Viisi parasta kryptosijoitusstrategiaa karhumarkkinoilla

Experts believe that bear markets are a part of the crypto world

Kaikilla markkinoilla, olipa kyse osakkeista, sijoitusrahastoista tai osakkeista, markkinasyklien nousu ja lasku ovat väistämättömiä. Myös kryptovaluutat kokevat näitä heilahteluja sekä nousu- että laskujaksoina. Vaikka härkämarkkinat tarttuvat otsikoihin ja ruokkivat laajalle levinnyttä FOMO:ta (Fear Of Missing Out), karhumarkkinat todella testaavat kryptosijoittajien kykyä. Nämä laskusuhdanteet voivat olla pitkiä ja anteeksiantamattomia, jolloin sijoittajat etsivät strategioita myrskyn kestämiseksi. Tässä on viisi parasta kryptosijoitusstrategiaa, jotka voivat osoittautua korvaamattomiksi karhumarkkinoiden aikana.

HODL-strategia, joka tarkoittaa ”Hold On for Dear Life”, on hyvin tunnettu lähestymistapa. Se tarkoittaa kryptosijoitusten säilyttämistä riippumatta siitä, miten markkinoilla menee. Kun markkinoilla ei mene hyvin (karhumarkkinat), on sijoittajien hyvä aika tarkastella sijoituksiaan lähemmin. Tämä tarkoittaa huolellista tarkistamista, mitkä projektit ovat vahvoja ja missä voi olla ongelmia vaikeina aikoina. Tekemällä muutoksia älykkäällä tavalla (rebalancing) sijoittajat voivat sijoittaa rahansa projekteihin, joilla on hyvää käyttöä, aktiivisia tiimejä ja vahvoja yhteisöjä. Tämä auttaa pitämään heidän sijoituksensa monipuolisina ja valmiina kasvamaan tulevaisuudessa. Joten vaikka markkinat saattavat olla vaikeat, tämä strategia voi auttaa heitä investoimaan pitkällä aikavälillä.

Dollar-kustannusten keskiarvo (DCA) on fiksu tapa sijoittaa erityisesti kryptovaluuttojen maailmassa. Sen sijaan, että yrittäisi selvittää parasta sijoitusaikaa, DCA:ssa on kyse tasaisen summan sijoittamisesta säännöllisin väliajoin riippumatta siitä, ovatko hinnat korkeat tai alhaiset. Se on kuin sijoittaisi rutiinimaksun investoinneille. Tämä auttaa tasoittamaan markkinoiden ylä- ja alamäkiä, joten sijoittajat ostavat enemmän, kun hinnat ovat alhaiset, ja vähemmän, kun hinnat ovat korkeat.

Kuvittele, että se säästäisi säännöllisesti rahaa säästöpossussa. Joinakin päivinä voidaan sijoittaa enemmän ja toisina päivinä hieman vähemmän, mutta ajan myötä sijoittajilla on hyvä määrä rahaa säästöön. Valitsemalla SIP:n kryptovaluutoissa he voivat ostaa kryptovaluuttoja säännöllisesti.

Tämä strategia on todella hyödyllinen, varsinkin kun kryptovaluuttojen hinnat käyvät läpi vuoristorataa. Se estää ihmistä tekemästä päätöksiä tunteiden perusteella. Sen sijaan, että olisivat huolissaan markkinoiden epävakaudesta, sijoittajat voivat vain pitää kiinni suunnitelmastaan ​​sijoittaa samaan aikaan rahaa. Näin heidän ei tarvitse huolehtia markkinoiden ajoituksesta, ja he voivat jatkuvasti rakentaa sijoituksia ajan mittaan.

Kun kryptomarkkinat ovat laskussa, sijoittajat voivat harkita painopisteensä siirtämistä turvallisempiin vaihtoehtoihin. Yksi tällainen vaihtoehto on vakaat kolikot, jotka on sidottu tavalliseen rahaan, kuten Yhdysvaltain dollariin. Nämä vakaat kolikot ovat kuin turvallinen paikka säilyttää rahaa, kun markkinat ovat kaaoksessa. Toinen vaihtoehto on osinkorahat. Nämä rahakkeet voivat antaa osan hankkeen tuottamasta rahasta, vaikka markkinoilla ei mene hyvin. Näiden turvallisempien vaihtoehtojen lisääminen sijoituksiin voi auttaa suojelemaan sijoittajia suurilta hintamuutoksilta, joita yleensä tapahtuu karhumarkkinoilla.

”Buy the dip” on kuin tunnuslause kryptomaailmassa, ja se tarkoittaa periaatteessa kryptovaluuttojen hankkimista, kun niiden hinnat ovat myynnissä. Kun on karhumarkkinat, mikä on kuin aikaa, jolloin hinnat ovat alhaiset, on hyvä mahdollisuus käyttää älykästä sijoitusmenetelmää nimeltä arvosijoittaminen. Tämä tarkoittaa, että voidaan tarkastella tarkasti erilaisia ​​​​projekteja ja löytää ne, jotka myydään liian halvalla, koska ihmiset ovat huolissaan, ei siksi, että projektit ovat huonoja. Löytämällä vahvoja projekteja, joissa on hyviä tiimejä ja teknologiaa, sijoittajat voivat hyötyä markkinoiden ylireaktiosta ja saada omaisuutta, joka todennäköisesti kasvaa tulevaisuudessa.

Kryptovaluuttasijoittamisen alalla sanonnalla ”älä laita kaikkia munia samaan koriin” on enemmän painoarvoa kuin koskaan, etenkin karhumarkkinoiden myrskyisillä vesillä. Hajautus on strategia, joka hajauttaa sijoitukset eri omaisuuseriin, mikä vähentää salkun kokonaisriskiä. Vaikka tämä saattaa tuntua yksinkertaiselta käsitteeltä, sen vaikutukset voivat olla voimakkaita, ja ne voivat toimia suojana karhumarkkinoille ominaisia ​​vaihtelevia heilahteluja vastaan.

Vaikka hajautus ei poista riskiä kokonaan, se auttaa hallitsemaan sitä tehokkaasti. Omalla eri omaisuuserien hallussa sijoittajat voivat lisätä todennäköisyyttä, että jotkut pärjäävät hyvin myös epäsuotuisissa markkinaolosuhteissa. Jotkin omaisuuserät saattavat kestää paremmin laskevaa ilmapiiriä joko puolustavansa luonteensa, vahvojen perusteidensa tai ainutlaatuisen markkina-asemansa vuoksi. Tämä lähestymistapa vähentää katastrofaalisen menetyksen mahdollisuutta ja tarjoaa paremmat mahdollisuudet pääoman säilyttämiseen. On hyvä idea, että salausekosysteemissä on hajautettuja tokeneita eri sektoreille.

Karhumarkkinat ovat osa kryptomaailmaa, joka tulee aina esiin, mutta niiden ei tarvitse kaataa kaikkea. Näiden viiden parhaan strategian avulla sijoittajat voivat selviytyä vaikeista ajoista luottavaisin mielin ja suunnitelmallisesti. Muista, että vaikka asiat saattavat olla vaikeita, sen jälkeen tapahtuu yleensä jotain hyvää.

Samankaltaiset artikkelit