RBI:n kuvernööri vakuuttaa, ettei NBFC:n kanssa ole järjestelmän laajuisia ongelmia – Banking & Finance News

Shaktikanta Das

RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das ryhtyi toimiin kahta ei-pankkitoimintaa harjoittavaa rahoitusyhtiötä (NBFC) vastaan ​​niiden liiketoimintakäytäntöjä koskevien huolenaiheiden vuoksi.

Politiikan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Das sanoi, että on epäreilua nähdä viime kuussa tapahtuneita toimia ”jotka tapahtuivat peräkkäisinä päivinä viime kuussa” sääntelytoimien ”eränä”.

”Osa valvontaa käymme säännöllisesti läpi kaikki pelaajat, erityisesti suuret pelaajat. En halua sanoa, että tämä on järjestelmän laajuinen ongelma, koska olemme valvoneet kaikkia pelaajia. Toimenpiteet ovat vain poikkeavissa tapauksissa”, Das sanoi
.
Aikaisemmin hän mainitsi myös, että maan rahoitussektori on ”vakaa”.

Hän totesi, että jos RBI:n virkamiehet havaitsevat poikkeamia tai laiminlyöntejä valvontaprosessin aikana, ensisijainen lähestymistapa on herkistää yksikön johto kahdenvälisellä tasolla korjaavien toimenpiteiden aloittamiseksi.

Hän selitti, että sääntelytoimia käynnistetään vain, jos havaitaan merkittäviä tai pysyviä ongelmia.

On syytä huomata, että 4. maaliskuuta RBI määräsi IIFL Financen lopettamaan kultalainojen sanktioiden tai maksamisen välittömästi. Lisäksi se esti JM Financialia myöntämästä lainoja osakkeita ja joukkovelkakirjoja vastaan ​​välittömästi lainojen käsittelyssä ja hallinnossa havaittujen ongelmien vuoksi.

Perjantaina toimittajien kanssa käydyssä keskustelussa Das korosti, että rekisteröityjä ei-pankkilainanantajaa on yli 9 000, ja RBI on puuttunut vain kahden tällaisen tahon toimintaan yhdessä maksupankin kanssa.

Siksi hän korosti, että olisi väärin nähdä tämä toimintojen tulvaksi.

Samaan aikaan Das totesi, että tämän kuun loppuun mennessä keskuspankki julkistaa puitteet FinTech Self-Regulatory Organisationista, ja ensimmäinen tällaisista elimistä syntyy tänä vuonna itse.

Varakuvernööri Swaminathan J totesi, että pankkien on ehdottomasti valvottava varojen loppukäyttöä määräysten mukaisesti. Hän lisäsi, että keskuspankki ryhtyy toimenpiteisiin niitä tahoja vastaan, joiden on todettu syyllistyneen ”räikeisiin” rikkomuksiin.

Samankaltaiset artikkelit