Isäni sai 1 miljoonan rupiaa sen jälkeen, kun hallitus osti maamme. Pitääkö minun maksaa veroa, jos hän ostaa asunnon minun nimissäni?

Gurugram emerges as real estate powerhouse in 2023

Rupesh Goelin isä sai noin miljoonan rupiaa sen jälkeen, kun hallitus osti hänen perimän viljelymaansa. Äskettäin FE Moneylle lähetetyssä sähköpostissa Rupesh kertoi, että hänen isänsä haluaa ostaa asunnon hänen nimiinsä hallitukselta saaduilla rahoilla. Kaikki kiinteistön ostotapahtumat tapahtuvat hänen isänsä pankkitililtä. Rupesh kysyi, joutuisiko hänen verottamaan asunnon oston yhteydessä. Lisäksi, voiko hän mitenkään välttää tällaisen veron?

2 §:n 47 momentin mukaan pakkohankinta käsitellään luovutuksena ja sen mukaisesti luovutusvoitto lasketaan 45 §:n 5 momentin mukaisesti, jolloin saatu korvaus käsitellään myyntivastikkeena.

Käsiteltävänä olevassa tapauksessa, koska peltomaa on hankittu pakkohankintana, on huomioitava, että 2 §:n 14 momentin mukaan määritelty maatalousmaa (maaseutumaan maatalousmaa) ei kuulu käyttöomaisuuden määritelmän soveltamisalaan ja siten, jos viljelymaa on maaseutumaatalousmaa. maata, pääomatuloveroa ei saa periä, kun isäsi on saanut tällaisen korvauksen.

Edelleen, vaikka viljelysmaa ei olisikaan maaseutumaata ja kuuluisi kaupunkimaan maatalousmaan piiriin, korvaus voi silti olla vapautettu isäsi käsistä 10 §:n 37 momentin mukaisesti, jos tietyt ehdot täyttyvät.

Lisäksi vaikka isäsi ostaisi asunnon sinun nimillesi, sinulla ei ole verovaikutuksia, koska lahjan vastaanottamisesta ei synny myyntivoittoa, ja lahja on myös vapautettu myyntivoittoverosta isäsi osalta. Lisäksi 56 §:n 2 momentin x kohdan mukaan sinulle ei saa aiheutua verovaikutuksia, koska asunto on lahja isältäsi.

Onko sinulla asuntolaina-, kiinteistö-, tulovero- tai muita henkilökohtaiseen talouteen liittyviä kysymyksiä? Kirjoita osoitteeseen fe.money@financialexpress.com. Saamme henkilökohtaisen talouden asiantuntijoilta vastaukset asiaankuuluviin kysymyksiin.

Samankaltaiset artikkelit