Binance näkee 956 miljoonan dollarin ulosvirtauksen sen jälkeen, kun Zhao erosi tehtävästä ratkaistakseen Yhdysvaltain tutkinnan – Digital Transformation News

It’s believed that Zhao paid a 5 million bail bond

Sijoittajat nostivat noin 956 miljoonaa dollaria kryptopörssistä Binance viimeisten 24 tunnin aikana, markkinatiedot osoittivat sen jälkeen, kun sen päällikkö Changpeng Zhao erosi ja joutui vankeuteen myönnettyään syyllisyytensä tiistaina ratkaistakseen vuosia kestäneen Yhdysvaltojen laittoman rahoitustutkimuksen.

Kauppa, jossa Binance maksaa 4,3 miljardia dollaria Yhdysvaltain viranomaisille, herättää kysymyksiä maailman suurimman kryptopörssin tulevaisuudesta ja merkitsee uutta iskua skandaalien vaivaamalle toimialalle. Zhaon tilalle on tullut Richard Teng, Binancen vanhempi johtaja, joka tuli palvelukseen vuonna 2021, yhtiö kertoi.

Keskiviikkona jäi epäselväksi, kuinka paljon vankeutta, jos ollenkaan, Zhao lopulta palvelisi ja kuinka paljon hän – Binancen perustajana ja suurimmana osakkeenomistajana – voisi jatkaa Binanceen käyttöä sovinnon ehtojen mukaisesti.

Jotkut analyytikot huomauttivat myös, että kauppa ei todennäköisesti lopettaisi pörssin Yhdysvaltain oikeudellisia ongelmia, sillä arvopaperi- ja pörssikomitean syytökset väittivät Binancen rikkoneen Yhdysvaltain arvopaperilakeja. ”Binance ei ole täysin metsästä. Meneillään oleva siviilioikeudenkäynti SEC:n kanssa on edelleen huolenaihe vaihdon kannalta, mikä (on) johtaa uusiin sakkoihin”, kirjoitti datayhtiö PitchBookin kryptoanalyytikko Robert Le.

Kryptoanalytiikkaalustan Nansenin tiedot, jotka eivät sisällä bitcoin-virtoja, osoittivat, että jotkut sijoittajat olivat järkyttyneet uutisesta, mikä veti pörssistä 956 miljoonaa dollaria. Silti ulosvirtaukset olivat pieniä suhteessa yli 65 miljardin dollarin omaisuuteen, joka on jäljellä Binancessa, Nansen sanoi. Pyrkiessään markkina-asemaan Binance vältti keskeisiä tarkastuksia, joiden Zhao uskoi sulkevan asiakkaat pois, viranomaiset sanoivat. Se ei raportoinut yli 100 000 epäilyttävästä liiketoimesta, mukaan lukien järjestöt, joita Yhdysvallat kuvaili terroristiryhmiksi, kuten palestiinalainen militanttiryhmä Hamas, eikä koskaan raportoinut liiketoimista lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön tarkoitettujen materiaalien myymiseen tarkoitettujen verkkosivustojen kanssa.

Binance ei vastannut välittömästi kommenttipyyntöön, mutta sanoi tiistaina tehneensä kovasti töitä tehdäkseen Binancesta ”turvallisemman ja vieläkin turvallisemman”. Zhaon asianajajat eivät vastanneet kommenttipyyntöihin keskiviikkona. Tiistaina hän myönsi ”Tein virheitä ja minun on otettava vastuu”.

Viranomaiset ovat tutkineet Zhaota ja Binancea ainakin vuodesta 2018 lähtien, mutta Zhaon irtautuminen merkitsee dramaattista kehitystä yhdelle kryptoalan tehokkaimmista hahmoista. Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa (UAE) asuva Zhao esitti kanteensa Seattlen tuomioistuimessa tiistaina. Häntä uhkaa liittovaltion ohjeiden mukaan enintään 18 kuukauden vankeusrangaistus, ja hän on suostunut olemaan valittamatta tämän pituisesta tuomiosta. Oikeusministeriön tiedottaja sanoi keskiviikkona, että syyttäjät ottavat kantaa siihen, kuinka paljon vankeusaikaa haetaan lähemmäksi Zhaon tuomion kuulemista 23. helmikuuta Seattlessa. ”Mutta pidätämme oikeuden vaatia ohjeiden yläpuolella olevaa tuomiota.”

