SBI Funds Management siirtyy käteiseen, kun vedot RBI nostaa korkoja

SBI Funds Management, cash holdings, higher yields, borrowing costs, rate hike, inflation, food prices, RBI, vigilance

Intian suurin omaisuudenhoitaja vahvistaa käteisvarastoaan vetojen perusteella, että keskuspankki nostaa lainakustannuksia entisestään, mikä auttaa sitä käyttämään varoja korkeammalla tuotolla. SBI Funds Management Pvt. on leikannut salkkunsa duraatiota toukokuusta lähtien ja haluaa pitää käteisensä paremmat sijoitusmahdollisuudet, sillä äkillinen inflaatiopiikki herättää keskustelua koronnostomahdollisuuksista. Intian 10 vuoden viitelainan tuotot ovat nousussa ja nousevat 27 peruspistettä toukokuun pohjalta.

”Kasvuennusteiden paraneminen ja merkit siitä, että hinnat saattavat muuttua, ovat pakottaneet meidät arvioimaan uudelleen”, Rajeev Radhakrishnan, SBI Fundsin korkosijoitusjohtaja, sanoi haastattelussa. ”Ajatuksena on lyhentää kestoa ja se on muuttunut rahaksi.”

Arvio tekee siitä yhden harvoista rahanhoitajista, jotka vaativat koronnousua, sillä useimmat markkinatoimijat vain lykkäävät koronlaskuja myöhemmin ensi vuonna sen jälkeen, kun elintarvikkeiden hintojen nousu nosti heinäkuun inflaation 15 kuukauden korkeimmalle tasolle. Intian keskuspankki piti tässä kuussa ohjauskorkonsa ennallaan kolmannen kerran peräkkäin ja pyysi pankkeja varaamaan lisää käteistä ylimääräisen likviditeetin poistamiseksi, mikä osoitti lisääntynyttä valppautta nousevia hintoja vastaan. Heinäkuun hintojen kiihtyminen sai ekonomistit nostamaan inflaatioennusteitaan, kun taas tuotot nousivat viime viikolla korkeimmilleen sitten huhtikuun.

Radhakrishnan haluaa pitää käteisensä lyhyellä aikavälillä, koska se antaa hänelle joustavuutta reagoida ja tuotto on verrattavissa lyhytaikaisiin sijoituksiin sen jälkeen, kun RBI:n likviditeettiä rajoittavat toimenpiteet kovettivat rahamarkkinakorkoja. Yön yli -korko on tiistaina 6,84 %, eli kolme peruspistettä korkeampi kuin kolmen kuukauden valtion velkasitoumus.

SBI:n Dynamic Bond Fundin käteisvaraosuus, joka sijoittaa useille duraatioille, oli yksi suurimmista lisäyksistä omaisuudenhoitajan tarjoamien eri velkajärjestelyjen joukossa. Omistusosuus nousi heinäkuun lopussa 17,5 %:iin hallinnoitavista varoista, kun se kaksi kuukautta sitten oli 2,6 %. Rahaston keskimaturiteetti on kauden aikana yli puolittunut neljään vuoteen. ”Perustapaukseni on, että RBI:n on pidettävä taloudellisia ehtoja tiukempina ja luultavasti nostettava korkoja edelleen”, Radhakrishnan sanoi. ”Ei ole mitään syytä, että viranomainen menettäisi 4 prosentin inflaatiotavoitteen.”

Samankaltaiset artikkelit