Tulokset kauden lakmustestissä pienille yhtiöille korkean arvostuksen keskellä – Market News

small caps, market news, financial express, market news

Tuleva maaliskuun vuosineljänneksen tuloskausi on kokeeksi pienyhtiöille, koska niiden on perusteltava premium-arvostuksensa jatkuvan osakekehityksensä ylenpalttisen keskellä. S&P BSE Smallcap -indeksi on noussut 24:llä 60 %:lla, ja se on jatkanut nousuaan 25:n ensimmäisissä kaupankäyntisessioissa arvostushuolesta huolimatta.

Smallcap-indeksi on jo noussut yli 6 % neljässä kaupankäyntisessiossa tällä tilikaudella, mikä on enemmän kuin toipunut maaliskuussa nähdyt 4,6 %:n tappiot, mikä oli sen pahin kuukausi noin kahteen vuoteen. Maaliskuussa tehty korjaus seurasi Intian Sebin (Sebin) puheenjohtajan Madhabi Puri Buchin kommentteja vaahdon muodostumisesta laajemmilla markkinoilla.

BSE-tietojen mukaan smallcap-indeksi käy tällä hetkellä kauppaa hinta-voitto-kertoimella, joka on 32-kertainen sen 12 kuukauden jälkeiseen tulokseen, mikä on huomattavasti korkeampi verrattuna sen historialliseen keskimääräiseen PE-kerroin 18, joka on nähty viimeisen yhdeksän vuoden aikana.

Näin ei kuitenkaan ole BSE Midcap -indeksin kohdalla. Indeksi käy kauppaa 28-kertaisella PE-kertoimella 12 kuukauden tuloksensa jälkeen, mikä on tietojen mukaan alhaisempi kuin sen historiallinen keskimääräinen PE-kerroin 37,5.

PGIM India Mutual Fund sanoi, että laajemmilla markkinoilla arvostukset juoksevat perustekijöitä edellä. Rahastoyhtiö korosti, että vaikka pienyhtiöiden indeksit ovat nousseet jyrkästi 24. tilikaudella, Nifty Smallcap 250 -indeksiyhtiöiden yhteenlaskettu tuloskasvu on ollut 25 % vuoden kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana.

Markkinatoimijat sanoivat, että pienyhtiöiden tuloskasvua on ehkä kiihdytettävä, jos nämä arvostukset ovat perusteltuja pidemmällä aikavälillä. ”Yritysten tulee tuottaa ylä- ja alalinjan kasvua. Arvostukset ovat nousseet, ja nyt heidän tuloskasvunsa on saatava kiinni”, sanoi Deepak Jasani, HDFC Securitiesin vähittäiskaupan tutkimuksen johtaja.

Useat rahastonhoitajat korostivat, että pienyhtiöiden suhteellisen alhainen analyytikoiden kattavuus oli yksi syy näiden yhtiöiden markkina-arvon ja käyvän arvon merkittävään eroon. Tämä tekee sijoituksista tällaisiin yrityksiin alttiita yllätyksille, markkinaosapuolet sanoivat.

Pienyhtiöt ovat nähneet kotimaisia ​​vähittäissijoittajia merkittävästi viimeisten parin vuoden aikana pandemian jälkeisten säästämis- ja sijoitustrendien muutosten seurauksena. Rahaa on lentänyt sekä suorista sijoituksista että rahastojärjestelmistä.

”Et voi odottaa arvostuksen olevan halpoja, kun keräät 20 000 miljoonan rupiaa kuukausittaisen SIP:n avulla ja taloutesi kasvaa 7,5 %”, sanoi Deven Choksey, KRChoksey Shares & Securitiesin toimitusjohtaja.

Samankaltaiset artikkelit