Kulta- ja hopearalli, kun sijoittajien spekulaatiot kasvavat korkeampien työttömyysvaatimusten ja keskuspankin koronnostoepäilyjen keskellä – CaFE Invest -uutiset

00 proving to be strong resistance and gold has not been able to sustain above it

Kirjailija: Bhavik Patel

Kullan ja hopean hinnat ovat selvästi korkeammat sen jälkeen, kun työttömyyskorvaukset nousivat odotettua korkeammalle, mikä saa sijoittajat spekuloimaan, että Yhdysvaltain keskuspankki ei nosta korkoa enempää, kullan ollessa kahden viikon huippu ja hopean kuuden viikon huipussaan. Markkinat harkitsevat Federal Reserve -koron laskua keväällä, mikä on lisännyt jalometalleille bensiiniä tämän viikon vaimeiden Yhdysvaltain inflaatiotietojen jälkeen, jotka laskivat dollariindeksin.

Federal Reserve on sanonut, että sen täytyy nähdä jonkin verran heikkoutta Yhdysvaltain työmarkkinoilla ennen kuin se alkaa tarkastella mahdollisia koronlaskuja. Metallihärjät tarkastelevat Fedin helpompaa politiikkaa, joka jatkaa Yhdysvaltain dollarin heikentymistä, jatkaa valtion rahaston tuottojen laskemista ja parantaa metallien maailmanlaajuista kysyntää nyt, kun korot ovat saattaneet saavuttaa huippunsa. On mahdollista, että markkinat ovat menossa edellä, ja siksi uskomme, että kullan on murrettava 2000 dollaria saadakseen uutta nousuvauhtia.

Olemme nähneet tänä vuonna 2000 dollarin osoittautuvan vahvaksi vastustukseksi, eikä kulta ole pystynyt pysymään sen yläpuolella. Yksi USA:n keskuspankin kannalta huolestuttava asia on Yhdysvaltain kuluttajien odotukset, että inflaatio pysyy korkeana, joten Yhdysvaltain keskuspankki ei laske korkoja ennen kuin on varma, että inflaatio on hallinnassa tai USA:n talous on taantumassa. Toistaiseksi 1935 dollarin alue pysyy todennäköisenä lähiajan rekvisiittana, ja psykologisesti tärkeä 2000 dollarin vastusmerkki on härän välittömässä näkymässä.

Suhteellisen voiman ilmaisin ylitti 50 pisteen rajan edellisessä istunnossa ja pysyy sen yläpuolella, eikä tässä vaiheessa ole selvästikään merkkejä yliostosta, mikä viittaa siihen, että rallissa voisi olla tarpeeksi voimaa palatakseen 2000 dollariin ja mahdollisesti jopa myöhään. Lokakuun huippu 2009 dollaria. Pohjimmiltaan odotamme kultasonnien ottavan yliotteen karhuista, mutta kullan katto on lähellä ja näemme vain 20-30 dollarin rallin ennen kullan nousua.

MCX:ssä odotamme kullan vastustavan noin 61 500:aa, joka on 30. lokakuuta tehty huippu, ja myydään siltä tasolta alkaen. Vaikka kullalla on tilaa yläpuolelle, mutta varovaisuutta tarvitaan, koska ylösalaisin on rajallinen. Mitä tahansa nousevia tekijöitä kullalle tässä kuussa on tulossa, on jo tullut, ja niin kullan odotetaan ensi viikolla konsolidoituvan joko korkeammalle tasolle tai jonkin verran voittovarausta voi tunkeutua sisään.

(Bhavik Patel on Tradebull Securitiesin hyödyke- ja valuuttaanalyytikko. Esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan omia. Kysy neuvoa taloudelliselta neuvonantajaltasi ennen sijoittamista.)

Samankaltaiset artikkelit