IT-osasto kerää yli 700 miljoonaa rupiaa TDS:nä verkkopelaamisesta ja kryptokaupasta

The Finance Act 2023 inserted a new section 194BA in the Income-Tax Act, 1961

Hallitus on kerännyt yli 700 biljoonaa veroja tähän mennessä tämän verotuksen jälkeen sen jälkeen, kun verkkopelaamista ja kryptovaluuttakauppaa varten otettiin käyttöön uusi TDS-järjestelmä, CBDT:n puheenjohtaja Nitin Gupta sanoi perjantaina.

Noin 600 miljoonaa rupiaa veroja (lähdeveron vähennyksen alaisena) on kerätty kuluvan tilikauden aikana uuden online-pelijärjestelmän käyttöönoton jälkeen, kun taas noin 105 miljoonaa rupiaa on kerätty TDS:n kautta vuosien 2023-24 verotuksen jälkeen kryptovaluuttajärjestelmän verotus alkoi 1. huhtikuuta viime vuonna, hän kertoi toimittajille täällä.

Vuoden 2023 rahoituslaki lisäsi vuoden 1961 tuloverolakiin uuden pykälän 194BA, joka tuli voimaan 1. huhtikuuta 2023, joka velvoittaa online-pelialustoja vähentämään tuloveroa (TDS) henkilön käyttäjätilillä olevista nettovoitoista. Vero on vähennettävä irtisanomisen yhteydessä sekä tilikauden lopussa.

Vastaavasti 1.4.2022 alkaen virtuaalisen digitaalisen omaisuuden tai kryptovaluuttojen siirrosta saadut tulot ovat 30 prosentin verollisia. Tällaiset tulot ovat veronalaisia, vaikka veronmaksajien kokonaistulot jäävät alle 2,50 lakh:n kynnysrajan, eikä veron perustetta laskettaessa saa tehdä muita vähennyksiä kuin hankintameno.

Veronmaksajien on myös näytettävä tulot näiltä kahdelta sektorilta – nettipelaamisesta ja kryptokaupasta – tehdessään veroilmoituksen.

Samankaltaiset artikkelit