Keskeisen DeFi-pörssin Curve Financen kryptotunniste uppoaa hyväksikäytön jälkeen

Reportedly, BlockSec estimated the hack had already led to more than million in losses

Yhden krypton hajautetun pörssin natiivi token romahti sen jälkeen, kun alusta sanoi, että sitä oli ”hyödytetty” ohjelmointikielen haavoittuvuuden seurauksena.

Curve Finance, kuten muutkin krypton hajautetut rahoitusprojektit, luottaa erilaisiin ohjelmistoihin, jotka on rakennettu blockchain-teknologian päälle. Virhe tietyssä Vyper-versiossa – Pythonin kaltaisessa ohjelmointikielessä, jota käytetään laajalti DeFi-sovelluksissa – johti hyväksikäyttöön, Curve twiittasi sunnuntaina. Bloombergin keräämien tietojen mukaan Curve Financen CRV-tunnus on pudonnut noin 13 % ongelman ilmaantumisen jälkeen, ja sen hinta oli noin 64 Yhdysvaltain senttiä Singaporessa maanantaina klo 12.50.

BlockSec, joka tarjoaa tietoturvatarkastuksia krypto-ohjelmistoille, arvioi, että hakkerointi oli johtanut jo yli 40 miljoonan dollarin tappioihin. Tarun Chitra, salausriskimallinnusyrityksen Gauntletin toimitusjohtaja ja perustaja, arvioi, että hyväksikäyttäjä sai noin 20 miljoonaa dollaria CRV:tä ja Ether-versiota. ”Arvioimme tilannetta ja päivitämme yhteisöä asioiden kehittyessä”, Curve sanoi. Tietojen tarjoaja DeFiLlaman mukaan Curve Financeen – Uniswapin jälkeen suurimmassa hajautetussa pörssissä – lukittujen varojen kokonaisarvo supistui maanantaina noin 1,7 miljardiin dollariin sunnuntain yli 3 miljardista dollarista.

Curven perustaja Michael Egorov ei vastannut välittömästi kommenttipyyntöön. CRV:tä käytetään Aave-nimisen hajautetun luotonantopalvelun vakuutena. Gauntlet’s Chitra sanoi, että toistaiseksi ei ole ollut merkkejä ”huonoista lainoista” Aave-alustalla CRV:n liukumisen vuoksi. Aaven token on laskenut noin 4% viimeisen 24 tunnin aikana, CoinGeckon luvut osoittavat.

Digitaaliset omaisuuserät, kuten Bitcoin ja Ether, heilahtelivat hieman laajemmista mahdollisista sivuvaikutuksista, mutta stabiloituivat myöhemmin. Bitcoin muuttui vähän, noin 29 400 dollarissa, kun taas Ether pysyi 1 865 dollarissa. Hakkerit ryöstivät ennätysmäärän 3,8 miljardin dollarin arvosta kryptoa vuonna 2022, ja Curve Finance oli yksi pitkästä luettelosta organisaatioista, joihin tämä vaikuttaa. Tapausten vauhti on jäähtynyt, mutta tietoturvaloukkausten riski hämärtää edelleen hajautettua rahoitusta tai DeFiä, jossa ihmiset luottavat lohkoketjupohjaisiin ohjelmistoihin, jotka tunnetaan nimellä älykkäitä sopimuksia tehdäkseen toimia, kuten kauppaa tai lainaa.

Samankaltaiset artikkelit