”City Union Bank aikoo nostaa lainakorkoja” – Banking & Finance News

City Union Bank, City Union Bank news, City Union Bank CEO, City Union Bank CEO interview

Sääntelyviranomaisen riskipainojen korotuksen jälkeen City Union Bank ehdottaa lainakorkojen nostamista noin 2-3 %. Toimitusjohtaja N Kamakodi kertoo Piyush Shuklalle, että tämä olisi tarpeen, jotta oman pääoman tuotto olisi pääomakustannuksia korkeampi. Otteita:

Olemme aina keskittyneet vakuudelliseen luotonantoon emmekä vakuudettomaan luotonantoon. Aloitimme juuri hyvin pienen salkun lainaamalla NBFC:itä. Emme olleet koskaan aiemmin olleet kovin aktiivisia yrityspankkitoiminnassa. Keskitymme siis pk-yrityksiin, kaupalliseen kauppaan, maatalouteen ja kultalainaan. Nämä segmentit muodostavat 70–80 % koko lainasalkustamme. Vastaavasti CRAR:n tulisi olla korkeintaan 10 bps. Vakavaraisuusasteemme on noin 22 %, joten siinä mielessä vaikutus on hyvin merkityksetön.

Ehdottomasti. Viime kädessä jokainen pankki pyrkii saamaan oman pääoman tuottoa enemmän kuin pääomakustannukset. Joten kun tarvitset enemmän pääomaa tämän tietyn salkun hoitamiseen, odotettu tuotto on luonnollisesti korkeampi. Vähintään 2–3 % (korkojen nousu) on matemaattisesti oikein.

Kyllä, tämä on tämän asetuksen tarkoitus. Ja minkä tahansa tiedon perusteella, mitä saamme, näyttää siltä, ​​​​että teollisuus menee tähän suuntaan. Lopuksi, se on riskisopeutettu tuotto, jota ihmiset odottavat nyt. Joten se johtaa varmasti kokonaiskasvun maltilliseen tasoon, ja tämä on tehty useita kertoja.
Esimerkiksi globaalin finanssikriisin jälkeen odotukset (stressistä) kohdistuivat kiinteistöalaan ja tällainen kohtelu annettiin. Näin pankkijärjestelmämme toimii.

Näen kaiken palaavan kestävän kasvun tasolle. Tämä on pointti. Kun näet jonkin kasvavan poikkeuksellisen nopeasti, todennäköisyys, että stressi joutuu järjestelmään tai järjestelmään muodostuu kuplia, kasvaa. Ja tämä erityinen riskipainon lisäys varmistaa, että järjestelmään ei pääse kuplaa.

Kyllä, johtokunta on julkistanut sen. Ja sinulla on nyt myös tilanne, että jokainen pankki tarvitsee kaksi kokoaikaista johtajaa. Hallitus siis tutkii kaikkia näitä asioita, ja ilmoitus tehdään sopivana ajankohtana.

Saat tietää sen.

Toipumisemme ovat alkaneet ohittaa lipsahdukset. Covidia edeltävinä vuosina meillä oli noin 2–2,3 % vuotuinen lipsumasuhde sulkemisennakoihin. Pandemian aikana se nousi noin 3–3,5 prosenttiin. Nyt asiat ovat palaamassa COVIDia edeltävälle tasolle ja toipuminen on alkanut ohittaa lipsahdukset.

Viime vuonna saimme takaisin noin 1 200 miljoonaa ruplaa. Tänä vuonna meidän pitäisi ohittaa tämä luku.

Samankaltaiset artikkelit