RBI osoittaa vakavaa sitoutumista hallinnon parantamiseen, rahoitusalan ja pankkien läpinäkyvyyden parantamiseen – Banking & Finance News

bank holidays, holidays, banks, banking sector, RBI, saturday, sunday, regional holidays, national holidays, festivals

S&P Global Ratings sanoi tiistaina, että Intian rahoitusjärjestelmän sääntelijä RBI osoittaa vakavaa sitoutumista alan hallinnon ja läpinäkyvyyden parantamiseen. RBI:n viimeaikaiset toimenpiteet vähentävät lainanantajien liiallista ylenpalttista, parantavat noudattamiskulttuuria ja suojaavat asiakkaita, mutta haittapuolena ovat korkeammat pääomakustannukset laitoksille.

RBI:n toimenpiteisiin kuuluu IIFL Finance Ltd:n ja JM Financial Products Ltd:n estäminen maksamasta kultalainoja ja osakkeita vastaan ​​lainoja sekä Paytm Payments Bank Ltd:n (PPBL) pyytäminen lopettamaan uusien asiakkaiden ottaminen mukaan. Joulukuussa 2020 RBI kielsi HDFC Bankia hankkimasta uusia luottokorttiasiakkaita toistuvien teknisten käyttökatkojen jälkeen, S&P sanoi. Nämä toimet poikkeavat historiallisesti nimellisistä rikkomuksista määrätyistä taloudellisista seuraamuksista, se lisäsi.

”Intian sääntelyviranomainen on korostanut sitoutumistaan ​​rahoitussektorin vahvistamiseen”, sanoi S&P Global -luottoanalyytikko Geeta Chugh. ”Mutta lisääntynyt sääntelyriski voi haitata kasvua ja nostaa rahoituslaitosten pääomakustannuksia.” S&P:n mukaan RBI:lla on heikentynyt toleranssi vaatimusten noudattamatta jättämiseen, asiakkaiden valituksiin, tietosuojaan, hallintoon, tuntemaan asiakkaasi (KYC) ja rahanpesun torjuntaan.

Intian rahoitusjärjestelmän sääntelijä, Reserve Bank of India (RBI), osoittaa vakavasti sitoutunutta parantamaan rahoitusyhtiöiden ja pankkien hallintoa ja avoimuutta, se sanoi. ”Hallinto ja läpinäkyvyys ovat Intian rahoitussektorin keskeisiä heikkouksia ja painavat analyysiämme. RBI:n uudet toimenpiteet luovat vakaamman ja avoimemman rahoitusjärjestelmän”, Chugh sanoi.

RBI on päättänyt paljastaa julkisesti keskeiset asiat, jotka johtavat jäädytykseen tai muihin tiukoihin toimiin asianomaisia ​​tahoja vastaan. Keskuspankki on myös noussut äänekkäämmin esiin asiakkaiden ja sijoittajien etujen kannalta haitallisena pitämänsä käytöksen mukaan. S&P:n mukaan se on viitannut järjettömään luottomerkintään, vakuuksien yliarvostuksiin ja hallintoongelmiin tietyissä rahoitusalan yrityksissä.

”Uskomme, että lisääntynyt avoimuus luo lisäpaineita koko finanssisektorille parantaa vaatimustenmukaisuutta ja hallintokäytäntöjä”, Chugh sanoi. S&P sanoi, että jotkin vähittäislainat, kuten henkilökohtaiset lainat, omaisuuslainat ja kultalainat, voidaan ohjata sijoittamaan osakemarkkinoille. Rahan loppukäyttöä näissä tuotteissa on vaikea saada selville, mutta markkinaosapuolet uskovat, että Intian keskuspankki ja markkinoiden sääntelyviranomainen Securities And Exchange Board of India haluavat suojella piensijoittajia tarkastelemalla näitä toimintoja varovaisemmin.

”Odotamme sääntelytoimien saavan pankkeja ja rahoitusyhtiöitä keskittymään paremmin politiikkaan ja prosesseihin, mikä viime kädessä parantaa järjestelmän toiminnan kestävyyttä. ”Tämä muutos johtaa kuitenkin todennäköisesti lisääntyneisiin vaatimustenmukaisuuskustannuksiin alalla. Tämä saattaa hillitä pienempien yritysten kykyä kilpailla markkinoilla, S&P sanoi.

Samankaltaiset artikkelit