UPI-maksuraja sairaaloille ja oppilaitoksille nostettu 5 000 000 rupiaan: RBI – Banking & Finance News

RBI, UPI, NBFCs, Reserve Bank Governor Shaktikanta Das, hospitals, educational institutes, UPI limit raised, top news, latest news,

Tärkeässä päätöksessään RBI ilmoitti perjantaina nostavansa sairaaloiden ja oppilaitosten UPI-maksurajaa 5 000 rupiaan nykyisestä 1 000 ruplaasta ja nosti toistuvien maksujen sähköisten toimeksiantojen ylärajan 1 000 rupiaan.

Julkaiseessaan joulukuun kahden kuukauden rahapolitiikan, keskuspankin pääjohtaja Shaktikanta Das sanoi, että eri luokkien Unified Payments Interface (UPI) -tapahtumien rajaa on tarkistettu aika ajoin.

”Nyt ehdotetaan, että sairaaloiden ja oppilaitosten maksujen UPI-tapahtumarajaa korotetaan 1000 ruplasta 5 000 rupiaan tapahtumaa kohden”, hän sanoi. Tehostettu raja auttaa kuluttajia suorittamaan suurempia UPI-maksuja koulutus- ja terveydenhuoltotarkoituksiin.

Hän kertoi lisäksi, että sähköiset valtuudet toistuvien maksujen suorittamiseen ovat tulleet suosittuja asiakkaiden keskuudessa. Sähköisen valtuutuksen puitteissa vaaditaan ylimääräinen todennustekijä (AFA) toistuviin tapahtumiin, jotka ylittävät tällä hetkellä 15 000 Rs.

”Nyt ehdotetaan tämän rajan nostamista 1 000 rupiaan tapahtumaa kohden rahastomerkintöjen, vakuutusmaksujen ja luottokorttien takaisinmaksujen osalta”, kuvernööri sanoi.

Hän sanoi, että toimenpide nopeuttaa entisestään sähköisten mandaattien käyttöä. Toisessa kehitysvaiheessa RBI ilmoitti myös perustavansa ”Fintech Repositoryn” ymmärtääkseen paremmin fintech-ekosysteemin kehitystä ja tukeakseen sektoria.

”Reserve Bank Innovation Hub ottaa tämän käyttöön huhtikuussa 2024 tai aikaisemmin. Fintecheja rohkaistaisiin toimittamaan asiaankuuluvaa tietoa vapaaehtoisesti tälle tietovarastolle”, Das sanoi.

Intian rahoituslaitokset, kuten pankit ja NBFC:t, tekevät yhä enemmän yhteistyötä fintechin kanssa. Das sanoi myös, että keskuspankki työskentelee Intian rahoitussektorin pilvipalvelun perustamiseksi.

Pankit ja rahoituslaitokset ylläpitävät jatkuvasti kasvavaa datamäärää. Monet heistä käyttävät pilvipalveluita tähän tarkoitukseen, hän lisäsi. ”Reserve Bank työskentelee perustaakseen pilvipalvelun Intian rahoitussektorille tätä tarkoitusta varten”, hän sanoi ja lisäsi, että tällainen järjestely parantaisi tietoturvaa, eheyttä ja yksityisyyttä.

Se myös helpottaa parempaa skaalautuvuutta ja liiketoiminnan jatkuvuutta. Das sanoi, että pilvipalvelu on tarkoitus ottaa käyttöön kalibroidusti keskipitkällä aikavälillä.

Samankaltaiset artikkelit