Väitettiinkö HRA ITR:ssä alle 100 000 rupiaa välttääkseen PAN-ilmoituksen? Voit saada tuloveroilmoituksen

income tax notice

Vuokralla elävät palkansaajat voivat vaatia vähennyksiä työnantajien myöntämästä talovuokrakorvauksesta (HRA). Enintään 100 000 rupiaa maksettaessa palkansaajien ei tarvitse toimittaa vuokranantajansa pysyviä tilinumeroita (PAN). Väärennetyn HRA-vähennyksen vaatiminen näyttämällä alle 100 000 rupian vuokraa PAN-ilmoituksen kiertämiseksi voi kuitenkin saada ilmoituksen tuloveroosastolta.

Nangia Andersen Intian yhteistyökumppanin Neeraj Agarwalan mukaan yksityishenkilöt tekevät toisinaan vääriä HRA- ja asuntolainan vähennysvaatimuksia tuloveroilmoituksissaan. Molempien vähennysten virheellinen vaatiminen voi aiheuttaa ilmoituksen tuloverovirastolta.

Agarwala kirjoittaa artikkelissa, että tällaisen ilmoituksen tarkoituksena on antaa verovirastolle mahdollisuus tutkia tapaus, onko verovelvollinen esittänyt lainmukaisen vaatimuksen vai ei.

Mitä säännöt sanovat

  • Veronmaksajien on toimitettava vuokranantajan PAN, jos vuotuinen vuokra on yli 1 lakh. Veronmaksajien ei tarvitse ilmoittaa vuokranantajan PAN-tunnusta, jos vuokra on alle 1000 000 rupiaa.
  • Tuloverosäännöt antavat yksityishenkilöille mahdollisuuden hakea HRA:ta sekä vähennystä asuntolainan takaisinmaksusta samanaikaisesti, jos veronmaksaja omistaa talon eri kaupungissa kuin työpaikkansa.
  • Tiedot maksetusta vuokrasta, vuokranantajan PAN (tarvittaessa) ja vuokra-asunnon osoite tulee toimittaa työnantajalle HRA-vähennysvaatimuksen tekemistä varten.

Milloin ilmoitus voidaan laukaista?

Tuloveroilmoitus voidaan laukaista, jos toimihenkilö ei ole toimittanut tarvittavia tietoja työnantajalleen, mutta tekee HRA-vaatimuksen ITR:ssä.

Lisäksi veroilmoitus voidaan laukaista, jos haet sekä HRA- että asuntolainavähennyksiä, kun talosi ja työpaikkasi ovat samassa kaupungissa

Agarwala kirjoittaa, että tietyt henkilöt ovat väärinkäyttäneet tätä säännöstä, ja he väittävät virheellisesti HRA:n vähennyksiä alle 100 000 rupiaa välttääkseen PAN-ilmoituksen. Tällaisissa tapauksissa verovirasto lähettää todennäköisemmin ilmoituksen tämän käytännön hillitsemiseksi.

Pitäisikö sinun huolestua?

Ei hätää, jos talosi ja työpaikkasi sijaitsevat eri kaupungeissa ja haet sekä HRA- että asuntolainavähennyksiä. Lisäksi olisi hyvä, jos olet toimittanut työnantajallesi asiaankuuluvat tiedot ja ITR:ssäsi ei ole ristiriitoja.

Jos teet HRA-vaatimuksen alle 100 000 rupiaa, sinun tulee varmistaa, että maksat tämän summan vuokrana eikä sinulla ole asuntolainaa samassa kaupungissa. Tulevaisuuden turvallisuuden vuoksi sinulla on myös oltava asianmukainen vuokrasopimus vuokranantajan kanssa, jotta vältyt hankaluilta siltä varalta, että verovirasto päättää lähettää ilmoituksen.

Samankaltaiset artikkelit