Miten intialaisten vanhempien NRI-lapsille ja sukulaisille lahjoittamia rahoja verotetaan?

hdfc top 100 fund returns

RN Das lahjoitti äskettäin rahaa tyttärelleen ja vävylleen. Dasin asuessa Intiassa hänen tyttärensä ja vävynsä ovat NRI:itä ja asuvat tällä hetkellä ulkomailla. Molemmat työskentelevät myös ulkomailla ja tekevät veroilmoituksia kyseisessä maassa.

FE Moneylle lähettämässään sähköpostissa Das kysyi, tarvitaanko mitään asiakirjoja, jotta voidaan välttää tuloverotukseen liittyvät ongelmat tulevaisuudessa.

Vuoden 1961 tuloverolain (jäljempänä ’IT-laki’) 9 §:n 1 momentin viii alakohdassa säädetään, että kaikki Rs. Ulkomailla asuvan vastaanottaman 50 000 tulon katsotaan kertyvän tai syntyneen Intiassa, ja siksi niistä verotetaan IT-lain säännösten mukaisesti. Koska lahja on kuitenkin annettu sukulaisille, se olisi vapautettu verosta u/s 56(2)(x) (käsitelty tarkemmin vastauksessa kyselyyn 3 alla)

Lisäksi tuloverosääntöjen säännön 37BB(3)(ii) mukaan lomake 15CB/lomake 15CA on toimitettava, jos rahalähetys tehdään Intian ulkopuolella. Tällaista 15CA/15CB-lomakkeen toimittamista ei vaadita, jos:

  • Rahalähetyksen suorittaa yksityishenkilö (määritetyin ehdoin) ja
  • Rahalähetys on luonteeltaan määritelty, mukaan lukien ”lähetys henkilökohtaisiin lahjoihin ja lahjoituksiin”

Lisäksi maassa asuvia veronmaksajia kehotetaan säilyttämään asiakirjat valtuutetuissa jälleenmyyjäpankeissa Liberalized Remittance -järjestelmän (LRS) mukaisesti sekä tiliotteensa. Vaihtoehtoisesti he voivat myös laatia lahjakirjan dokumentoinnin näkökulmasta.

Onko sinulla asuntolaina-, kiinteistö-, tulovero- tai muita henkilökohtaiseen talouteen liittyviä kysymyksiä? Kirjoita osoitteeseen fe.money@financialexpress.com. Saamme henkilökohtaisen talouden asiantuntijoilta vastaukset asiaankuuluviin kysymyksiin.

Samankaltaiset artikkelit