Yli 50 prosenttia pankkilokeroiden haltijoista katselee tiloja raskaiden paperitöiden ja korkeiden maksujen takia: Tutkimus – Pankki- ja rahoitusuutiset

bank locker, top news, latest news, business news, banking news,

Yli puolet pankkikaappien asiakkaista on sulkenut tilat lähimenneisyydessä tai harkitsevat tällaista muutosta vaivalloisten KYC-vaatimusten ja hintojen nousun vuoksi, selviää.

Monet tällaiset asiakkaat suunnittelevat myös laatikoiden koon pienentämistä näiden ongelmien vuoksi, todettiin LocalCirclesin torstaina julkistamassa kyselyssä.

11 000 vastaajalle tehty kysely kertoi, että 36 prosenttia kaapin käyttäjistä on sulkenut pankkikaappinsa, 16 prosenttia ilmoitti siirtyvänsä pienempään kaappiin, kun taas 4 prosenttia harkitsi kaapin sulkemista korkeamman kaapin vuoksi. maksuja.

Kyselyssä selvisi myös, että 36 prosenttia vastaajista on uusien maksujen kanssa kunnossa ja jatkaa kaappitilojen kanssa.

Localcircles kertoi lausunnossaan, että uudet pankkien talletuskaappien säännöt tulevat voimaan 1. tammikuuta alkaen, ja tätä ennen pankit ovat kutsuneet asiakkaita käymään konttorissa ja esittämään tarvittavat KYC-asiakirjat paperityötä varten. Viime vuosina kaappimaksut ovat nousseet, se sanoi.

Asiakkaiden on allekirjoitettava uusi lakisääteinen vuokrasopimus pankkinsa kanssa turvakaapeista 31. joulukuuta mennessä, LocalCircles sanoi ja lisäsi, että kaappivuokrauksen jyrkkä nousu on johtanut siihen, että 56 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kaapinhaltijoista on joko luopunut siitä viimeisen kolmen vuoden aikana. tai aiot sulkea / vaihtaa pienempään kokoon pian.

Mielenkiintoista on, että tammikuussa 2023 julkaistun samankaltaisen tutkimuksen uutisraportin mukaan vain 14 prosenttia ajatteli luopua lokeromaksuistaan, koska pankit olivat nostaneet hintoja jopa 300 prosenttiin.

Samankaltaiset artikkelit