7 verotehtävää, jotka on suoritettava ennen 31. maaliskuuta, jotta voit maksimoida verosäästösi

7 tax tasks to complete before March 31 to maximize your tax savings

Kuluvan tilikauden päättyessä 31.3.2024 monet veronmaksajat suunnittelevat jo investointejaan ensi vuodelle. On kuitenkin myös tärkeää keskittyä viimeiseen vuoteen, tilikauteen 2023-24. Suorittamalla muutamia yksinkertaisia ​​ohjeita nyt voit säästää veroissa ennen määräajan umpeutumista.

Tässä on huomioitava asia, jotta saat kaiken irti näistä veronsäästömahdollisuuksista:

Voit hyödyntää tuloverolain 80C pykälän mukaisia ​​verovähennyksiä harkitsemalla vaihtoehtoja, kuten palkansaajien eläkerahastoa (EPF), jossa 12 % peruspalkasta sijoitetaan kuukausittain. Public Provident Fund (PPF), turvallinen, 15 vuoden valtion järjestelmä, jossa on osittainen likviditeetti 7 vuoden jälkeen ja noin 8 prosentin tuotto; ja Equity Linked Savings Schemes (ELSS), jotka tarjoavat markkinasidonnaisia ​​tuottoja 3 vuoden lukitusjaksolla. Nämä keinot eivät ainoastaan ​​helpota verosäästöjä jopa 1,5 000 rupiaan asti, vaan varmistavat myös, että sijoituksesi kasvavat ajan myötä.

Optimoi tuottosi ja hyödynnä veroetuja valtion järjestelmien kautta. Tuloverolain 80C § sallii enintään 1,5 000 rupiaa vähennyksen vuositulostasi. Voit tutkia näitä verovapautusvaihtoehtoja:

Senior Citizen Savings Scheme (SCSS)

Sukanya Samriddhi Yojana (SSY)

Kansallinen eläkejärjestelmä (NPS)

Korkomaksuista voidaan tehdä jopa 1 50 000 Rs:n vähennys 80EEB:n pykälän mukaisesti. ”Riippumatta siitä, onko yksityisellä verovelvollisella henkilö- tai yrityskäyttöön tarkoitettu sähköajoneuvo, tämä vähennys mahdollistaa lainan kohteena olevan ajoneuvolainan koron vaatimisen, jonka on oltava sanktioitu 1.4.2019–31.3.2023, jotta se olisi oikeutettu. vähennykseen”, sanoo Prateek Mehta, Chief Business Officer, Angel One.

Veronmaksajilla on mahdollisuus vähentää merkittävästi verotettavaa tuloaan hakemalla vähennyksiä sairausvakuutusmaksuista. Jos maksat sairausvakuutuksen itsellesi, puolisollesi ja huollettavana oleville lapsillesi, voit vaatia jopa 25 000 Rs vähennyksen. Lisäksi, jos maksat myös vanhempiesi sairausvakuutuksen, olet oikeutettu samansuuruiseen lisävähennykseen, 25 000 Rs. ”Ikääntyneille tämä vähennys on vieläkin anteliaampi. Sekä eläkeläisen vakuuttamisen että eläkeläisten vanhempien vähennysraja nousee 50 000 rupiaan. Tämä tarkoittaa, että mahdolliset verosäästöt sairausvakuutusmaksuissa voivat olla jopa 75 000 tai 100 000 ruplaa vakuutetun iästä riippuen, Mehta kertoo.

Tehosta veronsäästöstrategiaasi tekemällä vapaaehtoisia lahjoituksia eri tarkoituksiin ja organisaatioille. Lahjoitpa sitten pääministerin avustusrahastoon, huumeiden väärinkäytön torjuntaan tähtääville aloitteille, Clean Ganges -rahastolle tai sertifioiduille kansalaisjärjestöille, anteliaisuutesi ei ainoastaan ​​tue arvokkaita asioita, vaan tarjoaa myös veroetuja. Näille yhteisöille tehdyt lahjoitukset ovat oikeutettuja täysimääräiseen verovapauteen tuloverolain 80G §:n mukaisesti, jolloin voit vähentää verotettavaa tuloasi ja edistää samalla yhteiskunnan hyvinvointia.

Pradhan Mantri Vaya Vandana Yojana on avoinna ilmoittautumiselle 31.3.2024 asti. Tämä aloite tarjoaa eläkeläisille tasaisen tulon vastineeksi kertaluonteisesta sijoituksesta. 60-vuotiaat ja sitä vanhemmat ovat oikeutettuja tähän järjestelmään, ja sen nykyinen vuosikorko on 7,4 %. PMVVY:n toimikausi on 10 vuotta.

Jos nettotuloverovelkasi tilikaudella ylittää 10 000 ruplaa, sinun on maksettava ennakkovero, joka lasketaan arvioidusta verovelasta vähennettynä TDS:llä. ”Income Tax Act, 1961, määrää neljä neljännesvuosittaista maksua viivästyskorkojen välttämiseksi. Kaikki henkilöt, joiden nettotulovastuu on yli 10 000 rupiaa, eivät kuitenkaan ole velvollisia maksamaan ennakkoveroa tiettyjen vapautusten vuoksi. Kuluvalta tilikaudelta 2023-24 (AY 2024-25) neljäs ennakkoveron maksuerä on 15. maaliskuuta”, Mehta sanoo.

Samankaltaiset artikkelit