Zerodha Nifty LargeMidcap 250 -indeksirahasto: SIP-optiot, luonnosjärjestelmän ominaisuudet ja tiedot

Zerodha Nifty LargeMidcap 250 Index Fund

Zerodha Fund House (ZFH) on jättänyt Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnalle (SEBI) suunnitelman tietoasiakirjaluonnoksen (SID) ”Zerodha Nifty LargeMidcap 250 -indeksirahastoa” varten. Markkinasäätäjän hyväksynnän jälkeen järjestelmä tulee saataville yksityissijoittajien sijoituksiin. Tässä on katsaus tämän järjestelmän tärkeimpiin ominaisuuksiin SID-luonnoksen mukaisesti.

Yksi Zerodha Nifty LargeMidcap 250 -indeksirahaston merkittävimmistä ominaisuuksista on, että se tarjoaa vain suoria suunnitelmia sijoittajille. Lisäksi tämän järjestelmän suora suunnitelma tarjoaa vain ”kasvuvaihtoehdon”.

Kuka saa sijoittaa?

Zerodha Nifty LargeMidcap 250 -indeksirahasto on avoin järjestelmä, joka kopioi/seuraa Nifty LargeMidcap 250 -indeksiä. Tämä indeksirahasto voi sopia sijoittajalle, joka hakee pitkän aikavälin pääoman kasvua sijoittamalla Nifty LargeMidcap 250 -indeksin kattamiin osakkeisiin ja osakesidonnaisiin arvopapereihin. Ohjelmaluonnoksen riskimittari osoittaa kuitenkin, että sijoittajien pääoma tulee olemaan ”erittäin suuressa riskissä”.

Investointitavoite

Järjestelmä sijoittaa osakkeisiin, jotka sisältävät Nifty LargeMidcap 250 -indeksin samassa suhteessa kuin indeksissä, jotta saavutetaan Nifty LargeMidcap 250 -indeksin Total Return -indeksiä vastaava tuotto (seurantavirheen vuoksi). Ei kuitenkaan voi olla takeita siitä, että järjestelmän investointitavoite saavutetaan.

Muodikas Large Midcap 250 Index Suorituskyky

NSE:n verkkosivuilla olevien tietojen mukaan Nifty Large Midcap 250 -indeksi on antanut 14,22 vuotuista hintatuottoa ja 15,73 % vuositasolla kokonaistuottoa alusta alkaen. Viimeisen 5 vuoden aikana indeksi on antanut 12,92 % vuosittaisia ​​hintatuottoja ja 14,07 kokonaistuottoa. Indeksi otettiin käyttöön 30.11.2017.

Indeksi heijastaa 100 suuren ja 150 NSE:n pörssissä listatun keskisuurten yhtiöiden salkun kehitystä, jotka edustavat Nifty 100 -indeksiä ja Nifty Midcap 150 -indeksiä. ”Suurten ja keskisuurten yhtiöiden osakkeiden yhteenlaskettu paino on 50 %, ja ne nollataan neljännesvuosittain”, NSE:n verkkosivusto sanoo.

Nifty Large Midcap 250 -indeksin suurimmat osatekijät ja niiden paino 31.8.2023 ovat seuraavat:

  • HDFC Bank Ltd: 5,64 %
  • Reliance Industries Ltd: 3,92 %
  • ICICI Bank Ltd: 3,23 %
  • Infosys Ltd: 2,47 %
  • ITC Ltd: 1,87 %
  • Tata Consultancy Services Ltd: 1,65 %
  • Larsen & Toubro Ltd: 1,57 %
  • Axis Bank Ltd: 1,28 %
  • Kotak Mahindra Bank Ltd: 1,24 %
  • Shriram Finance Ltd: 1,22 %

Sijoitusstrategiat

Järjestelmän SID-luonnoksen mukaan tämä passiivisesti hallinnoitu indeksirahasto pyrkii sijoittamaan osakkeisiin suhteessa Nifty Large Midcap 250 -indeksin osakkeiden painoon. ”Sijoitusstrategia pyörisi siinä, että seurantavirhettä vähennettäisiin mahdollisimman vähäisessä määrin salkun säännöllisellä tasapainottamisella, kun otetaan huomioon osakkeiden painojen muutos indeksissä sekä lisäkeräykset/lunastukset järjestelmässä. Tällainen tasapainottaminen tulee tehdä SEBI:n aika ajoin määräämien aikataulujen mukaisesti”, SID sanoo.

Osa varoista voidaan sijoittaa myös velka- ja rahamarkkinainstrumentteihin likviditeettivaatimusten täyttämiseksi. Järjestelmä voi sijoittaa myös sijoitusrahastojen järjestelmiin voimassa olevien säännösten mukaisesti.

Rahoitusjohtaja

Järjestelmää hallinnoi Kedarnath Mirajkar, joka on aiemmin toiminut rahastonhoitajana Aditya Birla Sun Life AMC:ssä.

SIP-vaihtoehdot

Järjestelmä tarjoaa päivittäin, viikoittain, kahdesti viikoittain, kuukausittain, neljännesvuosittain, puolivuosittain ja vuosittain SIP-vaihtoehtoja alkaen vähintään 100 Rs:sta. Järjestelmä tarjoaa myös SIP-täyttömahdollisuuden, jossa sijoittajat voivat nostaa SIP-määrä kiinteällä määrällä ennalta määrätyin väliajoin.

Likviditeetti

SID sanoo, että jatkuvasti merkintä ja lunastus tapahtuu NAV-pohjaisilla hinnoilla kaikkina pankkipäivinä. Rahasto lähettää lunastustulot kolmen työpäivän kuluessa voimassa olevan lunastuspyynnön vastaanottamisesta.

Nimellisarvo

Zerodha Nifty LargeMidcap 250 -indeksirahaston kunkin osuuden nimellisarvo on 10 Rs ja järjestelmä seuraa Nifty Large Midcap 250 Index TRI:tä.

Minimisijoituksen määrä

Tämän indeksirahaston osuuksien vähimmäisostohinta on 100 Rs ja sen jälkeen Re 1:n kerrannaisina. Lisäostoksia voidaan tehdä 100 Rs:lla ja sen jälkeen Re 1 -kerroin.

Transaktiokulut

Tapahtumamaksuja ei peritä tai vähennetä, koska järjestelmä tarjoaa vain suoran suunnitelman.

Samankaltaiset artikkelit