Gift City -pörssien osakkeet voivat olla vaihdettavia – Market News

markets

IFSC Gift Cityn (kansainvälisen rahoituspalvelukeskuksen) muodostama työkomitea viimeistelemään pörssien suoraa listaamista koskevan politiikan puitteet on ehdottanut, että osakkeet, joilla käydään kauppaa, tehtäisiin vaihdettaviksi. Tämä antaisi Gift Cityssä kauppaa tekeville ulkomaisille sijoittajille mahdollisuuden vaihtaa dollarimääräisiä osakkeita ja myydä ne National Stock Exchangessa (NSE) tai BSE:ssä, jos he eivät pysty luopumaan omistuksistaan ​​Gift Cityssä.

Yritysasiainministeriön (MCA) 30. lokakuuta tekemän ilmoituksen jälkeen osa intialaisista julkisista yhtiöistä voi nyt listata tietyn luokan arvopapereita sallituilla ulkomaisilla lainkäyttöalueilla alkaen IFSC:stä Gift Cityssä, Gujaratissa. MCA on saattanut voimaan säännöksen, joka mahdollistaa tällaisen listautumisen ulkomaisissa pörsseissä.

Suoran listauksen sääntöjen muotoiluun perehtynyt asiantuntija selitti, että vaihdettavuutta harkittiin rohkaisemaan ulkomaisia ​​sijoittajia tutustumaan kaupankäyntiin Gift Cityssä. ”Jos kaupankäynnit ovat vähäisiä, jotkut heistä voivat lannistua”, henkilö sanoi. Markkinatarkkailijat ovat havainneet, että Gift Cityn likviditeetti ei välttämättä ole yhtä korkea kuin NSE:llä tai BSE:llä, ja sijoittajat voivat hävitä. Kun sijoittaja kuitenkin päättää luopua NSE- tai BSE-pörssistä, rahasto menettäisi verot ja muut edut.

Vanhempi yrityslakimies HP Ranina huomautti, että jos ulkomaiset sijoittajat voisivat ostaa intialaisia ​​yrityksiä dollarimääräisten transaktioiden kautta, ne suojelisivat niitä valuuttakurssien heilahteluilta. Ranina kuitenkin sanoi, että intialaisten yritysten vaatimustenmukaisuusvaatimukset voisivat olla raskaampia kuin NSE tai BSE. ”Gift Cityn asettamat parametrit voivat olla erilaisia ​​ja vastata Nasdaqin tai NYSE:n parametreja ja vaatia yrityksiltä enemmän vaatimustenmukaisuutta”, hän huomautti.

”Intialaiset yritykset voivat nyt listautua suoraan Gift Cityyn. Heidän ei tarvitse myöntää ADR- tai GDR-todistuksia, mikä voi olla paljon raskaampaa. Lisäksi omistusrakenteet ovat yleensä läpinäkymättömämpiä ADR- ja GDR-sopimusten kanssa”, Mahavir Lunawat, MD, Pantomath Capital Advisors huomautti.

Suora listaus mahdollistaisi intialaisille yrityksille pääsyn erilaisiin pääomaryhmiin, laajemman sijoittajapohjan ja paremman arvonmäärityksen teknologiayrityksille. ”Lisää startuppeja rohkaistaisiin listautumaan Gift Cityyn”, huomautti asiantuntija.

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman oli havainnut syyskuussa: ”Tarkastelemme tätä asiaa (ulkomaan listaus) alkaen IFSC:stä GIFT Cityssä. Kun se on tehty, voimme jatkaa eteenpäin.”

Samankaltaiset artikkelit