DGCA hylkää Telcosin ehdotuksen 5G:stä lentokentän tiloihin

DGCA, 5G connectivity at airports

Siviili-ilmailun pääosasto (DGCA) on hylännyt puhelinyhtiöiden ehdotuksen ottaa käyttöön 5G-palvelut lentoaseman tiloissa sisäänrakennettujen liitäntäratkaisujen, kuten pienten solujen avulla. Lähteiden mukaan teleoperaattorit olivat ehdottaneet matalataajuisen tehon käyttöä, jota voitaisiin käyttää 5G-palvelujen tarjoamiseen lentokenttien istuma-alueilla ilman signaalin lähettämistä lento- tai kiitotielle.

DGCA ei kuitenkaan ollut tyytyväinen puhelinyhtiöiden esittämiin perusteisiin edes kokeilla tällaisia ​​ratkaisuja lentokenttien sisällä, koska pelättiin, että taajuus saattaa häiritä lentokoneiden korkeusmittareita ja aiheuttaa häiriöitä. Lentokoneen korkeusmittari on instrumentti, joka antaa suoria korkeustietoja maanpinnan yläpuolelta erilaisille lentokonejärjestelmille. 5G-palvelut lanseerattiin maassa viime vuoden lokakuussa, ja Telecommunications Department (DoT) oli viime vuoden marraskuussa pyytänyt puhelinyhtiöitä olemaan käyttämättä 5G-tukiasemia alueella, joka on 2,1 kilometrin päässä kiitoteiden molemmista päistä ja 910 metrin päässä keskustasta. kiitoteiden rivi.

Puhelinyhtiöille 5G-yhteydet lentoasema-alueilla ja niiden ympäristössä ovat tärkeitä, koska ne ovat menettäneet tuloja näillä alueilla. Tällä hetkellä ainoa DGCA:n toteuttama ratkaisu on kaikkien lentokoneiden korkeusmittarien vaihtaminen häiriöiden välttämiseksi. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole annettu määräaikaa lentokonevarusteiden valmistajille, kuten Thalesille, eikä lentokonevalmistajille, kuten Boeingille, Airbusille jne. ”DGCA ei halua ottaa pienintäkään riskiä, ​​koska se vaarantaa matkustajien hengen. Siksi se ei halua puhua mistään vähätehoisesta liitäntäratkaisusta yhtä hyvin lentoasemarakennuksen sisällä, virkamies sanoi.

Muutama kuukausi sitten Intian matkapuhelinoperaattoreiden yhdistyksen (COAI) edustamat puhelinyhtiöt olivat kehottaneet DGCA:ta ainakin pyytämään lentoyhtiöitä suorittamaan korkeusmittarien vaihto 18 kuukauden kuluessa 1. syyskuuta 2023 alkaen. Toimitusrajoitusten ja Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoiden prioriteetin vuoksi lentokoneiden valmistajat eivät ole kyenneet asettamaan määräaikaa Intian lentokoneille. Kun COAI otti yhteyttä, hän kieltäytyi kommentoimasta asiaa. Viranomaisten mukaan Intiassa 5G-palvelujen saaminen voi kestää vähintään kaksi vuotta. Lentokenttien alkaessa nykyiseen tapaan, sekä lentokoneiden että vaihteiden valmistajilla on kova kuormitus vastata Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoiden vaatimuksiin korkeusmittareiden vaihtamisesta.

Useat alan asiantuntijat ovat väittäneet, että 3300–3670 MHz:n taajuus 5G-palveluille, joka maassa on varattu puhelinyhtiöille, ei häiritse lentokoneiden korkeusmittareita. Koska todisteita tai käytännön asioita ei kuitenkaan ole, hallitus haluaa olla kaksinkertainen varma ennen kuin ryhtyy mihinkään toimenpiteeseen. Viranomaiset olivat aiemmin myös päättäneet testata sitä suunnittelemalla erikoislentokoneen ja tarkistaa, häiritsisivätkö 5G-signaalit se. Viranomaisten mukaan sama on kuitenkin pidetty tauolla sen toteuttamiskelpoisuuden puuttuessa.

Kun otetaan huomioon lentokoneissa käytettävien korkeusmittareiden ikä, hallituslähteiden mukaan se saattaa sallia signaalien häiriöitä jopa 3670 MHz:n taajuudella, joka on kaukana 4200 MHz:n kaistasta, jota ei huutokaupata maassa. Toinen ongelmaan liittyvä haaste on saatavuus. lähteet sanoivat, että riittävästi todisteita häiriöistä ja hallituksen kyvyttömyys testata 5G-häiriöitä kiitoradoilla, koska se merkitsisi jälleen matkustajien hengen vaarantamista.

Samankaltaiset artikkelit