miljoonaa dollaria varoja. Se oli ensimmäinen laatuaan, joka aloitti kaupankäynnin.

SEC:llä on aluksi 45 päivää aikaa tehdä päätös spot-rahastohakemuksista. Sitä seuraa vielä 45 päivää, sitten 90 ja sitten 60, yhteensä 240. Sen on tehtävä päätös 240 päivän kuluessa, Seyffart sanoi. Monet markkinatarkkailijat odottavat myös uutta viivästystä syyskuussa.

”ETF-sovelluksen perustapauksena on oltava, että ylläpitäjät tekevät sen, mitä heillä on vuosia, ja käyttävät kaikkia valtaansa viivyttääkseen päätöstä”, sanoi Stephane Ouellette, digitaaliseen omaisuuteen keskittyvän institutionaalisen alustan FRNT Financialin toimitusjohtaja. ”Vaikka nämä tuotteet lopulta hyväksyttäisiin, olisi hyvin yllättävää nähdä ne hyväksytään heti, kun ne voivat olla.”

Samankaltaiset artikkelit