Parhaat veronsäästövaihtoehdot, jotka kannattaa tutkia ennen 31. maaliskuuta

Best tax-saving options to explore before the March 31 deadline

Tilikauden päättyminen on veronmaksajille kiireistä aikaa. Määräajan lähestyessä useimmat ihmiset haluavat muokata rahoitussalkkuaan viimeisen kerran saadakseen parhaan hyödyn veronsäästöstrategioista. Tätä viime hetken sekoitusta ei kuitenkaan pitäisi tehdä ilman runsaasti tutkimusta ja ymmärrystä siitä, mihin laitat rahasi.

Vaikka on yleisesti tiedossa, että vakuutus on kriittinen osa sijoitussalkkuasi, verosäästöjen ei pitäisi yksinään olla motiivi sijoittaa vakuutuksiin. Pelkkä varojen osoittaminen veroa säästävään investointisuunnitelmaan ei ole oikea lähestymistapa. Taloussuunnittelu riippuu myös henkilökohtaisista tavoitteistasi, iästäsi, riskinhalustasi ja muista tekijöistäsi. Joten ennen kuin ostat vakuutuksen verosäästöä varten, päätöksesi on mukautettava tarpeisiisi.

Tässä on muutamia suosittuja rahoitusvälineitä, jotka sinun tulee tietää ja harkita ennen päätöksen tekemistä:

Lain 80C nojalla vapautettu määräaikainen henkivakuutus on yleensä useimmille veronmaksajille paras vaihtoehto. Määräaikainen henkivakuutus on puhtain vakuutusmuoto ja tarjoaa huollettaville taloudellisen turvan vakuutuksenottajan ennenaikaisen kuoleman varalta. Yksityishenkilöt voivat myös hakea tuloverolain 80C §:n mukaista verovähennystä määräaikaisen henkivakuutuksen vakuutusmaksuista 1,5 lactiin asti. Se toimii turvaverkkona, joka säästää perhettäsi taloudelliselta rasitukselta varsinkin, jos olet ainoa tienaava jäsen, joten on tärkeää, että sitä ei katsota vain veronsäästölinssistä. On järkevää ottaa vähintään 1 miljoonan ruplaa kattavuus, kun otetaan huomioon kasvavat kulut, velat ja inflaatio. Itse asiassa on olemassa suunnitelmia, jotka tarjoavat jopa palkkion palautuksen ilman lisäkustannuksia, mikä tekee pitkäaikaisvakuutuksesta arvovetoisemman ja kustannustehokkaamman.

Sairausvakuutuksella on uusi merkitys maailmassa, joka on täynnä korkeaa lääketieteellistä inflaatiota. Sairauskulujen eksponentiaalinen määrä voi mahdollisesti tyhjentää säästösi ja jopa ajaa perheet köyhyyteen. Sairausvakuutus kattaa nyt useita kustannuksia sairaalahoidon lisäksi, kuten päivähoitotoimenpiteet, ambulanssit, OPD, tehohoito jne., jotka muuten voivat maksaa omaisuuksia. Yksi pitäisi olla kattavuus vähintään Rs 50 lacs 1 crore riittävästi kattaa nämä kulut. Itsensä, puolison ja lasten sairausvakuutukseen maksetut vakuutusmaksut ovat oikeutettuja verovähennyksiin 25 000 rupiaan asti 80D pykälän mukaisesti. Voit myös hakea verovähennystä vanhempiesi sairausvakuutusmaksuista. Jos vanhempasi ovat alle 60-vuotiaita, voit vaatia enintään 25 000 Rs vähennystä, ja jos he ovat eläkeläisiä, voit hakea enimmäisvähennystä 50 000 rupiaan asti, jolloin vähennysten kokonaismäärä on 75 000 rupiaa.

Sijoitussidonnaiset vakuutusjärjestelyt ovat sijoitus- ja vakuutusjärjestelyjen yhdistelmä. Yksityishenkilöt voivat sijoittaa monenlaisiin rahastoihin, kuten osake-, velka- ja tasapainorahastoihin, jotka ovat markkinasidoksissa. ULIP:n sijoituskomponentin kautta voidaan saada 12-15 % tuotto, jos markkinaolosuhteet ovat suotuisat. Näihin rahastoihin sijoittaminen riippuu yksilön riskinhalusta ja pitkän aikavälin taloudellisista tavoitteista. Toinen komponentti on henkivakuutus, joka tarjoaa taloudellisen turvaverkon läheisillesi poissa ollessasi. ULIP-sopimukset tarjoavat myös vakuutusmaksusta luopumisvaihtoehdon, jossa vakuutuksenantaja maksaa vakuutuksen tulevat vakuutusmaksut vakuutuksenottajan äkillisen kuoleman tapauksessa.

Voit hakea veroetua enintään Rs 1,5 lactiin tilikaudella 80C pykälän mukaisesti sijoittaessasi ULIP-kohteisiin. ULIP-maksujen erääntymisarvo on verovapaata palkkion määrästä 2,5 lacsiin asti. Myös ULIP:n edunsaajille maksettava kuolemantapaus on veroton pykälän 10 (10D) mukaisesti.

Nykyään, kun markkinat ovat epävarmoja, on erittäin järkevää sijoittaa rahoitusinstrumentteihin, jotka tarjoavat taattua tuottoa. Markkinaolosuhteista riippumatta taatut tuottosuunnitelmat pitävät pääomasi turvassa ja tarjoavat varman tuoton. Näissä suunnitelmissa sijoittajan on investoitava tietty summa etukäteen tietyksi ajanjaksoksi ja tuotto on taattu. New-age-suunnitelmat tarjoavat jopa 7-7,5 %:n tuoton sijoituksillesi. Näissä suunnitelmissa on myös henkivakuutusosa, joten ne ovat oikeutettuja 80C ja 10 (10D) pykälien veroetuihin.

Näihin rahoitusvälineisiin sijoittaminen auttaa vähentämään verovelvollisuutta vaatimalla vähennyksiä sijoittajien verotettavista tuloista. Siitä huolimatta on välttämätöntä arvioida, ovatko ominaisuudet ja edut linjassa yksilöllisten tavoitteiden kanssa.

Vastuuvapauslauseke: Tämä on kirjoittajan henkilökohtainen mielipide. Lukijoita kehotetaan ottamaan yhteyttä rahoitussuunnittelijaan ennen sijoitusten tekemistä.

Samankaltaiset artikkelit