Kotimaiset kiinteistörahastot ottavat velkaa kerätäkseen varoja

funds, India

Omakotitalorahastot keräävät yhä enemmän luottovaroja, kun pankit lainaavat vain valikoivaan tarkoitukseen ja muiden kuin pankkien lainanantajien lainoja ei ole vielä elpymässä sen jälkeen, kun NBFC:n rahastokriisi alkoi IL&FS-kriisin jälkeen vuonna 2018.

ASK:n, Motilal Oswalin ja Sundaram Alternatesin kaltaiset tahot ovat käynnistäneet tai keränneet yli 6 000 miljardia varoja.

Kiinteistörahasto WSB Real Estate Debt Fund kertoi maanantaina, että se on kerännyt yli 850 miljoonaa rupiaa nykyisen rahastonsa kautta ylittäen alkuperäisen 500 miljoonan rupian tavoitteensa, rahastonhoitaja sanoi tänään.

Rahasto nimeltä WSB Real Estate Debt Fund II (WSBREDF II,) on sijoittanut jo kymmeniin kiinteistöhankkeisiin. Se sijoittaa keskituloisten ja kohtuuhintaisten asuntojen segmentteihin tietyissä Tier I -kaupungeissa.

Nykyisessä WSBREDF II -rahastossa yli kaksi kolmasosaa rahastosta käytetään 12 tapahtumaan, mikä varmistaa kaksi irtautumista noin 23 prosentin brutto-IRR:llä. Kaushik Desai, WSB:n toimitusjohtaja ja sijoituskomitean jäsen.

Rahaston tarkoituksena on rahoittaa hyväksynnän jälkeisiä lainoja ja jälleenrahoitusta. Asiantuntijat sanoivat, että kotimaiset rahastonhoitajat tarkastelevat alle 250 miljoonan rupiaa, koska maailmanlaajuiset rahastotarjoukset ylittävät sen.

”Kotimaiset rahastot keräävät rahaa saadakseen hyviä luottokauppoja markkinoilla”, sanoi Vishal Shrivastava, Anarock Capitalin, kiinteistöihin keskittyvän investointipankkiyhtiön, toiminnanjohtaja.

Intian kiinteistövelkamarkkinat ovat 1 000 000 000 rupiaa, ja kotimaiset rahastonhoitajat käyttävät 2 500–3 000 miljardia vuosittain, Shrivastava sanoi.

”Koska he investoivat vain 2,5–3 % kokonaismarkkinoista, lainanantomahdollisuus on valtava. Koska NBFC:n rahaa ei tule, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hyvittää varoja”, hän sanoi.

Maailmanlaajuiset rahastot, kuten PAG, Ares, Oaktree ja muut, ovat aiemmin tehneet suuria kauppoja vanhojen lainojen jälleenrahoituksesta auttaakseen heitä ostamaan maapalstoja. Asiantuntijat odottavat, että nämä rahastot ovat sijoittaneet noin 5 miljardia dollaria Intian kiinteistöihin neljän viime vuoden aikana IL&FS-kriisin jälkeen.

WSB-rahasto keräsi pääomaa erilaisilta sijoittajaryhmiltä, ​​mukaan lukien perhetoimistot, suuret yritystalot ja kotimaiset sekä offshore-yhtiöt, joilla on korkea nettovarallisuus.

Rahasto on sijoittanut Bollineni Groupiin, Shapoorji Pallonjiin ja Jain Housingiin. kumppanuuksia, Desai sanoi.

”Yli 12 000 kotia on kehitetty/toimitettu salkkumme kautta viimeisten 4-5 vuoden aikana yli 40 projektissa”, Desai WSB:stä lisäsi.

WSB Real Estate Partners on hallinnoinut ja sitonut yli 2 000 miljardia velkapääomaa asuinkiinteistöihin. Rahasto on tehnyt yli 40 kiinteistökauppaa, ja konserni on jo saavuttanut irtautumiset/osittaiset irtautumiset yli 75 prosentissa transaktioista.

Samankaltaiset artikkelit