2024 Uusi vuosi: Oletko tietoinen viidestä suuresta UPI-muutoksesta? Tiedä kaikki RBI:n viimeisimmistä muutoksista

upi, rbi, upi payment, payment gateway

Uuden vuoden myötä tulee uusia muutoksia monilla aloilla. Finanssisektorin muutosten myötä myös UPI-säännöt ovat muuttuneet. Uudet säännökset lupaavat merkittäviä parannuksia verkkopankki- ja maksutapahtumiin.

Unified Payments Interface (UPI), nopea mobiilipohjainen rahansiirtojärjestelmä, on noussut maan nopeimmin kasvavaksi maksutavaksi. Sen lanseeraus sai aikaan valtavan digitaalisten tapahtumien kasvun Intiassa

Laajentaakseen UPI-maksujen kattavuutta Reserve Bank of India (RBI) julkisti muutamia toimenpiteitä ja muutoksia, jotka tulivat voimaan 1. tammikuuta 2024. Nämä muutokset vaikuttavat suoraan tavallisiin ihmisiin ja ovat siten tärkeitä tietoja kaikille.

Tässä ovat UPI-sääntöihin vuonna 2024 tehdyt merkittävät muutokset

Maksusovellusten, kuten Google Pay ja PhonePe, on vahvistettava ja ylläpidettävä aktiiviset UPI-tunnukset, kuten National Payments Corporation of India (NPCI) kehottaa poistamaan ei-aktiiviset käytöstä vuoden kuluttua.

NPCI:n ’UPI for Secondary Market’ siirtyy betavaiheeseen, jolloin rajoitetut pilottiasiakkaat voivat estää varoja kaupankäynnin vahvistuksen jälkeen ja suorittaa maksut T 1 -perusteella Clearing Corporationin kautta.

RBI nostaa sairaaloiden ja oppilaitosten UPI-tapahtumarajaa 1000 000 ₹:sta 5 000 000 ₹:iin, mikä helpottaa korkeampia verkkomaksuja rahapolitiikan komitean kokouksen jälkeen.

Hitachi Payment Services lanseeraa Intian ensimmäisen UPI-pankkiautomaatin yhteistyössä NPCI:n kanssa. Tavoitteena on valtakunnallinen käyttöönotto mahdollistaen käteisen noston QR-koodiskannauksen avulla.

RBI ehdottaa 4 tunnin ajanjaksoa käyttäjille, jotka suorittavat ensimmäiset yli 2 000 ₹ maksut uusille vastaanottajille, mikä mahdollistaa tapahtuman peruutuksen tai muuttamisen sekä parantaa valvontaa ja turvallisuutta.

Elokuuhun 2023 mennessä UPI saavutti vaikuttavan saavutuksen, ylittäen 10 miljardia tapahtumaa. Intian National Payments Corporationin korkea virkamies ilmaisi optimisminsa ja totesi, että maalla on kapasiteettia käsitellä 100 miljardia Unified Payments Interface (UPI) -tapahtumaa kuukausittain.

Samankaltaiset artikkelit