Osakesijoitusrahastojen tulot laskivat 16 % maaliskuussa pieniyhtiöiden järjestelmien vuoksi; velkarahastot näkevät valtavia 2 000 000 rupian ulosvirtauksia

Equity mutual fund inflows drop 16% in March hit by smallcap schemes; Massive Rs 2 lakh crore outflows in debt funds

Osakesijoitusrahastojen tulot laskivat 16 prosenttia 22 633,15 miljardiin rupiaan maaliskuussa verrattuna 26 865,78 miljoonaan rupiaan tämän vuoden helmikuussa, osoittivat Intian sijoitusrahastojen liiton (AMFI) keskiviikkona julkaisemat tiedot.

Osakesijoitusrahastoihin suuntautuneiden sijoitusten lasku johtui AMFI:n tietojen mukaan myös siitä, että sijoittajat vetivät rahaa pienten yhtiöiden rahastoista nettomääräisesti ensimmäistä kertaa viimeisen 30 kuukauden aikana.

Pienten yhtiöiden rahastoja lukuun ottamatta kaikki osakeluokkaan kuuluvat rahastot kirjasivat nettotuontia maaliskuussa 2024. Small cap -rahastojen nettomäärä oli 94,17 miljardia rupiaa vastaan ​​2 922,45 miljoonan rupiaa.

Suuret osakerahastot

Large cap -rahastot kirjasivat 2 127,79 miljoonan rupian nettotuonnin tarkastelukuussa verrattuna 921,14 miljoonan rupian tuloihin helmikuussa 2024, mikä osoittaa 130 prosentin kasvua kuukaudessa. Suuryhtiöiden rahastosijoitukset maaliskuussa nousivat kuudenneksi parhaaksi viiteen vuoteen.

Suuret ja keskisuuret rahastot

Vastaavasti suuret ja keskisuuret rahastot näkivät parhaan tuloksensa noin viiteen vuoteen maaliskuussa 2024, ja niihin saapui 3 215,58 miljoonaa rupiaa, kun se edellisessä kuussa oli 3 156,64 miljardia.

Keskisuurten yhtiöiden osakerahastosegmentissä vauhti hidastui hieman maaliskuussa, kun nettotuonti putosi 1 017,69 miljardiin rupiaan helmikuun 1 808,18 miljoonasta rupiasta.

ELSS-rahastojen luokka

ELSS-rahastoista vietiin nettomääräisesti 57,55 miljoonaa rupiaa maaliskuussa, kun taas helmikuussa 2024 nettovirta oli 26,16 miljoonaa rupiaa.

Velkarahastot

Velkapainotteisten sijoitusrahastojen luokassa ulosvirtaukset olivat korkeimmat, 1 98 298,90 rupioita maaliskuussa, kun taas helmikuun 63 808,82 miljoonan rupian tulot olivat suurimmat.

”Maaliskuussa nähtiin mielenkiintoisia muutoksia MF-virroissa. Koko velkaluokka oli negatiivinen pitkäkestoisia rahastoja lukuun ottamatta. Tavanomainen taseen kertyminen vuoden lopussa johti ulosvirtauksiin likvidissä ultra-kategoriassa. Tiukka likviditeettitilanne johti ulosvirtauksiin, vaikka lyhytaikaisten tuottojen huippu johti ulosvirtauksiin. Kireän likviditeetin vuosineljänneksittäinen kausivaihtelu samaan aikaan vuoden lopulla johti vieläkin voimakkaampiin ulosvirtauksiin”, sanoi Anand Vardarajan, Tata Asset Managementin pankkitoiminnan, institutionaalisten asiakkaiden, vaihtoehtoisten tuotteiden ja tuotestrategian liiketoimintajohtaja.

”Osakkeiden nettovirrat laskivat pienten ja keskisuurten yritysten virtojen laskun vuoksi. Stressitestitulokset pienten ja keskisuurten yritysten alalla sekä korkeat arvostukset voivat olla syynä virtojen laskuun täällä. Nyt on havaittavissa pientä rotaatiota, jossa suuret ja pääasiassa suuret yhtiöt, kuten flexi cap tai suuret ja keskisuuret rahastot, ovat hyötyneet marginaalivirroista, koska sijoittajat saattavat siirtyä tänne suhteellisen arvostusmukavuuden vuoksi”, hän lisäsi.

Hybridiluokka ja erityisesti multi-omaisuus ovat nähneet virtoja. On havaittavissa, että varojen allokaatiorahastot, kuten useat omaisuuserät tai hybridi, löytävät suosion, koska asiakkaat voivat ottaa uuden vartijan allokaatioistaan. Arbitraasi, joka on nähnyt hybridikategorian voimakkaimmat tulot, pysähtyi maaliskuussa.

Samankaltaiset artikkelit