EKP:n pääjohtaja Lagarde myöntää, että hänen poikansa oli menettänyt kryptorahaa – Digital Transformation News

Reportedly, Lagarde has long railed against cryptocurrencies

Kukaan ei ole profeetta omassa maassaan, mukaan lukien Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde, joka myönsi perjantaina, että hänen poikansa menetti ”melkein kaikki” sijoituksensa kryptoomaisuuteen runsaista varoituksista huolimatta.

Lagarde on pitkään vastustanut kryptovaluuttoja ja kutsunut niitä spekulatiivisiksi, arvottomiksi ja rikollisten usein laittomaan toimintaan käyttämäksi työkaluksi. ”Hän jätti minut huomiotta kuninkaallisesti, mikä on hänen etuoikeutensa”, Lagarde kertoi raatihuoneessa opiskelijoiden kanssa Frankfurtissa. ”Ja hän menetti melkein kaikki sijoittamansa rahat.” ”Se ei ollut paljon, mutta hän menetti kaiken, hän menetti noin 60% siitä”, Lagarde lisäsi. ”Joten kun sitten keskustelin hänen kanssaan asiasta uudelleen, hän myönsi vastahakoisesti, että olin oikeassa.”

EKP:n johtajalla on kaksi yli 30-vuotiasta poikaa, mutta hän ei kertonut, kumpaan hän tarkoitti. EKP on vaatinut kryptovarojen maailmanlaajuista sääntelyä sekä kuluttajien suojelemiseksi, jotka eivät ole tietoisia riskeistä, että sulkeakseen porsaanreiän, jota voidaan käyttää ohjaamaan rahoitusta terroristeille tai antaa rikollisten pestä käteistä. Huolet siitä, että yksityisesti liikkeeseen lasketut valuutat voisivat syrjäyttää valtion rahan, olivat yksi syy, miksi EKP käynnisti oman digitaalisen europrojektin, mutta pankki on vielä vuosien päässä digitaalisen rahan liikkeeseen laskemisesta.

Pankki aloitti viime kuussa digitaalisen euron ”valmisteluvaiheen”, mutta sanoi, että se tarvitsee vielä kaksi vuotta ennen kuin se voi päättää ottaako se käyttöön vai ei. ”Minulla on, kuten voitte kertoa, erittäin huono käsitys kryptoista”, Lagarde sanoi. ”Ihmiset voivat vapaasti sijoittaa rahansa minne haluavat, ihmiset voivat vapaasti spekuloida niin paljon kuin haluavat, (mutta) ihmisten ei pitäisi olla vapaita osallistumaan rikosoikeudellisesti sanktioituun kauppaan ja yrityksiin.”

Samankaltaiset artikkelit