Cryptoverse: Bitcoin uhmaa epäilijänsä vuonna 2023 – Digital Transformation News

Most of Bitcoin's 55% run in the fourth-quarter has been attributed to bets that a spot Bitcoin ETF will be approved

Jos vuosi 2022 oli vuosi, jolloin ”rikottiin bitcoin”, 2023 on ollut traumasta toipumisen vuosi. Bitcoin on pomppinut kiivaasti alhaisten kryptohintojen, alhaisten kaupankäyntimäärien ja vaikeiden talousolosuhteiden edessä. Se löysi jopa toisen tuulen lokakuussa kesän laman jälkeen. ”Olemme elpyneet mukavasti, mutta olemme vasta uuden syklin kynnyksellä”, sanoi Kelvin Koh, sijoitusyhtiö Spartan Groupin perustaja ja toimitusjohtaja.

Itse asiassa 2023 on ollut yllättävän hyvä vuosi bitcoinille. Kryptovaluuttojen kuningas on hypännyt 164 % 1. tammikuuta lähtien ja käy kauppaa yli 40 000 dollarilla. Se on ohittanut perinteiset omaisuuserät, mukaan lukien kulta, joka on noussut 10 prosenttia, ja S&P 500, joka on noussut 20 prosenttia. Bitcoin lisäsi myös osuuttaan kryptovaluuttojen kokonaismarkkinoista 38 prosentista yli 50 prosenttiin CoinGeckon tietojen mukaan. Kryptomarkkinoiden yleinen yläraja on paisunut 1,7 biljoonaan dollariin vuoden 2022 lopun 871 miljardista dollarista, ja eetterin hinta on hypännyt 95%.

Suuri osa bitcoinin voitoista tuli myöhemmin vuonna potentiaalisena Yhdysvaltain spot-bitcoin-pörssirahastona (ETF) ja toiveet helposta rahapolitiikasta uudistivat sijoittajien energiaa. Kaupankäyntivolyymit ovat myös piristyneet, ja yhteenlaskettu spot- ja johdannaiskaupankäynti keskitetyissä pörsseissä oli 3,61 biljoonaa dollaria marraskuussa, kun tammikuussa CCData kertoo, että se oli noin 2,9 biljoonaa dollaria. Samaan aikaan vakaat kolikot – kryptovaluutat, joiden arvo on sidottu reaalimaailman omaisuuteen, kuten dollariin – ovat myös kasvaneet. Suurimman tällaisen kolikon, Tetherin, markkina-arvo on noussut kaikkien aikojen ennätyslukemiin, yli 90 miljardiin dollariin.

Ankaran vuoden 2022 jälkeen FTX:n ja Sam Bankman-Friedin kukistuminen, vuonna 2023 on tullut lisää kryptojättiläisiä. Binance-päällikkö Changpeng Zhao myönsi syyllisyytensä Yhdysvaltain rahanpesun vastaisten lakien rikkomiseen, erityisesti osana useiden miljardien dollarien sovittelua sääntelyviranomaisten kanssa. Voyager Digitalin toinen perustaja joutui myös amerikkalaisten sääntelytoimien väärään päähän, kun taas Celsiuksen perustaja Alex Mashinsky pidätettiin Yhdysvalloissa heinäkuussa, ja hän kiisti syytteen rikoksista, mukaan lukien arvopaperipetokset.

Eikä SBF:ää unohtamatta – pyörteisen oikeudenkäynnin jälkeen entinen alan julistelapsi tuomittiin petoksesta marraskuussa. Valoisempaa on se, että Ripplen XRP-merkki nousi 82 ​​% vuoden aikana sen jälkeen, kun alan oikeudellinen voitto oli tärkeä, kun yhdysvaltalainen tuomari katsoi, että Ripple Labsin tunnuksen myynti julkisissa pörssissä ei rikkonut arvopaperilakia.

Suurin osa bitcoinin neljännen vuosineljänneksen 55 %:n noususta johtuu vetoista siitä, että spot-bitcoin-ETF hyväksytään Yhdysvalloissa ja kerää rahaa sekä vähittäis- että institutionaalisilta sijoittajilta helpottaakseen altistumista digitaaliselle omaisuudelle säännellyllä kohteella. pörssi. Omaisuudenhoitojättiläiset, kuten BlackRock ja Fidelity, ovat niiden 13 yrityksen joukossa, jotka ovat jättäneet Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssiviranomaiselle hakemuksen usean miljardin dollarin tuotteesta. Tällaisen rahaston odotetaan nostavan sijoittajilta jopa 3 miljardia dollaria ensimmäisten kaupankäyntipäivien aikana ja miljardeja lisää sen jälkeen.

Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä röyhkeitä. JPMorgan odottaa kryptomarkkinoiden elpymisen jatkuvan odotetun hyväksynnän kautta vuoden 2024 alussa, mutta suhtautuu edelleen skeptisesti laajempien markkinoiden hinnoittelun onnistumisen suuruuteen. JPM odottaa bitcoin-ETF-rahastojen vetävän varoja alhaalta tai alimmalta tai puoliväliltä. -yksinumeroinen prosenttiosuus 1,7 biljoonan dollarin kryptomarkkinoista verrattuna joihinkin optimistisiin 10 prosentin näkymiin. Jos käyttöönotto jää alle sijoittajien noin 10 prosentin odotukset, kryptomarkkinat voivat kääntää viimeaikaiset voittonsa, se sanoi.

Joidenkin markkinaseuraajien mielestä näyttää kuitenkin siltä, ​​että nykyinen bitcoinin elpyminen on vielä alkuvaiheessa. Bitcoin-sijoittajien lukitsema dollarimääräinen realisoitunut nettovoitto on saavuttanut 324 miljoonaa dollaria päivässä, mikä on suuruusluokkaa pienempi kuin vuoden 2021 härkämarkkinoiden myöhemmissä vaiheissa koetut huiput, jotka ohittivat 3 miljardia dollaria päivässä analytiikkaalustan mukaan. Glassnode. Tämä viittaa siihen, että bitcoinin nykyinen suorituskyky pysyy hyvinkin varhaisen eikä myöhäisen vaiheen härkämarkkinoiden rajoissa, Glassnode sanoi.

Samankaltaiset artikkelit