Zhao maksoi 175 miljoonan dollarin takuitakuun, ja lisäksi 15 miljoonaa dollaria oli sijoitustilillä, tuomioistuimen hakemus osoitti. Hän on suostunut palaamaan Yhdysvaltoihin 14 päivää ennen tuomion antamista. Reuters ei voinut heti selvittää hänen olinpaikkaansa keskiviikkona. Tiistain kuulemisessa Zhaon asianajajat sanoivat, että hän pysyy Seattlen alueella maanantai-iltaan asti ja voi sitten palata Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, mikäli piirituomari ei vastusta hänen sopimusta hallituksen kanssa, toinen DOJ:n tiedottaja sanoi.

Myöhemmin keskiviikkona liittovaltion syyttäjät kehottivat liittovaltion tuomaria estämään Zhaoa poistumasta Manner-Yhdysvalloista ennen hänen helmikuussa annettua tuomiota ja sanoivat tuomioistuimessa, että Zhao aiheutti vakavan pakenemisriskin takuuehdoistaan ​​huolimatta. ”Ei ole olemassa yhdistelmää, joka riittää suojaamaan pakoon ja varmistamaan Zhaon paluun” tuomion antamiseksi, syyttäjät sanoivat. Jotkut lakiasiantuntijat sanoivat, että he eivät odottaneet Zhaon viettävän yli vuotta vankilassa, ehkä vähemmän, vetoamalla Arthur Hayesiin, BitMEX:n entiseen kryptopörssin johtajaan, joka myös myönsi syyllisyytensä rahanpesun vastaisiin rikkomuksiin.

Hayes tuomittiin lopulta kuudeksi kuukaudeksi kotiarestiin vuonna 2022, vaikka hallitus vaati vankeutta. Muut syytetyt BitMEX-johtajat eivät työskennelleet. FTX:n perustaja Sam Bankman-Fried voi kuitenkin viettää vuosikymmeniä vankilassa sen jälkeen, kun hänet todettiin tässä kuussa syylliseksi konkurssiin menneen kryptopörssin asiakkaiden pettämiseen. Väitettyjen tosiseikkojen perusteella syyttäjät olisivat todennäköisesti voineet syyttää Zhaota vakavammista rikoksista, joista koitettiin kovemmat tuomiot, mutta heidän oli punnittava sitä todennäköisyyteen, että hän olisi jäänyt ulkomaille välttääkseen kiinnijäämisen, lainopilliset asiantuntijat sanoivat.

”Toimitusjohtajan myöntämistä syyllisyyteen ei pidä pilkata”, sanoi Daniel Silva, lakitoimisto Buchalterin osakas ja entinen liittovaltion syyttäjä. Sovintoratkaisu myös estää Zhaolta ”kaiken tämänhetkisen tai tulevan osallistumisen Binancen toimintaan tai johtamiseen”, jonka hän perusti vuonna 2017 ja joka on pitänyt siitä tiukasti kiinni. Hän on edelleen suuri osakkeenomistaja ja sanoi tiistaina olevansa ”tiimin käytettävissä neuvottelemaan tarpeen mukaan, johdonmukaisesti” kaupan kanssa.

”Tämä voisi antaa hänelle koukun, jonka varassa hän voi valvoa – tavanomaisten hallinnointikanavien kautta (esim. osakkeenomistajien äänestys”, Vanderbiltin yliopiston oikeustieteen professori Yesha Yadav kirjoitti sähköpostissa Reutersille. ”Samaan aikaan minä kuvittele, että Binance pyrkii olemaan hyvin varovainen.”

Samankaltaiset artikkelit