87 kpl 2 000 rupian seteleitä tuli pankkitalletuksina; 12 000 kr valuuttaa vielä palauttamatta: Das

RBI Guv

Reservipankin pääjohtaja Shaktikanta Das sanoi perjantaina, että 87 prosenttia nostetuista 2 000 rupian seteleistä on palautettu talletuksina pankkiin, kun taas loput on vaihdettu pankkien välillä.

Puhuessaan lehdistötilaisuudessa kahden kuukauden välein tehtävän rahapolitiikan katsauksen julkistamisen jälkeen Das sanoi, että 19. toukokuuta 2023 liikkeessä olevista 3,56 000 rupian arvoisista seteleistä 12 000 miljardia ei ole vielä palannut.

Viime lauantaina RBI oli kertonut, että seteleitä oli vastaanotettu 3,42 000 000 rupiaa syyskuun 29. päivään mennessä, ja 14 000 rupiaa ei ollut vielä palautettu. Keskuspankki oli myös pidentänyt setelien palautusaikaa viikolla.

Das sanoi, että RBI haluaa keskittyä ”painotteisesti” 4 prosentin yleisinflaatiotavoitteeseen, ja kunnes hinnankorotusluku ei laske, rahapolitiikka on ”aktiivisesti inflaatiota hidastavaa”.

Hallituksen pankkiirina RBI:llä ei ole mitään huolta valtiontaloudesta, Das sanoi.

”Poikkeuksellinen” lainojen 33 prosentin kasvu verrattuna 13-14 prosentin yleiseen luotonannon kasvuun sai RBI:n liputtamaan henkilökohtaisia ​​lainoja ja sai pankkeja ryhtymään toimiin riskien kertymisen välttämiseksi, varakuvernööri J Swaminathan sanoi. .

Das pyysi rahoittajia ”haistamaan, mistä kriisi todennäköisesti nousee” ja ryhtymään tarvittaviin toimiin.

Kuvernööri sanoi myös, että järjestämättömät bruttovarat ovat parantuneet kesäkuun neljänneksellä, jos tarkastamattomien tulosten perusteella mennään.

Samankaltaiset artikkelit